Előfizetés

Kenus túrázókat mentettek a Tisza-tóról

Hét kenus túrázót mentettek ki vízi rendőrök vasárnap a Tisza-tó nádasából - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján.

A tájékoztatás szerint a túrázók bérelt kenukkal kieveztek a tóra, azonban a hirtelen feltámadt viharos erejű szél a négy kenut a vízterület közepén lévő nádas területre sodorta. A túrázók veszélybe kerültek, önerejükből nem tudtak visszatérni a kikötőbe. 

Szabó Attila rendőr zászlós és Kovács Lajos rendőr főtörzsőrmester egy hajóval azonnal megkezdte a tavon rekedtek keresését. A kenusokat a rendőrök épségben megtalálták és partra szállították - tájékoztatott a rendőrség a közleményben.

Motoros gázolt halálra egy gyalogost Budapesten (fotók)

Publikálás dátuma
2017.04.17. 12:56
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy motoros eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy gyalogost Budapest XXI. kerületében, a II. Rákóczi Ferenc úton. A balesetben a gyalogos életét vesztette, a motorost kórházba szállították. 

Összeverekedtek a húsvétolók Nyúlon

A rendőrségnek kellett véget vetnie egy véres verekedésnek húsvét vasárnapján Nyúlon – írta meg a Kisaföld.

A helyi játszótéren fiatalok verekedtek össze, majd a gyermekeik segítségére rohanó szülők közt is heves vita kezdődött el.
„Húsvét vasárnap a késő délutáni órákban kiabálás hallatszott a nyúli játszótér irányából” – írta a lapnak egy olvasó.

„A korábban békésen beszélgető fiatalok közt veszekedés, kiabálás tört ki, mely később verekedésbe torkollott. A gyermekeik segítségére rohanó szülők közt is heves vita kezdődött el, melyet a helyi polgárőrség emberei sem tudtak csillapítani. Az elszabadult indulatok megfékezésére, rendőri beavatkozásra került sor. Három autóval vonultak ki, az intézkedés több órán át tartott és mentőt is kellett hívni.

A rendőrség hivatalos közlése szerint április 16-án 18 óra körüli időben Nyúlon, az Ady Parkban szóváltást követően egy férfi bántalmazott egy másikat. A helyszínre érkező járőrök elfogták és előállították a 35 éves helyi lakost, akit gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben.