Magyar verekedés Cannes-ban - Tiszta vizet öntöttek a pohárba a filmesek

Publikálás dátuma
2017.05.24. 14:05
Az Out című fim alkotói 2017. március 22-én a cannes-i filmfesztiválon. FOTÓ: REUTERS/Stephane Mahe
A magyar sajtóban kedden megjelent, az Out című szlovák-magyar-cseh koprodukcióban készült film premierje után történt incidens kapcsán sok fél-információ kering a médiában, amelynek tisztázására közleményt adtak ki az alkotók, amit alább közlünk:

Kristóf György elsőfilmes az Un Certain Regard versenyszekcióba meghívott alkotásának hétfőn volt a világpremierje Cannes-ban, amelyet követően a stábtagok hajnalig ünnepeltek. Egy nyilvános szórakozóhelyen szóváltás alakult ki a biztonsági személyzet és az alkotók között, amelyben a cseh hangmérnök, Jan Richtr karját a biztonsági őrök eltörték. Ezt követően a helyszínre érkező rendőrök és mentők intézkedtek, aminek során a rendőrségre vitték a rendezőt, valamint a cseh és szlovák producert. A szórakozóhelyen és a rendőri eljárás során történtek felkavarták a film készítőit, s az esetet a fesztivál felé hivatalos levélben jelezték. A fesztivál együttérzéséről biztosította az alkotókat, s ígéretet tettek, hogy segítenek a helyzet tisztázásában és rendezésében.

Az Out alkotói sajnálatosnak tartják, hogy a film kapcsán csak a kellemetlen esetről esik szó a magyar médiában. A film készítői jelen sajtóközleménnyel lezártnak tekintik az ügyet. Energiáikat az Out cannes-i szereplésére koncentrálják, s a világpremier és sajtóvetítés után Kristóf György, Pusztai Ferenc producer, és Taschler Andrea koproducer a továbbiakban sem kommentálják a premier után történteket.

Az Out cannes-i versenyszereplése része a magyar film páratlan sikerszériájának. Kristóf György alkotása június 15-én kerül országszerte a magyar mozikba - írták a közleményben.

A film egy szlovákiai magyar családapáról szól (Terhes Sándor), akitől megszabadulnak a munkahelyén, ezért egy jobb munka reményében elindul a balti államok felé. Ez Kristóf első játékfilmje, a forgatókönyvét már két éve fejleszthette a cannes-i filmfesztivál keretein belül.

Szerző

Willie Nelson a csúcson

Publikálás dátuma
2017.05.24. 13:46
Forrás: Legacy
Az amerikai Billboard country-album listáján Willie Nelson nyolcvannégy éves Grammy-díjas amerikai countryzenész új cédéje, a God’s Problem Child az április végi megjelenése után a lista első helyén nyitott, egy hét alatt harmincnégy ezer példányban értékesítették, jelenleg a hatodik helyen áll.

A szaklapok által igazán jónak ítélt lemez az Austin American-Statesman napilap szerint Nelson legjobb albuma a '90-es évek óta. Eddig keveseknek sikerült nyugdíjkorhatár környékén csúcsra jutni: Frank Sinatra, Tony Bennett, David Bowie és Tom Jones albumai kerültek a toplisták élbolyába. 

Forrás: Legacy

Forrás: Legacy

 

Szerző
Témák
Willie Nelson

Arany Kotta Díjat kapott az Operettszínház két művésze

A Budapesti Operettszínház két művésze, Peller Anna és Szabó P. Szilveszter kapta a 2015/2016-os évadban nyújtott alakításáért a legjobb színésznőnek és színésznek járó Arany Kotta Díjat - tájékoztatott a teátrum szerdán.

Peller Anna a Nők az idegösszeomlás szélén főszerepéért részesült az elismerésben, Szabó P. Szilveszter pedig a Marie Antoinette című musicalben nyújtott alakításáért kapta meg a Viva la Musical! internetes portál díját. Szabó P. Szilveszter kedd este vette át az elismerést - olvasható az összegzésben.

A Viav la Musical immár ötödik alkalommal ítélte oda az elmúlt évad új musicalprodukcióban szereplő legjobb színészének járó Arany Kotta Díjat a szakmai zsűri és a közönség összesített véleménye alapján.

A közlemény szerint Szabó P. Szilveszter immár harmadik alkalommal lett Arany Kotta díjas: először 2012-ben A nyomorultakban és a Miss Saigonban, majd 2014-ben az Elfújta a szél musical adaptációjában nyújtott alakításáért vehette át az elismerést.

Az Arany Kotta Díjat 2012-ben alapította a Viva la Musical! speciálisan a zenés színházi produkciókra fókuszáló elismerésként, amelynek odaítélésében mind a szakma, mind a közönség képviselteti magát. A díjat évente négy kategóriában (legjobb új musicalprodukció, legjobb vidéki új musicalprodukció, legjobb színész és legjobb színésznő) ítélik oda egy három tagú szakmai zsűri és a nézők szavazatai alapján. 

A legjobb új musicalprodukció a Madách Színház Nyomorultak című előadása lett, míg a legjobb vidéki musicalprodukciónak járó Arany Kotta Díjat a Békéscsabai Jókai Színház Vesztegzár a Grand Hotelben című darabja érdemelte ki.

Szerző