Férfi kézilabda SEHA Liga - Nem tudta megvédeni címét a Veszprém

A Telekom Veszprém 26-21-re kikapott a macedón Vardar Szkopje csapatától a férfi kézilabda SEHA Liga vasárnapi döntőjében, Bresztben.

Az előző két kiírásban győztes veszprémieknek ez volt a harmadik idényük a regionális nemzetközi sorozatban.

Férfi SEHA Liga, négyes döntő, Breszt:
döntő:
Vardar Szkopje (macedón)-Telekom Veszprém 26-21 (11-11)

a Veszprém gólszerzői: Ilic 5, Lékai 4, Ugalde 3, Iváncsik, Palmarsson, Nagy L. 2-2, Marguc, Nilsson, Gajic 1-1

A magyar csapatból a betegségből lábadozó Ivan Sliskovic mellett ezúttal is Marko Kopljar, Chema Rodriguez és Ancsin Gábor hiányzott.

Kiegyenlített játékkal kezdték a találkozót a felek, a Vardar először a 13. percben vezetett két góllal. A magyar bajnoki címvédő hat percen keresztül nem talált a hálóba, a folytatásban pedig Momir Ilic hétmétereseivel tartotta magát (7-7). Bár a vezetést nem tudta visszavenni a Veszprém, de Nagy László az utolsó másodpercben az üres kapuba lőtt, ezzel döntetlenre alakította az állást a szünet előtt (11-11).

A második felvonás elején nem tudta hatékonyabbá tenni támadójátékát a magyar együttes, és amikor védekezésben elkövetett néhány hibát, ellenfele - a meccs során először - három találattal elhúzott (17-14).

Javier Sabaté vezetőedző időkérése után átmenetileg pontosabbá, lendületesebbé váltak csapata akciói, ami egyenlítést eredményezett (17-17), ám ezt követően eldőlt a mérkőzés a macedónok javára. A Veszprém több mint hét percen keresztül nem szerzett gólt, játékosai elbizonytalanodtak, ellenfele viszont rendkívül hatékonyan védekezett, a kapuban az egykori veszprémi játékos, Sterbik Árpád remekelt, csapattársai pedig támadásban kihasználták a lehetőségeiket (22-17).

A hajrá már nem tartogatott izgalmakat, a Vardar végül magabiztosan győzött 26-21-re, és a liga 2011-es alapítása óta harmadszor lett aranyérmes.

A macedón együttes legeredményesebb játékosa a spanyol Joan Canellas és az orosz Timur Gyibirov volt egyaránt öt góllal.

korábban:
a 3. helyért:
Meskov Breszt (fehérorosz)-PPD Zagreb (horvát) 23-19 (14-10)

Szerző

A magyar építészetről nyílt kiállítás Bécsben

Publikálás dátuma
2017.04.09. 20:51
FOTÓ: Vincze Júlia

Az „Építészet a Ringturmban” című kiállítássorozat keretében idén a hosszú hatvanas évek magyar építészetéről kaphatnak áttekintést az érdeklődők. A tárlat folytatása a 2014-es „Egy új korszak építészeti alkotásai” valamint a 2015-ös „Dunaparti metropoliszok” című szintén magyar tematikájú kiállításnak. A hatvanas évek meghatározó építészei, többek között Finta József, Kévés György, Makovecz Imre munkáiból készült összeállítás április 6. és május 26. között tekinthető meg, kurátor Adolph Stiller, a magyar szervezők Hadik András és Fehérvári Zoltán. Helyszín: 1010 Wien, Schottenring 30.

FOTÓ: Vincze Júlia

FOTÓ: Vincze Júlia

Szerző

Orosz kód - MSZP: Péterfalvi Attila állítsa le a konzultációt

A Magyar Szocialista Párt közleménye.

Az MSZP felkéri dr. Péterfalvi Attilát, az adatvédelmi hatóság elnökét, indítson hatósági eljárást abban az ügyben, hogy sajtóhírek szerint az újabb orbáni nemzeti konzultáció kapcsán egy Yandex nevű cég orosz szerverekre küldi a felhasználók által beírt személyes adatokat. Ezt a céget már korábban is hírbe hoztak azzal, hogy adatokat oszt meg az orosz titkosszolgálattal.

Arra kérjük az adatvédelmi hatóság elnökét, vizsgálja meg, hogy megvalósult-e személyek széles körét érintően a személyes adatok jogellenes kezelése, s a vizsgálat idejére állítsa le a nemzeti konzultációt.

Az MSZP felhívja az adatvédelmi hatóság elnökét, hogy ha megállapítja a személyes adatok jogellenes kezelésének vagy feldolgozásának tényét, tegye meg a szükséges jogi lépéseket, s ezzel párhuzamosan haladéktalanul tiltsa meg az adatkezelést vagy az adatfeldolgozást.

Szerző