Perli a Rádió 1 műsorvezetőit a Class FM tulajdonosa - Balázs: "hazudozik"

Publikálás dátuma
2017.04.28. 13:08
Forrás: Facebook/Reggeli Show a Morning Show sztárjaival
Michael­ McNutt, a Class FM tulajdonosa beperelte Sebestyén Balázsékat, valamint a műsorvezető feleségének cégét is. Az amerikai üzletember azzal vádolja a rádióst, hogy védjegybitorlást követtek el, azaz a Reggeli Show logójával lekoppintották a Morning Show logóját és a műsor címét - írja a Blikk.

Lapunk korábban már beszámolt arról, hogy hiába álmodták meg Balázsék a Morning Show nevét és logóját, a rádiós mégsem tudta levédetni, egy volt barátja ugyanis hátba szúrta a műsorvezetőt, és még előtte 78400 forintért levédette a több tízmilliót érő Morning Show-brandet. A műsor ábrás védjegyét Balázsék már 2010-ben levédették volna, de a hivatal akkor elutasította kérelmüket. Négy évvel később a volt üzlettárs azonban sikerrel járt, hogy aztán eladja a Class FM tulajdonosának, John Michael­ McNuttnak a brandet.

Ennek ellenére épp az amerikai üzletember indított eljárást Sebestyén ellen, mert állítása szerint a rádiós „a Morning Show minden részletét lemásolja a célja érdeké­ben (…), arra törekszik, hogy megtévessze a fogyasztókat és elhitesse velük, hogy a Reggeli Show azonos a Morning Show-val”. Balázst jó szakembernek tartom, de a jogszabályok rá is vonatkoznak - nyilatkozta a Blikknek McNutt, hozzátéve, hogy ő csak azt akarja, hogy senki ne másolhassa le a műsor logóját és nevét.

McNutték azt kérték a bíróságtól, kötelezze Balázst, hogy nyilatkozatban kérjen bocsánatot. Ezen kívül – amennyiben lesz határozat – öt napon keresztül minden adás elején olvassa be a védjegybitorlást megállapító ítéletet. A keresetből kiderül továbbá, hogy kötelezni akarják Sebestyént, közölje, mennyit keresett védjegybitorlással, és ezt térítse meg. 

– Azonnali jogorvoslatra számítunk. A bíróságnak 30 napos várakozási ideje van, reméljük, minél hamarabb érdemi döntés születik, és a Reggeli Show-nak logót és nevet kell változtatnia – nyilatkozta dr. Mangoff Péter, a Class ügyvédje.

Balázs úgy reagált a pereskedés hírére: "Megértem, hogy McNutt nem tud belenyugodni, hogy elvesztették az analóg frekvenciájukat, de unalmas, hogy mindig a mi nyakunkon próbál felkapaszkodni! Szórakoztat, hogy éppen ő beszél védjegylopásról, akit simliskedései miatt öt évre eltiltottak a cégvezetéstől Magyarországon, ráadásul pontosan tudjuk, hogyan jutottak hozzá a régi nevünkhöz. A védjegyhivatal eldönti, kinek van igaza! McNuttnak üzenem, hogy hazudozás helyett inkább utalja el a stáb utolsó fizetését, amit a mai napig elegáns módon elfelejtett megtenni! - fogalmazott a műsorvezető.

Az összehasonlítás kedvéért a Reggeli Show logója:

...és a Morning Show logója (a kép jobb felső sarkában):

Szerző

Tarlós: megszületett a bérmegállapodás a BKV-nál

Publikálás dátuma
2017.04.28. 12:57
FOTÓ: Népszava
Létrejött a bérmegállapodás a BKV-nál a szakszervezetekkel - jelentette be Tarlós István főpolgármester pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.

A megállapodás megtörtént, azt várhatóan kedden írják alá - közölte Tarlós István, hozzátéve: a bérfejlesztés átlagos mértéke 15 százalék. Ebből 10 százalék alapbérfejlesztés, és 5 százalék bérfelzárkóztatás. Elmondta, a béremeléseknél fontos szempont volt, hogy úgy osztják el a forrásokat, hogy a hiányszakmákban dolgozók, jellemzően a járművezetők, a szakmunkások és a mérnökök kiemelten részesüljenek a bérfejlesztésből.

