Simicska lapját kizárták egy állami cég eseményéről

Publikálás dátuma
2017.05.11. 20:30
FOTÓ: Szalmás Péter
Nem engedték be a Magyar Nemzet munkatársait egy szerdai nyilvános eseményre, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá tartozó egyik hivatal szervezett. 

Az NGM dühös közleményben védekezett.

Az MSZP közben közölte: a jövőben nem nyilatkoznak a „Fidesz pártsajtójának”, csak a „független magyar sajtónak”.

Szerző
Frissítve: 2017.05.11. 20:31

Lázár ma is kitüntetné Bayert

Publikálás dátuma
2017.05.11. 19:47
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Bayer Zsolt a napokban rádióműsorában beszélt arról, hogy ha a civil szervezetek képviselői újra megzavarják a parlamenti munkát, ki kell vágni őket az országházból, és ha szükséges, szét kell verni a pofájukat. Lázár Jánost a Kormányinfón kérdezték a szélsőjobboldali publicista véleményéről, mire a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, ma is adna állami kitüntetést az újságírónak, de nem ezért az írásáért, mert azzal nem tud egyetérteni.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón először azt mondta, a kormánynak nincs álláspontja ezzel kapcsolatban. Lázár János úgy fogalmazott, a kormányüléseken nem publicisztikákkal szórakoztatják egymást, hanem az emberek ügyeivel próbálnak foglalkozni, még ha ezt nem is mindenki hiszi el róluk. 

Lázár János 87. Kormányinfójáról bővebben ide kattintva olvashat!

Szerző

Titkolták, de kiderült - Dőlt a közpénz a CÖF-nek

Publikálás dátuma
2017.05.11. 19:03
Korábbi felvétel a CÖF üléséről. FOTÓ: Népszava
Az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) 2016-ban bő félmilliárd forinttal támogatta a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt - írja az Átlátszó.

A portál ezzel alátámasztotta a HVG áprilisi cikkét, amiben már leírták, hogy az MVM tavaly több száz millió forintot adott a kormánypárti Békemeneteket szervező CÖF mögött álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak. A CÖKA akkor kitérő választ adott a lapnak: “Többszörös megkeresésükre is csak az tudjuk válaszolni, hogy a CÖF az érvényes törvényi előírásoknak megfelelően számol el támogatásaival (…)”, majd közleményben háborodtak fel a HVG témához kapcsolódó címlapképén.

Az Átlátszó ezért közadatigénylésben kérte ki az MVM-től a CÖKA részére 2010 óta adott támogatások listáját. Az MVM egy rövid cégbemutató után azt közölte, hogy 2016-ban 508 millió forinttal támogatta a CÖKA-t, bár azt nem árulta el a cég, hogy mire adta a pénzt a kormánypárti álcivil szervezetnek.

“Először is szeretnénk tájékoztatni arról, hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. az elmúlt 20 évben sok milliárd forintot fordított társadalmilag fontos ügyek, események támogatására. Ezt minden esetben a cég saját forrásából fedezte. (...) Konkrét kérdésével kapcsolatban szeretnénk tájékoztatni, hogy az MVM Zrt. 2016-ban támogatta a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt. Társaságunk 508 millió Ft támogatást adott az Alapítványnak, amely felhasználásának határideje: 2017. november 20. Megjegyzendő, hogy a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közhasznú tevékenységet lát el. Így az Alapítványt támogató cégek a támogatást adóalap-csökkentésre használhatják fel. Tájékoztatjuk, hogy az MVM Zrt. adóalapja a fent leírt támogatási összeg miatt 101 600 000 Ft-tal csökkent.” - írták a válaszban.

A portál közadatigénylést adott be a CÖF-höz is, hogy megtudják, hogy az állami energiacégen kívül még milyen csatornákon került közpénz hozzájuk, választ azonban egyelőre nem kaptak.

Szerző