Előfizetés

Megműtötték a Ferencváros játékosát

Publikálás dátuma
2017.04.24. 20:01
Szucsánszki Zita Forrás: Facebook
Megműtötték Szucsánszki Zita vállát, mert a Ferencváros kézilabdázójának sérülése a vártnál sokkal súlyosabbnak bizonyult.

A klub honlapjának hétfői beszámolója emlékeztet rá, hogy a csapatkapitány válla április 2-án, a Győri Audi ETO elleni győztes Magyar Kupa-döntőben sérült meg, de a mérkőzést követő vizsgálatok nem mutatták ki pontosan annak mértékét.

Szucsánszki öt nappal később Bukarestben a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccsén nem tudott pályára lépni, de egy héttel később a visszavágón nagy fájdalmai ellenére is vállalta a játékot. Az újabb vizsgálatok sem mutattak egyértelmű képet, ezért Pavlik Attila csapatorvos javaslatára hétfőn megműtötték az irányítót.

"Az operáció során kiderült, hogy a sérülése súlyosabb, mint amit a panaszai és a vizsgálatok alapján gondoltunk. Vélhetően a kupadöntőben a vállában teljesen elszakadt a porcszalag, ezt most három horgonycsavarral rögzítettük, ezen kívül pedig néhány régebbi sérülést is találtunk." - nyilatkozta Pavlik Attila.

Mint az orvos kifejtette, volt egy részleges rotátorköpeny-szakadás, illetve apróbb porcprobléma is, amelyet a beavatkozás során elláttak. A következő négy hétben fel lesz kötve Szucsánszki keze, addig csak minimális mozgást végezhet, utána pedig három-négyhónapos erőteljes rehabilitáció vár rá. "Annyiból ideális a helyzet, hogy a gyermekvállalás miatt lesz ideje rá, hogy alaposan megerősítse a vállát. Bízhatunk a teljes felépülésben, de a dobóvállnál azért ez nem kicsi sérülés" - fogalmazott a csapatorvos.

Eurovízió - Így búcsúzott el rajongóitól Pápai Joci

Publikálás dátuma
2017.04.24. 18:03
Forrás: Facebook/Pápai Joci
Bízik a jó szereplésben Pápai Joci, aki május 11-én a második elődöntőben lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben Origo című dalával. A magyar versenyző és a kiutazó stáb hétfőn Budapesten sajtótájékoztatót tartott.

"Annyi szeretetet kaptam az elmúlt hetekben és hónapokban, amit eddig talán még soha. Nagy feladat és teher számomra az ország képviselete, de bízom a jó szereplésben" - mondta Pápai Joci a belvárosi KIOSK Budapest étteremben tartott tájékoztatón.

A rendezvényen ott volt Levina, a verseny német indulója, valamint Freddie és Rátonyi Kriszta, a műsor két magyar kommentátora is. Medvegy Anikó, a Duna televízió csatornaigazgatója beszámolt arról, hogy a dalfesztivál második, május 11-i elődöntője, valamint a 13-i döntő estéjén a Március 15. térről, a KIOSK elől jelentkezik élőben az Elővízió című felvezető műsor.

Levina német énekesnő és Pápai Joci énekes, a közmédia Dal 2017 című versenyének győztese, a verseny indulói, valamint Freddie, Fehérvári Gábor Alfréd) és Rátonyi Krisztina, a műsor két kommentátora az Eurovíziós Dalfesztiválról tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Kioskban 2017. április 24-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Levina német énekesnő és Pápai Joci énekes, a közmédia Dal 2017 című versenyének győztese, a verseny indulói, valamint Freddie, Fehérvári Gábor Alfréd) és Rátonyi Krisztina, a műsor két kommentátora az Eurovíziós Dalfesztiválról tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Kioskban 2017. április 24-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

"A műsorban megmutatjuk Joci felkészülését, útját A Dal döntője óta, a próbákon történteket, Freddie és Kriszta felvezetőit, hangulatjelentéseit. Május 13-án, szombaton, a döntő előtt már 16 órától programokkal várjuk az érdeklődőket a KIOSK elé. Közös szurkolás, igazi közös élmény legyen" - fogalmazott Medvegy Anikó.

Pápai Joci azt emelte ki, hogy igyekszik mindig csak a következő lépésre koncentrálni. "Minimális célom nyilván a döntőbe kerülés, a fináléban már a sors keze is beleszól az eseményekbe. A produkció vizuális részének végleges változatát csak Kijevben fogjuk mi is először látni, a szervezőktől visszaküldött demóanyag nagyon hasonlít arra, amit meg szerettünk volna valósítani" - mondta az énekes, aki május 1-jén utazik Kijevbe. Hozzátette, hogy a látvány sokat változik ahhoz képest, amit a nézők A Dal 2017 februári döntőjében tőle láthattak, de részleteket egyelőre nem szeretne erről elárulni. "A színpadi produkció nem sokat változik, hárman leszünk a színpadon, rajtam kívül Alexandra és Emese, a hegedűs és a táncos lány. Közreműködik egy vokalista is, aki erősíteni fogja a hangzást, de technikailag már nem tudtuk megoldani, hogy ő is színpadra lépjen".

