Előfizetés

Palócker-ügy - Még mindig nem fizették ki a dolgozókat

Várhatóan június közepétől az állami bérgarancia alapból – ami nagyjából másfél millió forint – megkaphatják elmaradt fizetéseiket a felszámolás alá került Palóc Nagykereskedelmi Kft. volt dolgozói – közölte Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád (KASZ) megyei titkára a heol.hu-val. 

Demeter elmondta: az adatokat már egyeztették a bérszámfejtéssel, legfeljebb a munkaügyi ellenőrzés lassíthatja a kifizetést.

– Jussanak már végre tényleg bérükhöz ezek az emberek! – fakadt ki a titkár, hisz', mint kiderült, még legalább százan nem kapták meg a juttatásaikat, pedig a tagjaiknak továbbra is rendelkezésre állnak ügyvédeik.

Demeter László a megyei portálnak elmondta azt is, hogy a valamikori 1300 alkalmazott 90 százaléka már talált új munkahelyet.

A Palóc Nagyker a CBA egyik legnagyobb franchise-partnere volt, 86 üzletet üzemeltetett Északkelet-Magyarországon. A cég 1991-től dinamikusan növekedett, de a szektort sújtó változások csődközelbe juttatták a vállalatot. A bevételük 2011 óta csökkent, 2015-re komoly veszteségeket halmoztak fel, tavaly már a beszállítókat, később pedig a dolgozókat sem tudták fizetni.

Ne higgyen a TV2 népbutításának! Az UV-sugárzás igenis veszélyes

Publikálás dátuma
2017.05.31. 11:25
A TV2 és a Ripost szerint a naptej a rákkeltő. Illusztráció: Thinkstock
Elképesztő állításokat tett előbb a kormánypárti Ripost, majd a Vajna-féle TV2 Tények című hírműsora. Azt bizonygatják, hogy épp akkor kell napoznunk, amikor pedig egyetlen szakember szerint sem tanácsos kitenni magunkat a napsütésnek, a bőrrák kialakulásának veszélye miatt. A kormánymédia szerint a naptejek a rákkeltőek.

A tudomány mai állása szerint az UV-sugárzás természetesen káros, de ez a Ripost szerkesztőit nem zavarta abban, hogy szót adjanak Szendi Gábor programozó matematikusnak, forgatókönyvírónak, dramaturgnak, pszichológusnak, a tenyek-tevhitek.hu honlap gazdájának és egyben a paleolit táplálkozás egyik hazai apostolának, hogy kijelenthesse: az UV-sugárzásnál sokkal nagyobb gond a D-vitamin hiánya.

Valamint hogy az eddig a bőrgyógyászok által legkritikusabbnak tartott 11 és 15 óra közötti időszakban nemhogy óvakodni kell a naptól, hanem egyenesen ilyenkor érdemes napozni, hogy áramoljon a D-vitamin.

A D-vitamin valóban fontos, de szerencsére nemcsak napozással, hanem például megfelelő táplálkozással is bejuttatható a szervezetbe.

Szendi és a Ripost azonban még a délben napozás ajánlásánál is tovább mentek, a cikk konkrétan azt is állítja, hogy a naptej is kockázatot jelent, „tizenhat vizsgálatból tizenkettő rákkeltőnek találta”. Márkákat nem írnak, talán mert abból olyan per lenne, hogy még a Ripost feneketlen pénzesvödre is megérezné – írja a kormánybulvár új ámokfutásáról a 444.

 A Tényekben, vagyis lényegesen nagyobb közönség előtt is elhangzott ugyanez. A riportot ide kattintva nézheti meg teljes egészében, de a "Last Days of Tények" nevű, TV2-s "gyöngyszemeket" összegyűjtő Facebook-oldal ki is mentette Gönczi Gábor felkonfját:

A riportban Szendi Gábor kerek perec kimondja, hogy igazából pont akkor kell napozni, amikor a bőrgyógyászok tiltják, vagyis 11 és 3 között, mert akkor a legintenzívebb a D-vitamin szintézis.

A Ripost-cikkhez hasonlóan ebben a riportban is elhangzik, hogy valójában a naptej az, ami rákkeltő.

Busztragédia - Szívszorító hirdetést adott fel az egyik áldozat családja

Publikálás dátuma
2017.05.31. 10:49
A kép csak illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
A januári veronai busztragédia egyik áldozatának párja rendhagyó és megható szavakkal próbálja eladni egykori álmukat, a közös házat – vette észre a Deluxe blog. Petra Facebook-oldalán osztotta meg érzéseit „hirdetésében”.

A poszt szövegét teljes egészében idézte a blog:

„Kedves Mindenki!

Ez nem egy átlagos ingatlan hirdetés. Az otthonunk értékesítésének oka: Vince, én és a jövőnk.

Kicsit részletezem, hátha közelebb jutunk a ház eladásához, és ahhoz, hogy mielőbb be tudjunk költözni Pesterzsébetre. Közelebb a testvéreimhez, a lehetőségekhez: az „új” életünkhöz.

Roland és én, kisfiunk születése előtt egy hónappal költöztünk be a házba. (Örökség volt, jelzáloggal, tartozással)

Ideiglenes megoldásnak gondoltuk, de igyekeztünk széppé, lakhatóvá tenni.

Tavaly év vége felé sikerült a bankkal megegyezni, és kifizetni a tartozást. Így miénk lett a ház tehermentesen. Azóta azt terveztük, hogy tavasszal mit és hogyan fogunk felújítani! Igazi otthonná varázsolni! Roland imádott kertészkedni, a kertet is át szerettük volna „rendezni”. Sok tervünk volt!

Mióta Vince megszületett, Roland nem volt snowboardozni, pedig imádta! Idén úgy döntöttünk mi még nem, de ő mindenképp megy! Így is lett.

Minden nap beszéltünk, nagyon vártuk haza. Az indulás előtt is hívott. Bepakoltak és indulnak. Másnap délutánra vártuk haza...

Aztán jött a hír... Bekapcsoltam a tv-t... És ott volt...

„Balesetet szenvedett egy busz az olaszországi Verona közelében... magyar diákokat szállított... a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait... 16 halott... azonosítatlan túlélők... Tragédia... egy ország gyászol...”

NEM! Ő biztosan a túlélők között van! Nem néztem tv-t, nem tudtam. Nem akartam elhinni... Neki haza kell jönnie! Hozzám! A kétéves kisfiunkhoz! A családjához! Ő a jég hátán is megél! Biztosan ő az egyik azonosítatlan túlélő!

A napok heteknek tűntek... Aztán... Vége... Eltört...Vince alszik...Üvölteni tudnék...Zokogok.

Olyan sok minden várt még ránk. Az egész élet!

És most nincs többé. Ő, aki annyi mindent adott nekünk... Szerelmet, családot, otthont.

Az életünk darabokra hullott...

És most fel kell állni és továbbmenni nélküle. Ketten maradtunk, ketten kell boldogulnunk. Nagy lett nekünk ez a ház.

Új álmokat kell találnunk. Új életet, új lakásban...

Vince most 2 és fél éves.

Szeptembertől szeretném bölcsibe íratni. Addigra jó lenne, ha sikerülne a költözés.

Kérlek titeket egy megosztással segítsetek megtalálni a következő tulajdonosát házunknak

Köszönöm, hogy elolvastad.

Petra és Vince

Az ingatlanhirdetést ide kattintva találja!