Előfizetés

U17-es - Öngóllal győztek a törökök

Publikálás dátuma
2017.05.12. 22:37
Forrás: MLSZ
A magyar válogatott Csonka András öngóljával 1-0-s vereséget szenvedett a török csapattól a Horvátországban zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

A mérkőzés első húsz percében inkább a magyarok kontrollálták a játékot, ám egy szöglet után mégis a törökök szerezték meg a vezetést. Egy rosszul kifejelt labdával Adigüzel tört be a tizenhatoson belülre, a középre tálalása után pedig Csonka lőtt saját kapujába. A magyar csapat hiába próbálkozott, ezúttal nem tudott az ellenfél hálójába találni. Ami a játékvezető teljesítményét illeti, három tizenegyes gyanús szituációnál is néma maradt a sípja, majd a 69. percben elküldte a kispadtól a hevesen reklamáló Szélesi Zoltán szövetségi edzőt.

Forrás: MLSZ

Forrás: MLSZ

Ugyanolyan profin készülünk az esetleges folytatásra, ahogy eddig.

A törökök győzelmükkel már biztosan ott lesznek az őszi világbajnokságon, ám erre még a magyar csapatnak is megvan az esélye, ugyanis a nyolc negyeddöntős válogatott közül a két legjobb vesztes a világbajnoki szereplést érő ötödik helyezésért játszik egymással egy mérkőzést. Amennyiben az angol vagy a német együttes szombaton az elődöntőbe jut, a magyarok pályára léphetnek a keddi helyosztón. Az UEFA a torna korábbi eredményei alapján állapítja meg, hogy a negyeddöntő vesztesei közül melyik kettő játszhat egymás ellen a torna ötödik helyéért. A két csapat kijelöléséről az Eb-csoportmeccsek eredményei (helyezés, gólkülönbség, több lőtt gól), a negyeddöntő eredménye (pontszerzés, gólkülönbség, lőtt gól), a sárga és piros lapok száma, az UEFA-koefficiens és végső esetben sorsolás dönt.

A "felhős égkép" lesz jellemző szombaton

Publikálás dátuma
2017.05.12. 21:00
Thinkstock fotó
A prognózis szerint szombaton a felhős égkép lesz a jellemző, emellett a Dunántúlon és délen néhány órás napsütés is várható. Napközben többfelé valószínű eső, zápor, zivatar, a Dunától keletre továbbra is előfordulhatnak heves zivatarok is. Késő délutántól előbb a Dunántúlon, majd keletebbre is fokozatosan megszűnik a csapadék, ezzel párhuzamosan estére már jelentősen csökken a felhőzet. Hajnalban 10-15, napközben  19-25 fok között alakul a hőmérséklet, a Nyugat-Dunántúlon lesz a legmelegebb.

VASÁRNAP, MÁJUS 14 
Időnként megnövekszik a felhőzet, sok napsütés várható, zápor is lehet. Az északnyugati szél helyenként megélénkül.  A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, a legmagasabb  24 fok körül alakul.

HÉTFŐ, MÁJUS 15
Időnként megnövekszik a felhőzet, sok napsütés várható, de zápor, zivatar előfordulhat.  Az északnyugati szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik. Hajnalban 10, napközben 24 fok várható. 

KEDD, MÁJUS 16
Időnként megnövekszik a felhőzet, sok napsütés várható, de zápor, zivatar továbbra is előfordulhat. Az északi szél helyenként megélénkül.  A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, a legmagasabb 24 fok körül alakul.

SZERDA, MÁJUS 17
Gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, a legmagasabb nappali 23 fok körül várható.

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 18
Gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél helyenként megélénkül. Hajnalban 9, napközben 24 fok körül alakul a hőmérséklet.

Mi történt? - Sebestyén Balázs 8 újabb gyerekkel "gazdagodik"

Publikálás dátuma
2017.05.12. 19:17
Forrás: SOS Gyermekfalvak Magyarország
Jön a gyerek Sebestyén Balázsékhoz! Méghozzá nem is egy! Sebestyén Balázs 8 újabb gyerekkel gazdagodik. A Rádió 1 népszerű műsorvezetője pénteken két napra beköltözött a kecskeméti SOS gyermekfalu egyik nevelőszülői családjához. Az SOS Gyermekfalvak kampánya híres embereken keresztül mutatja meg, milyen egy nevelőszülői család élete, hogyan élnek a gyerekek vér szerinti szüleik nélkül - írja közleményében az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye. 

Németh Éva nyolc éve a kecskeméti SOS gyermekfaluban dolgozik, 11 örökbeadáson van túl. "Nekem már szinte semmi dolgom. Mi már ott tartunk, hogy mindenki tudja a dolgát, tudnak egyedül öltözni, fürödni, enni. Nekem "csak"portalanítani-főzni-mosni-takarítani és vasalni kell és foglalkozni a gyerekekkel" – mondja Éva, akinél orgonasípként követi egymást a 8 gyerek óvodás korútól a kamaszig. Balázs két napot tölt Éva családjában, ahol megtapasztalhatja, milyen 8 gyerekre palacsintát sütni, 8 gyerekre mosni-vasalni, 8 gyereket szeretni. A műsorvezető maga is két fiút nevel.

A nagyobbik fiammal beszélgettünk róla, hogy miért költözök be egy nevelőszülői családba. Tudja, hogy olyan gyerekekkel fogok találkozni, akik nem élhetnek az igazi szüleikkel, de mégis rengeteg szeretetet kapnak az SOS-ben. Ha hazamegyek, elmesélek nekik mindent, hogy hogyan élnek ezek a külön¬leges családok, és milyen emberfeletti munkát végeznek a nevelőszülők. Fontos, hogy erről minél többen tudomást szerezzenek, nekem ez a feladatom most – mondta a műsorvezető.

"Ezek a gyerekek egytől egyig nehéz múltat cipelnek, sokuk több traumát él meg gyerekként, mint egy átlag ember egész élete során. Az SOS-ben nevelőszülők, pszichológusok és fejlesztő pedagógusok dolgoznak azon, hogy ezek a gyerekek új esélyt kapjanak, kihozhassák magukból a maximumot" - mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak Magyarország adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója. Az SOS Gyermekfalvak kampányával hívja fel a figyelmet a vér szerinti szülők nélkül élő gyerekek helyzetére és a nevelőszülői családokra. A korábbiakban Harsányi Levente költözött be egy orosházi családba.

Ma Magyarországon 23 ezer gyermek él gyermekvédelmi gondoskodásban. Az SOS Gyermekfalvak 134 országban több mint 720 ezer gyermeknek segít. Magyarországon Orosházán, Kecskeméten és Kőszegen adnak biztonságos otthont nevelőszülői családokban a szülők nélkül maradt gyerekeknek- zárul az alapítvány közleménye.