Cáfolja az EB Rogánékat

Publikálás dátuma
2017.05.06. 07:08
Nem múló EO.emlék: Rogán Antal és Orbán Viktor sajtótájékoztatója Brüsszelben - MTI Fotó/ Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi
Az Európai Bizottság cáfolja, hogy Magyarország megszakította a tárgyalásokat a bevándorlási szabályokról, ahogyan azt a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdai közleménye állítja. “Folytatjuk a tárgyalásokat a magyarországi hatóságokkal a menedékjogi szabályozásról. Az Európai Bizottság már világossá tette az aggályait, és fenntartja az ezzel kapcsolatos politikai párbeszédet Magyarországgal. A dialógus eredményeit a testület értékelni fogja, és ennek alapján megvitatja, hogy szükség van-e további lépésekre” - közölte az Európai Bizottság szóvivője.

 A tárgyalásokat közelről ismerő illetékesek a Népszava érdeklődésére azt is elmondták, hogy a brüsszeli szakértők eddig kétszer egyeztettek a magyarországi partnereikkel, és jó néhány fontos témát még meg sem vitattak a tárgyalásokon. Ezek közé tartozik az a magyar javaslat, amely szerint zárt táborokba telepítenék a 14-18 év közötti menedékkérőket, és DNS vizsgálatnak vetnék alá őket, hogy megállapítsák, valóban annyi idősek-e, ahánynak mondják magukat. Dmitrisz Avramopulosz, migrációért felelős biztos kedden - amikor a bizottsági szakértők éppen Magyarországon tárgyaltak - viszonylag derűlátóan nyilatkozott a megegyezés lehetőségeiről. Újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, nincs messze a megállapodás, a felek konstruktív párbeszédet folytatnak. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság nem fog habozni jogi lépéseket tenni, ha úgy ítéli meg, hogy aggályaira nem kapott kielégítő magyarázatot Budapesttől. A Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte, nem enged a brüsszeli nyomásnak, a kormány minden korábban hozott intézkedését, beleértve a tranzitzónákat is, fenn akarják tartani.

Témák
EB cáfolat Rogán

7-en a 7-ről - Ki érdemelné meg elsőként a Nemzet Bábjátékosa címet?

Publikálás dátuma
2017.05.06. 07:07
Illusztráció/Thinkstock

Arató András, Klubrádió

Ha most a t. Szerkesztőség azt feltételezi, hogy én a köztársaság nélküli köztársasági elnököt (is) mozgató figurára gondolok, és azt meg is írom, akkor a t. Szerkesztőség nem téved. De hogy akár egy fillérrel is kiegészítsük a már elrabolt milliárdokat, na azt már talán mégsem.

Avar János, újságíró

Mivel irányadónak tekintem kormánypártunk plakátjait, melyek szerint milliárdosok mozgatják a politikusokat, nyilván az a legsikeresebb nagytőkés, akinek bábja a legerősebb a politikában. S mert egy kormányfőnél senki ellenzéki nem lehet hatásosabb, a Nemzet Bábjátékosa cím csakis Mészáros Lőrincet illetheti meg.

Bolgár György, rádiós újságíró

Vlagyimir Putyin, a Szovjetunió (lassan már megint van) és a Magyar Köztársaság (olyan már nincs) hőse és népművésze. Az életjáradékot kamatok formájában fizeti neki a bábszínház hálás közönsége. Egyelőre. Amíg a bábjáték magyar főszereplője rá nem fizet.

Farkasházy Tivadar, Hócipő

Egy bábállamnak 11 bábjátékos dukál, mivel a miniszterelnök igen ragaszkodik ehhez a számhoz. Íme az ő válogatottja, még a régi felállásban, garantáltan ezer alatti IQ-val. Már összesen. Németh Szilárd – Kósa Lajos, Budai Gyula, Bencsik András – Fricz Tamás, Bogár László – Szijjártó Péter, Mészáros Lőrinc, Patyi András, Matolcsy György, L. Simon László. Általános tartalék: Semjén Zsolt. Kirendelt védő: Polt Péter.

Friss Róbert, újságíró

Mondanám, George Soros György, aki a világot és a liberális Washingtont mozgatja, hogy az amerikai jobboldalt idézzem, mert hát akad elmebeteg ott is elég. Soros taníttatta azt, akire inkább gondolok, az egykori oxfordi diák meg elhitte magáról, hogy amit elhitet, soha nem téved a fényre. Szörnyű életjáradék jut neki, és ebben nincs semmi vicces.

Horváth Zoltán, újságíró

Jó lenne tudni, hogy mennyi az a "szerény, de nem magalázó" életjáradék. Adott esetben bevállalnám, sőt, szerény kiegészítésért még a hajam is korpás lehetne... Az életút, a szakértelem, és a felmutatható teljesítmény - mint tudjuk - amúgy is érdektelen, azt a kis szégyent meg kibírnám valahogyan.

Veress Jenő, a Népszava főmunkatársa

Értelemszerűen a nemzetközi, khm! spekuláns pénztőke személyesen, micsoda kérdés! Ő bábozik Soros Györggyel, aki pedig Simicska Lajost rángatja dróton, Simicska meg egy eddig ismeretlen grazi orvost. Van, aki meg egy ideje magától is ráng. És a nagypapa húzza a répát…(Orosz népmese.)

Szerző

Az Éjjeli farkasok látogatása

A Fiumei úti Sírkert szovjet katonai parcellájában koszorúzott csütörtök este az Éjjeli farkasok nevű orosz motorosbanda – írta a 168 Óra. A hetilap videót is közölt az akcióról. A motorosoknál több önkényuralmi jelkép, sarló-kalapácsot ábrázoló zászló volt, illetve vörös csillagos zászlót is feltartottak az emlékműnél.

Az Éjjeli farkasok orosz motoros klub 1989-ben, alapvetően szovjetellenes, ellenkulturális hangulatban alakult, de mostanra 5000 körüli tagjával a legnépesebb orosz motoros egyesületnek számít. A 444.hu szerint tagjait az orosz állam nemhogy nem üldözi, egyenesen barátkozik velük: volt, hogy Vlagyimir Putyin elnök Harley-Davidson típusú, motoros triciklijével vezette a farkasok felvonulását. A motorosok 2014 elején Ukrajnában Viktor Janukovics megbuktatott elnök oldalán álltak ki a tüntetők ellen. Nem mindenki látja őket szívesen, az MTI írta meg, hogy nem engedték be őket Lengyelországba, amikor a náci uralom alóli felszabadulás ünnepén akartak részt venni.

A külügyminisztériumnál tegnap arról érdeklődtünk, ki döntött a motorosok beengedéséről, tarthatnak-e Magyarországon külföldi szervezetek politikai demonstrációt, amin több tiltott önkényuralmi jelkép is feltűnik. Szijjártó Péter tárcája a Belügyminisztériumhoz irányította lapunkat. Pintér Sándorék „hatáskör és illetékesség okán” továbbították kérdéseinket az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatához. Ők annyit írtak: „Megkeresésével kapcsolatosan ajánljuk figyelmébe a gyülekezési jogról szóló 1998. évi III. törvény rendelkezéseit”.

Az LMP közben közölte: a szolgálatoknak a nemzetbiztonsági bizottság legközelebbi ülésén választ kell adniuk arra, vizsgálták-e egyáltalán előzetesen a csoport látogatásának nemzetbiztonsági kockázatait és ha igen, milyen eredményre jutottak. 

Szerző