Tehát első lépésként a munkavállalók 10 százalékos, de minimum 28 ezer forintos személyi alapbéremelésben részesülnek. Az alacsony és átlagos keresetű járművezetők mindösszesen 13 és 23 százalék közötti éremelésben részesülnek, amely így legalább nettó 200 ezer forint körüli átlagos havi jövedelmet biztosít. A szakmunkások 28 ezer forintos minimális bérfejlesztéssel átlagosan 10-15 százalék közötti, de bizonyos esetekben 15 százalék feletti alapbér növelésben részesülnek. A magasan képzett, de a piaci bérektől elmaradásban lévő szellemi állományú diplomások, a hiányszakámnak tekintett, speciális szakmai ismertekkel rendelékező mérnökök szintén hasonló béremelésre számíthatnak - közölte Tarlós István.

A főpolgármester kitért arra, hogy az elmúlt évek munkaerő-piaci változásai erőteljesen érintették a BKV működését: lecsökkent a piacképes munkaerő létszáma, az alacsony születésszám szintén hatással volt a társaságra, valamint nagyra nőtt a munkaerőért folyó konkurenciaharc. Mindez magával hozta országos szinten a bérek jelentős növekedését, és további nehézséget jelent, hogy a BKV-hez leginkább hasonlító állami vállalatok 3 évre elosztva 30 százalékos bérfejlesztésben részesültek - mutatott rá.

Tarlós István közölte, hogy a Budapest Közút csütörtök leszerelte a Szépvölgyi út és a Bécsi út találkozásánál a III. kerületi közterület-felügyelet által egy fővárosi tulajdonban lévő oszlopra szabálytalanul felszerelt térfigyelő kamerát, amely felvételei alapján 50 ezer forintos bírságot szabtak ki szabálytalanul jobbra kanyarodó autósokra. A leszerelést bejelentették a rendőrségen.  Ha a kamerát engedély visszahelyezik, akkor azonnal újra leszerelik, és eljárást is indítanak - tette hozzá.

A főpolgármester úgy fogalmazott, "a III. kerület az önkényes újrabüntetéssel (...) a saját lakossága (...) ellen dolgozik". A Budapest Közút által az ügyben készült jelentésre hivatkozva Tarlós István kijelentette: teljesen szabálytalanul szerelték fel és működtették a térfigyelő kamerát. "Ahány engedély szükséges, annyi engedélye nem volt meg a III. kerületnek" - mondta Tarlós István megjegyezve: a kerületben az összes térfigyelő kamerát "felülvizsgálják". Hangsúlyozta, az kerületi térfigyelő kamerák ügyben nem arról beszél, hogy minden kerület szabálytalanul járna el, továbbá nem akarja elvenni a kerületektől a közterület-felügyeleteket, csak egységes és szabályos működést akar.

A főpolgármester jogszabálymódosítást kíván elérni a "brutális" 50 ezer forintos büntetési tétel megváltoztatása érdekében. Mint mondta, komoly dolgokért sokkal kisebb bírságokat szabnak ki. Kérdésre válaszolva azt közölte, 20-25 ezer forintra mérsékelné a bírság összegét.

Tarlós István bejelentette azt is, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) vezérigazgatója, Csontos István távozik a cégtől. Mint elmondta, Csontos István ajánlotta fel lemondását. Ezt sajnálja, mert nem tartja rossznak a munkáját, de elfogadja a lemondást. Csontos István várhatóan május 31-ével távozik a cégtől. Közölte, közgyűlési felkérés alapján vizsgálatot rendelt el a társaságnál. A jelentés szerint az FKF 130 éves működési során az egyik legnagyobb válságát éli át. A szervezet ennek ellenére ma is alkalmas feladatai ellátására, gazdálkodási tevékenysége azonban a források kimerülése jellemzi. Az egyébként hasznos rezsicsökkentés és a különböző elvonások a cég működését rendkívül negatívan érintették.

Ezt súlyosbítja két tényező: a szelektív hulladékgyűjtés a rezsicsökkentés miatt gyakorlatilag a főváros ingyenes szolgáltatása lett, amelyet az európai uniós források visszafizetési veszélyei miatt megszüntetni már nem lehet. A másik tényező, hogy a cég "felett" megjelent a nemzeti hulladékgazdálkodási társaság, amely a szelektív begyűjtést nem ismeri el megtérítendő feladatként. A jelentés arról is írt, hogy a cégvezető - a pozitív kezdeményezései ellenére - elszigetelődött.

