Szabó Joe elnézést kér Gyárfás Tamástól

Ezúton kijelentem, elismerem, hogy a 2016. év november hó 22.-én az eredetileg a www.fullank.hu internetes oldalon megjelent, majd több sajtóorgánum által is átvett, velem készült interjúban a Gyárfás Tamással, mint a Magyar Úszó Szövetség – korábbi – elnökével kapcsolatban tett állításaim hamisak voltak, azok minden ténybeli alapot nélkülöztek - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatában Szabó József olimpiai bajnok. 

Majd folytatja: 

"Így – többek között – az általam megfogalmazottakkal szemben: nem felel meg a valóságnak, hogy Gyárfás Tamás a közel 24 éves elnöksége alatt fizetést kért, vagy kapott volna; valótlan, hogy Gyárfás Tamás bármikor is kitiltotta Széchy Tamást az uszodából; minden alapot nélkülöz, hogy Czene Attilának egy francia szponzor támogatása azért hiúsult meg, mert Gyárfás Tamás abból magának jutalékot kért volna; nem igaz, hogy Gyárfás Tamás valamikor is egy tízmilliós ajánlatot elutasított, mondván, hogy harminc millió alatt nem kell szponzor.

Az előadottakra figyelemmel, sajnálatomat fejezem ki, amiért az általam közölt valótlanságok Gyárfás Tamás becsületét, jó hírnevét sértették, és így hozzájárultam ahhoz a lejárató kampányhoz, amely ellene irányult. Mindezekre való tekintettel Gyárfás Tamástól ezúton is elnézést kérek!"

Szerző

Megbüntették a Ferencvárost és a Diósgyőrt

A Ferencvárost és a Diósgyőrt is megbüntette a két csapat Magyar Kupa-párharcát követően a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Az MLSZ honlapjának csütörtöki beszámolója szerint az FTC-nek 300 ezer forintot kell fizetnie "a hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért", valamint az ellenfél szidalmazásáért.
A negyeddöntő első mérkőzése után a Diósgyőrt 50 ezer, a visszavágó miatt pedig 150 ezer forintra bírságolták szurkolóinak megbotránkoztató magatartása miatt.

A párharcot a Ferencváros nyerte 2-1-es összesítéssel.

Szerző

Eltörlik a roamingdíjakat - Elhárult a jogi akadály

Publikálás dátuma
2017.04.06. 16:40
Illusztráció: Thinkstock
Megszavazta az Európai Parlament csütörtökön a roamingdíjak jövőbeli nagykereskedelmi árairól szóló határozatot, és ezzel az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy az állampolgárok júniustól a belföldi feltételekkel megegyezően telefonálhassak, küldhessenek SMS-t és használhassák az adatkeretüket az Európai Unió területén.

"Nagy győzelem ez az európai fogyasztók számára. Június közepétől extra költségek nélkül tudunk majd emailezni, navigálni, képeket feltölteni vagy telefonálni" - mondta Miapetra Kumpula-Natri szociáldemokrata finn jelentéstevő.

A szavazás eredményét Andrus Ansip digitális piacért felelős uniós biztos is üdvözölte. "Az EU-ban az emberek 2017. június 15-től anélkül válthatnak majd utazás közben adatkapcsolatra, hogy tartaniuk kellene a magas számláktól" - mondta.

"Közel tíz év után az EU véglegesen felszámolja a roamingdíjak problémáját, amely már a mobiltelefonok korszakának kezdete óta gyötri Európát. A magas költségek anomáliát jelentettek egy olyan kontinensen, ahol az emberek szabadon mozoghatnak az országok között" - fogalmazott.

Az országhatárokat átlépő, "barangolásos" mobilhasználat különdíját lépcsőzetesen számolják fel. Már az elmúlt években is fokozatosan csökkentek a roamingtarifák az EU-n belül, 2017. június 15-én pedig végleg eltűnnek ezek a díjak az egységes távközlési piacról szóló rendelet értelmében.

Kivételt ez alól a "visszaélésszerű", évenként négy hónapnál hosszabb külföldi mobilhasználat képez. Ebben az esetben a szolgáltatók a nagykereskedelmi árakat alkalmazhatják a felhasználók pótdíjazása esetében, azaz hanghívásokkor percenként 3,2 eurócentet, SMS-enként 1 eurócentet, az adatforgalomra 7,7 euró/gigabájt díjat számolhatnak fel. Utóbbi fokozatosan csökkenni fog: ilyen esetben 2022-től már csak 2,5 eurót kérhetnek majd egy gigabájtért.

Szerző