Előfizetés

Megint jönnek a kamupártok?

Hiába jelentett fel az Állami Számvevőszék a 2014-es országgyűlési választás után egy sor kamupártot, mert eltapsolták a 200-300 milliós költségvetési támogatásukat, az ügyészség az elmúlt hónapokban csendben leállította a már előrehaladott nyomozásokat – írja a 24.hu.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) két éve tett feljelentést összesen kilenc szervezet ellen költségvetési csalás, valamint a számviteli és az áfatörvény megsértése miatt.

A gyanú szerint a kamupártok 200-300 millió forintnyi költségvetési támogatást zsebeltek be.

A portál információja szerint az ügyészség az elmúlt hetekben minden hírverés nélkül megszüntette a 2014-es parlamenti választás úgynevezett kamupártjaival szemben folytatott NAV-nyomozásokat. Szerintük a vizsgálatok leállítása arra utal, hogy 2018-ban is engednék a választási bizniszpártok működését. 

Brutálisan veszteséges a TV2

Publikálás dátuma
2017.05.19. 21:38
FOTÓ: Népszava
7,2 milliárd forintos veszteséggel zárta 2016-ot a Tv2 Media Csoport Zrt. – írta a Hvg.hu. 

Emiatt a cég könyvvizsgálója felszólította a csatorna tulajdonosát, közvetve Andy Vajna kaszinótulajdonost és filmügyi kormánybiztost, hogy pótolja a hiányzó alaptőkét a cégben, vagy szüntesse meg azt. Vajna erre azzal reagált, hogy négy forintos alaptőkeemelést hajtott végre a cégben.

A teljes cikket itt olvashatja el!

Jégeső rondíthat bele a nyárias melegbe

Publikálás dátuma
2017.05.19. 21:26
Illusztráció: Thinkstock
Szombaton főként északon és a középső tájakon készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Északira-északnyugatira fordul a szél, melyet a Dunántúlon erős, északnyugaton viharos lökések is kísérhetnek. A csúcshőmérséklet 20 és 29 fok között alakul, északnyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb értékeket.  Gyenge hidegfronti hatás.

Vasárnap a változóan felhős, szeles időben főként a középső és északi tájakon alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. Az erős északias szelet nyugaton viharos lökések is kísérhetik. Napközben 21 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk. 

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a Dunától keletre fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Többfelé megélénkül, keleten megerősödik az északias szél. Délután 21-25 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden is készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására, szerdán hajnalban azonban erős északnyugati széllel egy újabb hidegfront érkezhet, melynek hatására a hét második felében valamivel hűvösebb, csapadékos időre van kilátás - írja az Időkép.