Pápai Joci megjegyezte, hogy Kijevre nézve bíztató számára a két héttel ezelőtti amszterdami szereplés. A magyar énekes a dalfesztivál indulóinak többségével együtt mutatta be dalát 1500 fős közönség előtt, és az Origo nagy sikert aratott. "Mégis azt gondolom, felesleges belemenni a latolgatásokba, a versenyt a tévénézők és a nemzeti zsűrik tagjai együtt döntik el. Mindent bele fogok adni, és remélem, minél több ember szívébe tudok eljutni."

Levina, Németország indulója az Eurovíziós Dalfesztiválon kiemelt ország versenyzőjeként már eleve döntős. A 25 éves énekesnő dalának címe Perfect Life, a dal szerzőinek egyike Lindy Robbins amerikai zenész, aki korábban Anastaciával, a Backstreet Boys-zal, Shaggyvel, Jason Derolóval és David Guettával is dolgozott már.

Mint a rendezvényen elhangzott, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar kommentátorai közül Rátonyi Kriszta a lehető legtöbb információt szeretné megosztani a nézőkkel, a tavalyi magyar induló, Freddie pedig a színfalak mögül jelentkezik, és kulisszatitkokról fog beszámolni, amelyek még közelebb viszik az embereket a versenyhez.


Tatár Csilla, a sajtótájékoztató moderátora, A Dal egyik műsorvezetője felolvasta Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK tulajdonosa üzenetét. Mint felidézte, a Március 15. tér tavaly után második alkalommal ad otthont az Eurovíziós Dalfesztivál budapesti szurkolói központjának. Kitért arra, hogy tavaly több százan szurkoltak itt együtt remek hangulatban, és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) kötött hosszú távú együttműködés alapján idén is programokkal várják az érdeklődőket, akik A Dal 2017-es döntőseivel találkozhatnak.

Az Eurovíziós Dalfesztiválra utazik Budavári Balázs is, aki A Dal 2017-hez kapcsolódó videoblogger-pályázat győzteseként tudósíthat Pápai Joci fellépéséről és a kijevi eseményekről.

Hazudott Kubatov - Íme a bizonyíték (Videó)

Publikálás dátuma
2017.04.24. 16:59
Kubatov egy korábbi felvételen FOTÓ: Népszava
Hazudott Kubatov Gábor a választási irodánál történt botrányt követően, miután azt állította, hogy a kopaszoknak semmi köze az FTC biztonsági cégéhez. 

A 444.hu szúrta ki, hogy egy, az NVI épületénél feltűnő kopasz (láthatósági mellényben) ott állt Kubatov mögött, mikor a Fradi vízilabdacsapata április 5-én megnyerte az Eurokupa döntőjét.

A biztonsági ember a Népszava Nemzeti Választási Irodában készült tavalyi felvételén is rajta van (jobb szélen), azaz ő is ott volt a kopaszok között, akik megakadályozták Nyakó Istvánt (szintén a képünkön) a népszavazási kérdésének leadásában.

Nyakó István a kopaszok gyűrűjében, jobb szélen a szóban forgó kopasz verőlegény FOTÓ: Népszava

Nyakó István a kopaszok gyűrűjében, jobb szélen a szóban forgó kopasz verőlegény FOTÓ: Népszava

A Fradi fideszes elnökét már másodszor kapták hazugságon: múlt héten egy Facebook-oldal számolt be arról, hogy az érintett biztonságiak egyike feltűnt a Fradi Bukarest elleni kézilabda mérkőzésén.

A portál emlékeztet, hogy az NVI-s botrány után a szocialista Nyakó István feljelentése nyomán - akit a rendőrök úgy hallgattak ki, mintha nem is látták volna a választási irodánál készült felvételeket, és személyleírást kértek a kopaszokról - a rendőrség és az Alkotmányvédelmi Hivatal több hónapon át nyomozott, de 2016 augusztusában végül nemcsak a népszavazás rendje elleni bűncselekmény, de a hivatali visszaélés, a garázdaság és a kényszerítés miatt indult vizsgálatokat is vádemelés nélkül szüntették meg. 

Az üggyel kapcsolatban egyedül Gulyás Mártont ítélték el garázdaság miatt, aki egy nappal a kopaszos balhé után leszerelte a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság tábláit az épület faláról. A cselekmény elkövetéséhez használt csavarhúzót és ácskalapácsot elkobozták, valamint Gulyásnak 41 800 forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.