Éjfélkor lejár az adóbevallás határideje

Publikálás dátuma
2017.05.22. 11:57
Illusztráció: Népszava
Május 22. éjfél a személyijövedelemadó-bevallás, a 2016-ban szerzett jövedelmek utáni adó befizetése és az 1+1 százalékos felajánlás határideje - emlékeztetett a Privátbankár.hu. 

Idén mintegy négymillió magánszemélynek elkészítette a NAV a bevallás tervezetét, így a legtöbbeknek lényegében nincs teendőjük, ha a tervezet minden adata megegyezik a saját igazolásain szereplő adatokkal és a kedvezmények is azonosak az igénybe vett, illetve vehető értékekkel.

Ugyanakkor fontos, hogy mindenki megnézze és ellenőrizze a NAV által elkészített bevallást. Azok, akik valamit hiányolnak, még módosíthatják a tervezetet az ügyfélkapun vagy a 16SZJA jelű nyomtatvány kitöltésével. 

Szerző

Erősödött a forint reggelre

Publikálás dátuma
2017.05.22. 10:57
Illusztráció: Thinkstock
Erősödött a forint hétfőre virradóra a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

A dollárt 275 forint alatt is jegyezték még vasárnap este, a forint idei legerősebb árfolyama így 274,83 forintos dollárjegyzés lett. Hasonló árfolyamon legutóbb tavaly október elején állt a forint. Az euró jegyzése a péntek esti 308,85 forintról 308,49 forintra csökkent hétfő reggel nyolc órára. A dollárt a péntek esti 276,10 forint után hétfőn reggel 275,66 forinton jegyezték, a svájci frank jegyzése pedig 283,14 forintról 282,83 forintra csökkent.

Szerző
Témák
forint valuta

Ujhelyi kiakadt párttársára

Publikálás dátuma
2017.05.22. 10:35
FOTÓ: Népszava
Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, EP-képviselő a Facebookon fakadt ki szocialista párttársa, Pál Tibor kezdeményezése miatt, aki már több beadványt is intézett a ferencvárosi polgármesternek, hogy a Budapest Park területén parkoló épülhessen. Ujhelyi szerint a ferencvárosi képviselő nem egyenlő az MSZP-vel.

"Na neee! El a kezekkel a Budapest Parktól! A ferencvárosi képviselőnk nem egyenlő az MSZP-vel! A hazai könnyűzenei élet kedvelt koncerthelyét, tízezrek egyre inkább kultikus találkahelyét nagy baromság lenne eltiporni! Tibi és a helyi Fidesz keressen más "nünükét" magának!" - írta Ujhelyi István Facebook-oldalán, miután kiderült, hogy jövőre akár be is zárhat a kultikus szórakozóhely, a Ferencvárosi Önkormányzat egyik szocialista képviselője ugyanis azon dolgozik, hogy a szórakozóhely területén parkoló épüljön.

Pál Tibor egyébként úgy intézett már több beadványt is a ferencvárosi polgármesternek, hogy a terület valójában fővárosi tulajdonban van.  A Budapest Park vezetősége a Facebookon közölte: szeretnének mindenkit megnyugtatni, 2019 végéig érvényes bérleti szerződésük van a fővárossal. "Semmilyen hivatalos jelzést nem kaptunk arról, hogy bárki korlátozni szeretné a működésünket, eddig mind a kerületi, mind a fővárosi önkormányzat részéről pozitív hozzáállást tapasztaltunk. Büszkék vagyunk rá, hogy évek óta konfliktusmentes a működésünk, és bízunk benne, hogy ez így is marad" - írták. 

Szerző