Túszul ejtettek egy férfit egy bankban

Bankrabló ejtett túszt Ausztriában, egy tiroli bankban pénteken, az elkövető még az épületben van - erősítette meg a tartományi rendőrség kora délután.

Az Erpfendorf településen lévő bankot és néhány közeli épületet a rendőrség kiürítette, a környéket lezárta, és különleges erőket, köztük Cobra kommandósokat vezényeltek a helyszínre. A bank alkalmazottai sértetlenül el tudták hagyni az épületet. A rendőrség közlése szerint a túsz nem a bank munkatársa. 

A bankrabló egy férfit ejtett túszul és elbarikádozta magát az épületben. Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy van-e a túszejtőnél fegyver. A rendőrség a lakosságot arra kéri, hogy kerüljék el a környékbeli utcákat és kövessék a bevetési egységek utasításait. A bevetésről azonban taktikai okokból más részletet nem közöltek. A bankrabló és a túsz még délután is az épületben tartózkodott.Szerző

Robbanás Pakisztánban, többen meghaltak

Publikálás dátuma
2017.05.12. 14:41
FOTÓ: Reuters
Legalább tízen meghaltak pénteken egy hatalmas robbanást követően Pakisztán lázongó Beludzsisztán tartományában, a támadásban megsebesült a pakisztáni szenátus alelnöke is - közölte a rendőrség.

A célpont az alelnököt, Maulana Abdul Gafúr Hajdarit szállító konvoj lehetett. Hajdarin kívül több másik sebesült is van - tette hozzá a rendőrség. A hatóságok nem tartják kizártnak, hogy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a konvoj közelében.

Szerző

Kínos: az amerikai sajtó csak az oroszoktól vehetett képet a Fehér házi tárgyalásról

A Fehér Ház újabb diplomáciai bakit követett el, amikor Trump elnök az orosz külügyminisztert fogadta irodájában. A zártkörű beszélgetésről egyedül az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ közölt képeket. A fotós egy félreértés következtében lehetett a tárgyalásokon.

Az elnökkel egyébként is ellenséges amerikai sajtó kiakadt a lépésen, hírszerzési szakértők pedig azt vetették fel, nem jár-e kockázattal, ha az oroszoknak pontos és részletes képük lesz az amerikai döntéshozatal fő helyszínéről – írja a 24.hu.

Az amerikai államfőnek ez volt az első közvetlen találkozója az orosz külügyminiszterrel, és tekintve, hogy a 2017-es kampány alatt milyen pozitívan nyilatkozott az orosz vezetésről, érdekes volt látni, hogy miként alakul az első személyes találkozó. A fő téma természetesen Szíria volt és az ottani orosz-török kezdeményezés egyes biztonsági zónák felállítása érdekében.

A tárgyalást követő sajtótájékoztatón nagy volt a meglepetés, amikor a beharangozott időpontban az újságírók nem az orosz külügyminisztert találták a sajtótájékoztató helyszínén, hanem Henry Kissingert, veterán diplomatát és egykori külügyminisztert, aki a mai napig az USA és a világ egyik legbefolyásosabb külpolitikai gondolkodója.

Miközben az újságírók az elmaradt sajtótájékoztató miatt füstölögtek, megjelentek az első információmorzsák az eseményről az orosz médiában.

Amerikai elemzőkben egyből felmerült, hogy miként volt lehetséges az, hogy az oroszok fényképezhettek az ovális irodában, az elnök dolgozószobájában.

A hivatalos magyarázatok arról szóltak, hogy a titkosszolgálat nem volt tisztában a fotós személyével, őket úgy értesítették, hogy fotós Lavrov kíséretéhez tartozik. Hát nem oda tartozott, hanem az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ hivatalos fotósa volt. Ennek megfelelően a találkozó vége után egyből felkerültek a hivatalos fotók a netre, és a nagy nemzetközi hírügynökségeknek is onnan kellett átvenni, mert más fotó nem készült az eseményről.

Többen megkérdőjelezték azt is, hogy vajon nem kerülhettek-e titkos lehallgató eszközök, vagy bármilyen kütyük be az ovális irodába a fotós által hordozott technikai eszközök részeként.

Szerző