Tarlós István azt mondta, hogy az FKF ügyéről muszáj lesz beszélnie Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az ágazatot a főváros "kínkeservesen" nyereségessé tette, és az új nemzeti hulladékgazdálkodási cég felállítása a nyereséget elvitte, és ismét deficitessé tette az FKF-et - mutatott rá a főpolgármester hozzátéve: nem tud szabadulni attól a gondolattól, hogy az állam az FKF-fel fizeti ki vidéki cégek veszteségeit. Ezt nem tudja támogatni - szögezte le. Arra a kérdésre, hogy a vizsgálat feltárt-e korrupciógyanús ügyeket, Tarlós István azt válaszolta: a belső ellenőrzés kiterjedt vizsgálata ilyenről nem tesz említést.

Ugyancsak kérdésre válaszolva közölte azt is, az FKF működőképes, de a cégnél "rossz a hangulat", és, ha így megy tovább akkor belátható időn belül fizetési nehézségek állhatnak elő. "Egyáltalán nem megnyugtató a helyzet, de nincs még katasztrófa" - tette hozzá. A villamosok közlekedését érintően vitákat kavart nagykörúti megváltozott lámpaprogramra vonatkozó kérdésre válaszolva Tarlós István azt mondta: az újrahangolást nem ő rendelte el, de támogatja, amíg negatív hatásait nem igazolják. Elmondta azt is, hogy egyeztetés folyik arról, hogy az európai uniós csatlakozás 13. évfordulója alkalmából szervezett futóverseny tervezett útvonalát módosítsák.

MSZP: nem járhat járatritkítással a béremelés

Az MSZP szerint a fővárosnak úgy kell előteremtenie a BKV-dolgozók 15 százalékos fizetésemelésének fedezetét, hogy az nem járhat járatritkítással vagy más szolgáltatásromlással. Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján felszólította a főpolgármestert, hogy az ahhoz szükséges 7  milliárd forintos fedezetet a kormánytól kérje el és az ne eredményezzen járatcsökkentést, vagy akár beruházások elmaradását, a karbantartás színvonalának romlását. A budapestiek mindössze 8 óra alatt befizetett adójáról van szó - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint a főváros saját erőből nem tudja előteremteni ezt az összeget, mivel költségvetésének harmadát, 125 milliárd forintot már most is hitelfelvételből, illetve "vagyonfelélésből" fedez. Horváth Csaba ezért azt ajánlotta Tarlós Istvánnak, hogy a miniszterelnökkel "keménykedjen" a fedezet előteremtése érdekében.

LMP: a körúti villamosokat segítsék a lámpák!

Az LMP felszólította Tarlós Istvánt, hogy állítsák vissza úgy a közlekedési lámpákat a nagykörúton, hogy azok ismét a villamosok közlekedését segítsék.  Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően úgy fogalmazott, amennyiben a főpolgármester kiáll a kamerákkal megbüntetett autósok mellett, akkor ki kell állnia a közösségi közlekedést használók mellett is. A nagykörúti lámpák átállításával ugyanis nemcsak a menetideje nő meg Európa legtöbb utast szállító villamosának, hanem azokon a zsúfoltság is mindennapos lesz - hangsúlyozta, hozzátéve, az érintett szakaszon háromszor többen utaznak villamossal, mint autóval.

Szerző
Frissítve: 2017.04.28. 16:32

Így fogadták Orbánt a fideszes nyugdíjasok Győrben - Fotógaléria!

Publikálás dátuma
2017.04.28. 12:43

Tisztelünk, imádunk, szeretünk –  köszöntötte Orbán Viktort mintegy száz idősebb rajongó Győrben, ahova a Modern Városok program utolsó előtti állomásaként látogatott el a miniszterelnök. A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! FOTÓK: MOLNÁR ÁDÁM/NÉPSZAVA

A hvg.hu beszámolója szerint a kormányfő sportos városként dicsérte meg Győrt, amelynek polgármestere, Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A miniszterelnök kijelentette: időnként úgy érzi, be van kerítve, de aki fél, ne menjen erdőbe. Orbán hangsúlyozta: azt is tovább kell fejleszteni, ami már jól működik, amely sokat fejlődött, és ilyen város Győr. A miniszterelnök szerint ha ahhoz viszonyítunk, ahonnan indultunk, az ország dolgai rendben vannak. Szokásos fordulatával zárta rövid nyilvános beszédét: hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Orbán Viktor Győrben együttműködési megállapodást írt alá Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármesterrel. A kormányfő újabb ígéreteiért kattintson ide!

Szerző