Birkózó Eb - Németh Zsanett ezüstérmes

Németh Zsanett ezüstérmet nyert a nők 75 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon, miután a csütörtök esti döntőben kikapott a török Yasemin Adarttól.

 Az UTE kétszeres U23-as Eb-győztes versenyzője - aki a nyolc között német, az elődöntőben pedig moldovai ellenfelet győzött le - a fináléban technikai tussal maradt alul. A 23 éves sportoló karrierje első érmét szerezte a felnőttek között, egyúttal az újvidéki Eb második magyar dobogós helyét érte el. A keddi nyitónapon a szabadfogású Veréb István harmadik lett a 86 kilogrammos súlycsoportban.

Szerző

Eltemették Földi Imrét, a Nemzet Sportolóját - Fotók

Publikálás dátuma
2017.05.04. 20:33

Földi Imrének, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnokának, a Nemzet Sportolójának ravatalát a tatabányai Síkvölgyi úti temetőben állították fel május 4-én. Földi Imre 78 éves korában, 2017. április 23-án hunyt el. 

Szerző

Drosztokért vonultak a büfékocsik a fővárosban

Publikálás dátuma
2017.05.04. 18:38

Street food drosztokért, vagyis utcai étkezési helyekért vonultak fel Budapest belvárosában csütörtökön a büfékocsik (food truckok). A Magyar Street Food Egyesület elnöke, a felvonulás főszervezője elmondta: a büféautók közterület-foglalási lehetőségeit semmilyen központi szabályozás nem határozza meg, a Magyar Street Food Egyesület ezen szeretne változtatni. 

Az önkormányzatok ugyanis a jogi szabályozás hiánya miatt utasítják el közterület-foglalási kérelmeiket - hangsúlyozta Vad-Horváth Zoltán.

Az egyesület szeretné elérni, hogy bérelt food truck drosztokat alakíthassanak ki olyan területeken, ahol még nincsenek ilyenek, de igény lenne a gyors étkezést biztosító vendéglátásra. Ezek között szerepelhetne például szerintük a Citadella és környéke, vagy a Duna-part bizonyos részei, továbbá a Városliget és több más 

A felvonulás után az autók részt vesznek a pénteken kezdődő, hétvégi, negyedikfővárosi közpark is.  Food Truck Show-n, a Kincsem Parkban, ahol több mint félszáz büfékocsi kínálatát kóstolhatják meg az érdeklődők.

Vad-Horváth Zoltán elmondta: a fővárosban 80-100 korszerű, prémium szolgáltatást nyújtani képes büfékocsi működik, számuk országosan akár a 150-et is elérheti.Egy-egy büfékocsi kialakítása 10-15 millió forintba kerül. Az autókból 3-5-féle gyorsan, utcán fogyasztható ételt kínálnak. Ez az étkezési forma egyre népszerűbb - emelte ki a Magyar Street Food Egyesület elnöke.

Szerző