Előfizetés

Drágulnak a lakások, mégis nagyon kelendőek

Publikálás dátuma
2017.04.08. 14:44
FOTÓ: Molnár Ádám
Az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint Magyarországon 2016-ban 10,6 százalékkal drágultak a lakások, és egyre több az adás-vétel.

Balogh László egy tévéműsorban elmondta, a múlt év utolsó negyedévében 218 százalékkal több lakásépítési engedélyt adtak ki, mint egy évvel korábban, a növekedés annak is köszönhető, hogy alacsony volt a bázis, a korábbi években kevés lakást építettek. Emellett a keresleti és kínálati oldal is erősödött, előbbi oldalt a csok, utóbbit a lakásépítések kedvezményes, 5 százalékos áfája hozta kedvező helyzetbe.

A kibocsátás felső határa a szakértő szerint a munkaerő rendelkezésre állása lesz, mivel most 40-50 ezerrel kevesebben dolgoznak az építőiparban, mint a válság előtt.

CEU - Igazi nagy tüntetés készül

Publikálás dátuma
2017.04.08. 14:09
Múlt vasárnap már tüntettek FOTÓ: Vajda József
A Clark Ádám tér helyett a Várkert Bazár előtt lesz a vasárnapi CEU melletti tüntetés gyülekezőhelye - közölte a Facebookon a szervező Oktatási Szabadságot! csoport.

Mint a hvg.hu tudósít, olyan sokan jelezték, hogy részt vesznek a demonstráción (szombaton dél előtt nem sokkal már 32 ezren), hogy emiatt döntöttek a változtatás mellett. Azt kérik az érkezőktől, hogy az Erzsébet híd felől jöjjenek a gyülekező pontra, mert a Lánchíd felé vonul majd a menet a Kossuth térre. A tüntetés 17 órakor kezdődik.

Kérdés, hogy a Várkert Bazár előtt hogyan férnek majd el, hiszen ott vasárnap estig húsvéti vásárt rendeznek.

A tüntetést azért szervezik vasárnapra, mert Áder János államfőnek hétfőig van lehetősége az Alkotmánybíróság elé küldeni a CEU-t ellehetetlenítő törvényt, és meg akarják mutatni Ádernek, mi a helyes döntés, az Alkotmánybíróságnak pedig azt, hogy egyetlen helyes döntés van: kiállni a szabad oktatásért, az egyetemi autonómiáért és a gondolkodás szabadságáért.

Hivatalos: Áder Jánosnak 2013 óta nincsenek gondolatai

Publikálás dátuma
2017.04.08. 13:38
FOTÓ: Népszava
Áder János köztársasági elnök 2013. április 8-án a RomNet hírportálon keresztül tolmácsolta üzenetét a magyarországi cigányságnak a romák világnapja alkalmából – írja a hírportál. 

Szerették volna elérni, hogy Magyarország államfője, a nemzeti egység megtestesítője ebben az évben ismét üzenetet intézzen a magyarországi cigányság és a teljes társadalom felé, jelképezve ezzel is a nemzeti összetartozást, valamint azt, hogy elnöki mandátumának utolsó, és újabb ötéves ciklusának első évében is kellő figyelmet fordít Magyarország legnagyobb lélekszámú kisebbségére.

Hetekkel korábban megkeresték a köztársasági elnök hivatalát, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy „Áder János köztársasági elnök, ahogy az első, úgy a második ciklus során is épp úgy kellő figyelemmel fordul a kisebbség felé, ahogyan azt 2013. április 8-i elnöki nyilatkozatában is megfogalmazta. Minthogy a nyilatkozat ma is aktuális és érvényes, ezért újabb kiadását nem tervezzük.”

Azt is kérték Áder János hivatalától, hogy az ünnepnap alkalmából egy olyan fotót is készítsenek a köztársasági elnökről, amelyről az látszik, hogy Magyarország államfője a magyar és a roma zászló mögött fogalmazza meg társadalmi üzenetét. Ezt rendkívül jelentőségteljesnek gondolták, mert hasonló cselekedetre eddig a legfőbb közjogi méltóságtól nem volt példa. Most sem jártak sikerrel.