Folytatódik a "tél", havas eső havazás is lehet

Publikálás dátuma
2017.04.18. 19:02
Népszava fotó januárból - Akkor jogos.
Térségünk felett egy ciklon mélyül, ennek hatására szerdán csapadékos, szeles, az átlagosnál helyenként több mint 10 Celsius-fokkal hidegebb idő várható. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 0 és 5 fok között lesz, a nappali maximumok 2 és 9 fok között alakulnak. A Dunántúlon a viharos északi, északnyugati szél tovább ronthatja a hőérzetet.

Csütörtökön is nagy területen lehet viharos a szél. Túlnyomóan borult lesz az ég, kezdetben többfelé várható eső, zápor, a hegyekben, illetve elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is havas eső, havazás. Hajnalban -1, +4, napközben 3-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken elszórtan várható záporeső, elsősorban a hegyekben helyenként hózápor, többfelé lesz erős a szél, de már több-kevesebb napsütés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, néhol záporesővel, helyenként erősödhet meg a légmozgás. Hajnalban -4, +2, napközben 10-15 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap elszórtan várható záporeső, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. A nappali maximumok 10-15 fok között alakulnak.

lásd még: Esett a hó a Mátrában

Szerző
Témák
időjárás

Újabb "hímsovén" beszólás a tisztelt házban

Publikálás dátuma
2017.04.18. 18:39
Népszava fotó
Történt, hogy az Országgyűlés mai ülésén, miközben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a minapi tüntetésekre utalva éppen arról beszélt, hogy mindenki nyugodtan pöröghet hajnalig az Oktogonon, majdpedig arról, hogy  egy évvel a választás előtt mindenki felsorakozott a magyar kormány ellen, a nemzeti politika össztűz alatt van, és az ellenzék brutális eszközökkel készül a választásra, a szocialista Kunhalmi Ágnes rosszalkodott, és a beszéd alatt be- bekiabált a jó akusztikájú teremben. 

Az elnöklő Latorcai János a házelnöki pulpitusról utasította rendre a fiatal MSZP-s képviselőnőt, eképpen: Kunhalmi Ágnes képviselőasszony, a sok bekiabálás árnyalja a szépségét. 

MTI Fotó: 

MTI Fotó: 

Szél Bernadett (LMP) következett szólásra - a képviselőnőnek szintén vannak tapasztalatai hasonló leereszkedő beszólásokból - és megjegyezte: nem tiszte bírálni az ülésvezetést, de reméli, egy miniszter is megkapja azt az elnöktől, amit Kunhalmi Ágnes megkapott az előbb.

Szerző

Újabb népszavazási kérdések hitelesítését tagadta meg az NVB

Újabb, a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdések hitelesítését tagadta meg keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).   

A hét kérdést magánszemélyek nyújtották be. Az NVB döntéseiben több kérdésnél hivatkozott arra, hogy nem felelnek meg a választópolgári és jogalkotói egyértelműség követelményének. Egyes döntéseknél az NVB arra is hivatkozott, hogy a kérdéssel megjelölt időtáv túlmutat a népszavazás hároméves kötőerején, illetve hogy a kérdések egy része nemzetközi szerződés végrehajtásába ütközik.

Szerző