Féláron váltható Vasas-belépők

A labdarúgó OTP Bank Ligában jelenleg 3. Vasas vezetése úgy döntött, hogy a szombati, Paks elleni találkozóra csökkenti a jegyárait – közölte lapunkkal tegnap az angyalföldi sportklub sajtóreferense. A Szusza Ferenc Stadion hazai szektoraiba így akár 600 forintért is váltható belépő. Az egyesület célja, hogy a helyszínen minél több néző támogassa az együttest.

Szerző

Újra büntetnek az óbudai közteresek

A múlt héten ugyan leszerelték a Bécsi és Szépvölgyi út kereszteződését figyelő kamerát, az óbudai közterület-felügyelet azonban ismét büntet. Ezúttal azonban úgy, amibe senki nem köthet bele: a közterület-felügyelők a helyszínen figyelik a kereszteződést – írta az Origo. Aki a Bécsi útról a tilalom ellenére jobbra kanyarodik, 50 ezer forintos bírságra számíthat, a csekket azonnal megkapja a helyszínen intézkedő közterület-felügyelőktől.

Szerző

Veszélyben az utcai hurka és lángos

Publikálás dátuma
2017.05.03. 07:15
Bérelt food truck drosztok kialakítását kezdeményezik. Az önkormányzatok egyéni jogkörre hivatkozva utasítják el a kérelmeket FO
Felvonulnak az ország legjobb street foodosai, a food truckok (büfékocsik) működésének belvárosi engedélyeztetésére akarják felhívni a figyelmet.

Látványos felvonulásra készülnek Budapesten a hazai street food legnépszerűbb képviselői, néhány nappal a legnagyobb gasztrofesztivál, a Food Truck Show előtt. A tervek szerint csütörtökön mintegy harminc büfékocsi hajt majd keresztül az Erzsébet hídon, hogy a food truckok működésének belvárosi engedélyeztetésére hívják fel a figyelmet, sok büfékocsi ugyanis nem kap engedélyt közterületen való működésre. A menet délután kettőkor a Citadellától indul, a büfékocsik konvojban haladnak majd az Astoriáig. Innen a Kincsem Parkba, a hétvégén rendezendő gasztrofesztivál színhelyére mennek.

A street food (az utcán, kézből, menet közben is elfogyasztható étel) az egész világon kezd egyre népszerűbbé válni, sokaknak napközben ugyanis csak kevés idejük van az étkezésre. Ilyen típusú ételeket piacokon, utcai bódékból is lehet vásárolni, ám egyre elterjedtebbek a food truckok, azaz büfékocsik is. Ezek olyan járművek, amelyek felszereltségük révén önálló vendéglátó ipari egységet képeznek, így rövid idő alatt bárhol fel tudnak tűnni. Vannak olyan kocsik, amelyek az egyszerűbb gyorskaják mellett valódi ínyencségeket is kínálnak, az étterminél elfogadhatóbb áron, ám legalább ugyanolyan minőségben.

A szervező Magyar Street Food Egyesület érdeklődésünkre közölte: a büfékocsik közterület-foglalási lehetőségeit semmilyen központi szabályozás nem határozza meg, ezen szeretnének változtatni. Mint írták, az önkormányzatok egyéni jogkörre hivatkozva utasítják el a kérelmeket, ezért azt szeretnék kezdeményezni, hogy bérelt food truck drosztokat alakíthassanak ki olyan területeken, ahol még nem alakult ki, de igény lenne a gyors vendéglátásra - és az éttermeket sem veszélyeztetik. Ezek között szerepelne a Citadella, vagy a Duna-part bizonyos részei is. Az egyesület szerint Magyarországon is egyre népszerűbbek az utcai ételek, a budapestiek például a levesezőket látogatják előszeretettel.

A street foodosok helyzetével kapcsolatban kerestük a Fővárosi Önkormányzatot, illetve kerületi önkormányzatokat is, kérdéseinkre lapzártánkig nem kaptunk válaszokat.

Szerző