Pukli István már nevet is talált pártjának

Még márciusban a HírTV információi alapján a népszava is megírta, hogy új polgári pártot alapít Pukli István, a Teleki Blanka gimnázium igazgatója az elmúlt évi pedagógus demonstráció egyik főszereplője, most pedig már az is kiderült, mi lesz a neve a politikai formációnak: Polgári Világ. 

Pukli István a Magyar Nemzetnek adott interjújában egyebek mellett bocsánatot kér az emberektől azért a kommunikációs zűrzavarért, amibe időnként belekeveredett. Azt pedig már korábban megígérte, hogy áttöri a fejével a  falat az oktatásban, erre pedig a pártalapítás az egyetlenegy hatékony eszköz. Civilként nem lehet elérni semmit, csak választás útján váltható le a kormány.

A Tanítanék Mozgalom korábbi vezéralakja beszél arról is, hogy kora fiatalsága óta fűti a tenni akarás. Nagyon szereti a hazáját, nem szeretne külföldre menni, ezért inkább itthon változtatna a viszonyokon. Ha mi, fiatalok nem állunk ki magunkért és nem cselekszünk, akkor ki fog? Mint a legtöbb friss pártot, a mienket is a kétségbeesés hívta életre - mondja Pukli István az interjúban, ami teljes terjedelmében itt olvasható.  

Szerző

Hoppál államtitkár szerint rasszista az "Eurovision"?

Kiakadt Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az Eurovizió versenyen, ennek pedig hangot is adott a Facebookon – vette észre a Pécsi Stop.

Az államtitkárnak leginkább az nem tetszett, hogy Budapest helyett Bukarestet kapcsolták.

A bejegyzés:

„Nos, kedves Eurovision! Ha már elkövettük azt a hibát, hogy megnéztük az eurovíziós dalfesztivál (direkt kis betűvel!) döntőjét, illene bocsánatot kérniük, hogy a zsűri pontszámait Budapesttől kérve Romániát(!) kapcsolták. Azt pedig, hogy az EUvision zsűri Pápai Jocit a 20. helyre száműzte, de 42 ország sms-ező szavazói felhozták a rangos 8. helyre, döntse el mindenki, hogy dilettantizmus, vagy rasszizmus! Szép volt, Joci. Gyalázat volt, EUvision.”

A Magyarországot képviselő Pápai Joci a 8. helyet szerezte meg az egyébként mindenhol másutt poénra vett, itthon valamiért véresen komolynak tartott versenyen - jegyzi meg a portál.

Szerző

Az egyházé lehet az egri pincerendszer

Az Egri főegyházmegye tulajdonába kerülhet az egri pincerendszer, egy áprilisi törvénymódosítási javaslat alapján – írja a heol.hu.

A török megszállás után Egerbe visszatérő Fenessy György püspöknek köszönhető az egykori érseki pincerendszer létrejötte. Az egyházi méltóság a polgári városban vásárolt építési telket palotájához, az építkezéshez szükséges tufát pedig a telek alatti domboldalból termelték ki, így mire végeztek a munkálatokkal, egy pincerendszer is kialakult. Ez sokáig az egyházmegye központi bortároló helyisége volt, több millió liter tárolására volt alkalmas, saját fúrt kúttal rendelkezett, és akár szekérrel is be lehetett hajtani.

A pincerendszert 1947-ben államosították, nem használták tovább, az elhanyagoltság miatt állapota romlásnak indult, ezért nagy részét az 1980-as években vasbeton szerkezettel megerősítették. Ezt követően néhány évig ismét használaton kívül volt, majd 2005 nyarán kezdték turisztikai célra használni, amely napjainkig is tart.

A pincerendszert 2007-ben beválogatták a legismertebb hét magyar építészeti csoda közé, komoly turisztikai attrakciónak számít, jövője azonban kérdéses, hiszen mindeddig nem született döntés jövőbeli tulajdonosáról, ezáltal hasznosításáról sem.

Szerző