Tuzson Bence napi hurráoptimista beszámolója - Neki sem lehet könnyű

Publikálás dátuma
2017.04.26. 11:00
Az államtitkár baráti körben - Forrás: Tuzson Bence/Facebook
Ahogy a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, úgy az állami propaganda-média ( tévék, hírügynökség stb.) is nap mint nap beszámol arról az örömteli hírről, hogy egyre gyarapodnak a nemzeti konzultációra visszaküldött levelek. 
A fontos ember újságot olvas - Forrás: Tuzson Bence/Facebook

A fontos ember újságot olvas - Forrás: Tuzson Bence/Facebook

Azért komolyan, Tuzson Bencének sem lehet könnyű naponta kora reggel végigródsózni az állami médiát, csak hogy boldogan elújságolja, ismét jöttek a levelek. Minderről természetesen ma is beszámolt az MTI: 

Eddig több mint 300 ezren válaszoltak a kormány nemzeti konzultációs kérdéseire postán, az interneten pedig több mint 50 ezren; a kérdéssort május 20-ig lehet visszaküldeni - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Tuzson Bence hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy mindenki kitöltse a kérdőívet, hiszen egy ország politikája akkor lehet sikeres, ha azt az emberek véleményére lehet alapozni. Kijelentette: Brüsszel a magyar adópolitikát támadja. Mint mondta, 2010 után a kormány fordulatot hozott az adópolitikában és adócsökkentést vezetett be több területen. Nem szabad hagyni, hogy az Európai Unió beleszóljon Magyarország adópolitikájába - tette hozzá. "Az adópolitika alakítása nemzeti hatáskör, és nem lehet hagyni, hogy egy nemzet ilyen alapon támadás alá kerüljön" - fogalmazott a politikus. Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, hogy jó adópolitika mellett Magyarország fejlődik, erősödik.

( dörgő, ütemes taps) 

Szerző

Őszi utcai zavargásokra készülnek a Fideszben?

Publikálás dátuma
2017.04.26. 10:42
Az április 4-i, a CEU törvény ellen tüntető tömeg Budapesten - Népszava fotó
Mi lesz ősszel? Lehet majd balhé az utcákon, esetleg zavargások, amilyeneket már láttunk 2006-ban – mondta egy névtelenséget kérő, magas rangú fideszes politikus a Magyar Nemzetnek, amikor az idei év várható politikai eseményeiről kérdezték.  

A lapnak névtelenül nyilatkozó fideszes képviselő szerint egyébként két okból is erőszakossá válhatnak a szaporodó utcai demonstrációk. Egyrészt a Fideszben úgy gondolkodnak, hogy a lex CEU és a civiltörvény miatt kezdődött – szerintük részben spontán – tiltakozások, tüntetések, útlezárások több-kevesebb rendszerességgel folytatódnak a választásokig.

Persze a fideszes gondolatmenet szerint a tüntetők aljas, sanda népek, hátsó szándékokkal. 

Bármennyire nem érdekelnek ezek a demonstrációk senkit azon a pár ezer emberen kívül, aki ezekre mindig elmegy, a résztvevők láthatóan rákaptak az ízére, így ők továbbra is eljárnak majd, ha nem a CEU vagy a civilek miatt, akkor okot mindig könnyű lesz majd találni – vélte a képviselő, aki szerint az interneten is elérhetőek már olyan használati utasításszerű leírások, hogy hogyan kell egyre jobban provokálni a rendőröket

A Fideszben szerinte tehát többen arra számítanak, a kormányellenes demonstrációk résztvevői szándékosan akarják majd kiprovokálni, hogy az esti híradókban tüntetőket oszlató, gumibottal ütlegelő civileket mutassanak, mint 2006-ban, az őszödi beszéd kiszivárgását követően. 

Szerző

Elnézte az osztálykirándulás napját az anyuka – Rendőrök vitték haza a fiút

Egy szlovákiai anyuka hétfőn lakóhelyükön, Liptóújváron feltette 12 éves fiát a Zsolnára induló vonatra, hogy a srác 100 kilométert utazva Zsolnán majd csatlakozzon osztályfőnökéhez és iskolatársaihoz, akikkel osztálykirándulásra indult – írja a Kisalföld.

Csakhogy az anyuka összetévesztette a dátumokat, az indulás csak április 25-én lett volna, így egy nappal előbb küldte el fiát a gyülekezőre. Szerencsére a szülő magától rájött, hogy óriásit tévedett, ám mivel gyermekénél nem volt mobiltelefon, a rendőrséghez fordult segítségért. Miután a járőrök megkapták a fiú személyleírását, fél órán belül sikerült felkutatniuk az önhibáján kívül csellengő iskolást, akinek szerencsére semmi baja nem esett.
Másnap újra útnak indult.

Szerző