Gyerekeket molesztált - Előzetesben a fóti férfi

Publikálás dátuma
2017.06.05. 16:20
A kép csak illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Előzetes letartóztatásba került vasárnap egy fóti férfi, akit egy 13 és egy 5 éves gyermekkel szemben elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsít a Dunakeszi Rendőrkapitányság - közölte a Budapest Környéki Törvényszék vasárnap.

A törvényszék tájékoztatása alapján a gyanúsítottat gyerekkori barátja fogadta be fóti családi házukba, ahol feleségével és három gyerekükkel élnek. A rendőrség gyanúja szerint a férfi a család két lányával szemben követett el szexuális erőszakot, amikor a szülők nem figyeltek.

Szerző

Belefulladt egy 19 éves fiú a Balatonba

Belefulladt egy 19 éves fiú a Balatonba vasárnap, a holttestét Balatonlelle partjára sodródva találták meg. A fiatalember társát a vízirendőrök mentették meg - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Méhes Dóra emlékeztetett arra, hogy vasárnap a feltámadó viharos szélben mintegy 50 embert kellett kimenteni a Balatonból.  A szóvivő elmondta: a vízirendőrök Balatonlellénél, a parttól távol segélykiáltást hallottak, majd odaérve kihúztak a vízből egy 20 éves fiatalembert, akinek a társa már elmerült.  

Az MTI úgy tudja, hogy a fiatalok labdáztak a vízben, amikor a viharossá váló déli szél besodorta labdájukat a tó közepe felé. Mindketten utánaúsztak, de a visszatéréshez az erősen hullámzó vízben nem maradt elég erejük. Egyikük elmerült, mielőtt megérkezett volna a segítség. Az eltűnt fiút hiába keresték, a holttestét hétfőn délelőtt sodorta partra a víz.

Szerző

Gyerekeket mentettek - Súlyos hibát vétettek a Fertő tónál

Publikálás dátuma
2017.06.05. 12:26
A kép illusztráció! Forrás: Facebook/Fertő-tó
Vasárnap többeknek nem sikerült észrevenni, hogy egy viharfelhő közeledik a Fertő tó fölé - osztotta meg Facebook-oldalán a Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízi-polgárőrség.

A felhőképződés már délelőtt 11 órakor látható volt és az is, hogy nem kis vihar várható belőle. Ennek ellenére 12-14 éves gyerekeket kellett menteni kenukból, kajakokból úgy, hogy semmiféle (egyébként kötelező) mentőfelszerelés nem volt náluk. Az utolsó kísérőjük már evezni sem tudott, csak forgatta a szél vízen, amikor már a szakadó esőben és a viharban visszaértek hozzá a Vízipolgárőrség emberei a nádas szélére a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség mentő motorosának biztosítása mellett.

A bajba jutottak csak részben tehetők felelőssé, mivel az osztrák oldalról vezérelt viharjelzést azon a napon „elfelejtették” bekapcsolni - tudatta a Vízi-polgárőrség.

Amikor a Mörbisch vízi színpad melletti jelzőfény már a közvetlen viharveszélyt jelezte, a Fertőrákosi öbölben levő lámpát még csak be sem kapcsolták – szúrta ki a Facebook-bejegyzést a Kisalföld.

Szerző