Előfizetés

Szétverné a Fidesz Gémesiék szövetségét is

Publikálás dátuma
2017.05.29. 12:19
Gémesi György az Új Kezdet sajtótájékoztatóján FOTÓ: Molnár Ádám
Levélben „javasolták” a fideszes vezetésű önkormányzatoknak, hogy lépjenek ki a Gémesi György vezette Magyar Önkormányzatok Szövetségéből (MÖSZ) – értesült a Magyar Nemzet. A levélhez a kiváláshoz szükséges formanyomtatványt, valamint egy jogi útmutatót is csatoltak, így az önkormányzatoknak ezek felkutatásával sem lesz dolguk.

Az indoklás szerint a MÖSZ addig tudott hatékony munkát végezni, amíg pártsemlegesen, valóban az egész önkormányzati szektor érdekeit képviselte. „Azzal, hogy a szövetség elnöke egy új ellenzéki párt elnökeként lépett színre, az önkormányzati szövetség is óhatatlanul a napi pártpolitikai küzdelem részévé vált. Ezzel a lépéssel sérült a szövetség függetlensége, aminek egyenes következménye, hogy a jövőben már nem tudja hatékonyan ellátni a szektori érdekképviseletet” – áll a küldeményben. A hozzá csatolt útmutató szerint a kilépési nyilatkozatot „érdemes” visszajuttatni Gémesi Györgynek címezve, a MÖSZ címére.

A gödöllői polgármester szerint a kormánypárti politikusok mindent megtesznek annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék: hol Gödöllőn támadják polgármesterként, hol a nemrégiben létrehozott pártja, az Új Kezdet vezetőjeként. – Most éppen az általam vezetett szövetséget szeretnék tönkretenni – nyilatkozta a napilapnak.

Gémesi György idén márciusban jelentette be, hogy több hónapos előkészítés után pártot alapít Új Kezdet néven.

Ahol nem gond a párttagság
A Megyei Jogú Városok Szövetségét Szita Károly, a Fidesz kaposvári polgármestere, míg a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségét (TÖOSZ) a Somogy megyei Tab kisvárosának szintén kormánypárti polgármestere irányítja.Vigyázz, cápa! - Ismét járdát fest a Kétfarkú Kutya Párt (fotók)

Publikálás dátuma
2017.05.29. 11:44
Forrás: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Forrás: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Forrás: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt

A fenti képen a viccpárt korábbi járdafestő akciója látható, azóta azonban újabb, közérdekű járdafestésbe kezdett a Kétfarkú Kutya Párt, amivel az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet az akadálymentesítés hiányára számos fővárosi közintézmény, például a Közlekedési Főosztály bejáratánál.

„Itt például jól nézne ki egy rámpa” – ilyen feliratokat és piktogramokat fújnak a járdákra a kétfarkúak új kampányukban. A járdafestő akció nem csak közintézményeket, hanem például az Erste bankot is utolérte. A kétfarkúak az alábbi fotónál meg is jegyezték, hogy a banknak "nyilván nincs is pénze" rámpára:

A párt honlapján azt írják: Elkezdtük megjelölni azokat a helyeket, ahol nem sikerült akadálymentesíteni.

A viccpárt a rámpa nélküli Közlekedési Főosztály és a fővárosi Játékszín bejárata elé is felfestette a feliratot:

Járdafestéses plakátkampány Kaposváron
„Büszkék vagyunk az értékeinkre!” – hirdeti a töredezett járdát ábrázoló plakát a kaposvári hirdetőoszlopon. „Vigyázat, négyszínfestés!” „Fugaveszély!” – olvasható egy másikról, illetve egy harmadikról.
A Kétfarkú Kutyapárt ugyanis ezúttal plakátokkal szórta meg a somogyi megyeszékhelyet, így tiltakozva a múlt hónap végén elfogadott helyi rendelet ellen, mely megtiltotta, hogy „nem vízoldékony anyaggal” fessék le a járdákat vagy az utakat a városban – néhány nappal a rendelet hatályba lépése után a rendőrség intézkedett is a csatornafedelek környékét akkor nem kifestő, hanem körbefugázó fiatalok ellen. (Szegeden ugyanakkor az önkormányzat újraaszfaltoztatott egy szintén kipingált, rossz állapotú járdaszakaszt…)
Most plakátokat rakunk ki, hogy hamarosan azt is betiltsák – indokolta kaposvári plakátkampányát a Kutyapárt.


Orbánnak hódoltak Hajóson

Publikálás dátuma
2017.05.29. 10:38
Forrás: Facebook/Orbán Napi Borünnep Hajós
Hajós legnagyobb rendezvényévé vált az évek során az Orbán-napi Borünnep, amire immár 37. alkalommal várták a vendégeket. A közel 1200 pincét számláló falu romantikája más alkalmakkor is gondűző sétákra csábít, de a borünnep idején akár a „megtelt” táblát is kiakaszthatnák a rendezvények központját jelentő borutcába – tudósít a baon.hu.

„Itt Hajóson ez lételem. Mindenkinek van saját bora. Ez kerül a karácsonyi asztalra, ott van a születésnapokon és a lakodalmakban. Versenyzünk, hogy kié finomabb, melyik a jó fajta, és persze bármelyik vacsora mellett ott van az asztalon. Nem sok. Sokfajta. Fehér, rozé, vörös, egyszerű, illatos, tüzes, fáradt, testes, pattogós, gyümölcsös, paprikás… ezerarcú. Egyértelmű, hogy készítek bort.” – Huber János hajósi borosgazda hitvallása a borról, mindegyik helybéli szőlészre és borászra illő, így nem csoda, hogy a hegyközségi borversenyre 63 termelő, 197 mintával nevezett.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja!

Forrás: Facebook/Orbán Napi Borünnep Hajós

Forrás: Facebook/Orbán Napi Borünnep Hajós