Több tucat világháborús bombát találtak Kétpónál

Második világháborús bombákat találtak vasárnap Kétpó külterületén, hétfőre már negyvenhárom robbanószerkezet került elő a földből - írta a szoljon.hu.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál hétfő esti információja szerint egyik aknavetőgránát sem volt élesített. Keresztes Péter, Kétpó polgármestere a szoljon.hu-nak elmondta, hogy hétvégén egy cég fákat készült ültetni az út mentén, de alig fúrtak le a munkagépek, rögtön bombába "akadtak". Biztosították a helyszínt és értesítették a tűzszerészeket, akik hétfő délután megkezdték az aknamentesítést - közölte a polgármester.

Hétfő este a tűzszerészek még a helyszínen tartózkodtak - írta a hírportál.

Szerző

Apjuk drogjából ehettek

Kórházba került öt gyermek Vésztőről pénteken, illetve szombaton. Közülük hárman testvérek, a gyanú szerint édesapjuk bódító hatású anyagot fogyasztott, a gyermekek ebből ehettek. belőle. A rendőrség az apát kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Szerző

Világháborús bombát találtak Ferihegyen

 Világháborús bombát találtak a Liszt Ferenc-repülőtér 2-es termináljának közelében, a régi repülőgép-emlékpark területén, elszállítják - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Markovics Zita azt mondta: egy Frag 20 típusú amerikai repeszbomba került elő építkezés közben. Az azonosítás miatt rövid időre lezárták a repülőtérre vezető bekötőutakat, a korlátozásokat feloldották - közölte. A bombát a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják.

Szerző