Pótlóbuszok járnak a körúti villamosok helyett egy szakaszon

Baleset történt a Jászai Mari téren, emiatt pótlóbusz közlekedik a 4-es és a 6-os villamos helyett a Széll Kálmán tér és az Oktogon között - tudatta a BKK a közösségi portálon. 

Ugyanott arról is informálnak, hogy a 12-es villamos helyett is pótlóbusz jár Rákospalota-Újpest vasútállomás és Rákospalota, Kossuth utca között a viharos esőzés miatt.  A 28A villamos helyett úgyszintén pótlóbusz közlekedik az Élessarok és a Kada utca/Maglódi út között, mert esővíz öntötte el a sínpályát.

Szerző

Kolbászt árul egy parkolóban a kirúgott főszerkesztő

Publikálás dátuma
2017.05.03. 22:07
Népszava fotó/Vajda József
Póré László fél évvel ezelőtt még a Dunántúli Napló főszerkesztője és a lapot kiadó Mediaworks Hungary Zrt. regionális üzletágának igazgatója volt, a Naplón kívül még hét megyei lap tartozott hozzá. Aztán jött Mészáros Lőrinc, ő pedig most kolbászt árul az utcán. Mondjuk legalább a saját üzletében - írja a Szabadpécs.hu.

Amikor megtörtént a dolog, el kellett döntenem, merre tovább. Ha média, akkor csak Budapest, de akkor a család pécsi életét fel kellett volna számolni teljesen, és ezt nem akartuk. Ha Pécs, akkor meg kábé valami üzletkötői munka, amit meg nem éreztem pályának. Ezért döntöttem a kolbászozó megnyitása mellett - mondta a volt főszerkesztő, aki közel az ötvenhez fejest ugrott az ismeretlenbe,  és gasztrovállalkozó lett. Kora délelőtt kihúzza a kocsit a Centrumhoz és árulja a frissen sütött magvas kenyértésztából készült tölcsérből, bajor kolbászból, szószokból és feltétekből álló street foodot. 

A teljes cikk ( videóval ) itt olvasható

Szerző

Tornádó, jégeső csapott le Tolna megyében

Publikálás dátuma
2017.05.03. 20:27
Illusztráció/Thinkstock
Tornádó volt a Tolna megyei Bátán, és több településen is jégeső pusztított. A heves zivatarok, illetve felhőszakadás veszélye miatt az ország középső és keleti részein számos járásban jelenleg is elsőfokú riasztás van érvényben.

Egy, a jelenségről készített fotót a teol.hu is publikált.

Az Időkép azt írta: a légköri feltételek adottak voltak ahhoz, hogy erőteljesebb zivatarcellák is kialakuljanak, a szélnyírásnak köszönhetően pedig ezek a viharfelhők forogni kezdtek, így szupercellává (forgó zivatarfelhő) fejlődtek. Ennek volt köszönhető, hogy a felhőbe beáramló levegő is örvénylő mozgásba kezdett a talaj közelében, és minél szűkebbé válik a beáramlás átmérője, annál nagyobb szélsebesség tud benne kialakulni. Így alakult ki ez a tornádó is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: az esti órákig több helyen (nagyobb eséllyel és számban az ország keleti felén) alakulnak ki zivatarok. Ezeket nagy mennyiségű csapadék (akár 20-25 milliméternyi), erős szél és kisebb méretű jég kísérheti. Ugyanakkor hozzátették: egy-egy intenzívebb zivatar kialakulhat, amelyet 2 centiméteresnél nagyobb átmérőjű jég is kísérhet, esetleg 70 kilométer/óra feletti széllökéssel. Az éjszaka második felében szintén inkább keleten lehetnek zivatarok, amelyekhez nagy mennyiségű csapadék társulhat.

Arról, hogy holnap, és a további napokon milyen idő várható, itt olvashat.Szerző