Káosz a Normafánál - Átszállítják az óvodásokat

Publikálás dátuma
2017.04.19. 17:55
Illusztráció: Tóth Gergő
Nehezen megközelíthető a Normafa környéke és jelentős fennakadások alakultak ki a környék közlekedésében, ezért a XII. kerületi önkormányzat átszállítja a Normafa Óvodából a Németvölgyi Általános Iskolába azokat a gyerekeket, akiket még nem hoztak el a szüleik.

Az önkormányzat szerdán arról tájékoztatott, hogy a gyerekeket rendőri felvezetéssel, a kerület saját autóbuszával viszik át az iskolába délután 4 órakor. A gyerekek óvodapedagógus felügyelete mellett várják szüleiket. A közleményben arra is kitértek, hogy az FKF Nonprofit Zrt. 12 gépjárművel dolgozik a magasabban fekvő budai fő- és tömegközlekedési utakon, azonban a gépek helyenként nehezen haladnak a bedugult útvonalakon. Erre példaként az Istenhegyi út - Költő utca - Eötvös út útvonalat hozták fel. A kerületi önkormányzat azt kéri, hogy mindenki fokozott odafigyeléssel közlekedjen, ha bajba jutott embert vagy járművet lát, akkor pedig hívja a 112-es segélyhívó számot.

Szerző

Mesterházy: burkoltan zsidóznak Soros lejáratásával

Publikálás dátuma
2017.04.19. 17:34
Mesterházy Attila FOTÓ: Népszava
Az ellenzéki képviselők élesen bírálták a civil szervezeteket vegzáló, a kormány és a kormánypárti képviselők által benyújtott, a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot szerdán az Országgyűlésben, az előterjesztés általános vitájában. Teleki László (MSZP) arra mutatott rá, mennyire hiányozni fognak a civil szervezetek, Mesterházy Attila pedig arra figyelmeztetett, hogy amit a kormányoldal Soros György lejáratásával csinál, az burkolt zsidózás.

Teleki szerint a kormányoldal a civil szervezetek ellehetetlenítésére törekszik, azok pedig hiányozni fognak, leginkább a korrupció elleni harcba, de a rászorulók segítésében is. A legnagyobb problémának azt nevezte, hogy az önkormányzatoktól, az államtól átvett feladatokat senki sem fogja ellátni. Kijelentette: Soros György a többi közt a romatelepek felszámolására adott pénzt, de a romák oktatása érdekében is ösztöndíjat hozott létre.  

Frakciótárca, Mesterházy Attila arra figyelmeztetett, nehogy Romániában, a magyar szervezetek ellen használják fel azt az érvelést, amellyel most a kormány él. Szerinte a kormányoldal úgy váltogatja a véleményét az egyes szervezetekről, ahogy azt a pártpolitikai érdekük megkívánja, a többi közt a Velencei Bizottságból. Azzal kapcsolatban, hogy a vallási szervezetek kikerültek a törvényjavaslat hatálya alól, azt kérdezte: mi történik, ha a szcientológia egyházat támogatja valaki külföldről. Mi van akkor, ha egy gazdasági lobbierő használ fel civil szervezeteket arra, hogy befolyásolja a politikát? - kérdezte. Burkolt zsidózásnak nevezte, amit Soros György lejáratásával csinál a kormányoldal. Szerinte ez a szélsőjobboldali szavazók megszólításáról szól.

Lásd még: Civil törvény - Ellenzéki össztűz, kemény beszólások a T. Házban

Szerző

Kész Zoltán: Orbán az, aki próbálja szétverni az EU-t

Az ellenzéki képviselők élesen bírálták a civil szervezeteket vegzáló, a kormány és a kormánypárti képviselők által benyújtott, a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot szerdán az Országgyűlésben, az előterjesztés általános vitájában. Kész Zoltán független képviselő felszólalásában azt mondta: Orbán Viktor az, aki külföldi érdekeket képvisel, ő az, aki orosz érdekeket szolgálva próbálja szétverni az EU-t, nem a civilek.

Kész szerint a külföldről elnyert források a legátláthatóbbak, és nem azokat kellene "vegzálni", akik külföldről elnyert pénzeket fordítnak közfeladatokra, hanem azokat, akik hazai közpénzt költenek el magáncélokra. Hozzátette: Orbán Viktor az, aki külföldi érdekeket képvisel, ő az, aki orosz érdekeket szolgálva próbálja szétverni az EU-t. Magyarországon ismét moszkovita kormányzat van - vont mérleget.

A független képviselő szerint a kormány működése nem csak a józan ésszel megy szembe, hanem a saját törvényével, a büntető törvénykönyv hazaárulásról szóló részével is.

Kész Zoltán szerint nem a civilek politizálnak, hanem Orbán Viktor és Putyin politikája lépett be a civilek világába. Orbán Viktor pontosan olyan erőszakos, mint a kommunisták voltak a legrosszabb időszakaikban - hangoztatta. Elmondta, az Orbán-rendszer biztosan halad a török és az orosz úton, a civileket megbélyegző törvényjavaslat egy fontos állomás ezen az úton. Nem a civilek, hanem a kormány a külföldi ügynökszervezet; az orbáni út az ázsiai elnyomás világába tart, fél vagy egész diktatúrába - tette hozzá. Közölte, Orbán Viktor nemhogy ellenvéleményt, tartózkodást sem tűr el, inkább Rákosi tanítványa ő, mint Kádáré.

Lásd még: Civil törvény - Ellenzéki össztűz, kemény beszólások a T. Házban

Szerző