Előfizetés

Veronai tragédia - Bojkottra hívnak a busztársaság ellen

Publikálás dátuma
2017.04.03. 12:01
Gyászba borult az ország - Népszava fotó/Vajda József
A busztársaság, a Pizolit Kft. felelős a tragédiáért, mert egy alvászavarral küszködő sofőrt osztottak be egy hosszú, éjszakai vezetést is magába foglaló útra, ezért a buszt működtető társaság bojkottjára szólítanak fel nyílt levelükben a veronai katasztrófa áldozatainak hozzátartozói - írja a hvg.hu.

Ahogy korábban a Bors információi alapján a Népszava is megírta, az alvászavar ténye egy egyeztető beszélgetés során, lényegében véletlenül derült ki. A szülők egy alkalommal a Szinyei Merse Gimnáziumban találkoztaka buszt és a sofőröket biztosító cég vezetőjével, Czakó Tiborral. Ekkor hangzott el körülbelül hat-hét ügyvéd előtt Czakó szájából, hogy a sofőrt – aki még kórházban fekszik - korábban alvászavarral kezelték, és neki tudomása volt erről. Ám mégis megkapta a vezetéshez szükséges orvosi papírokat. A gyerekeiket, társukat gyászolók szerint egyértelmű, hogy a baj ismeretében nem lett volna szabad ilyen hosszú útra engedni a sofőrt. 

A sofőrt 2016-ben hónapokra eltiltottak a vezetéstől, de az illetékes orvos valamiért mégis visszaengedte a volán mögé. Czakó Tibor a Pizolit Kft. vezetője pedig beosztotta egy olyan járatra, amelyik a leghosszabb útra indult, a legveszélyesebb úton, a legnagyobb buszával, gyerekekkel a háta mögött, 24 órás vezetéssel, éjjel-nappali menetben – fogalmaztak a nyílt levélben, amelyben az is benne van: 2016-ban négy olyan buszbaleset volt Magyarországon, ahol a sofőr alvási apnoe zavarban szenvedett, és elaludt a volán mögött.

A Pizolit Kft. busztársaság a mai napig változatlanul működik, a szakhatóságok nem nyilatkoznak – jegyezték meg a hozzátartozók, akik hozzátették: „Nekünk nem volt lehetőségünk, dönteni. Nem közölték velünk, hogy egy beteg ember vezeti a járművet”.

A hozzátartozók kérnek mindenkit, aki a következő időszakban buszt tervez bérelni, vagy buszra tenné gyerekét, szeretteit: vállaljanak szolidaritást, és Czakó Tibor felelős magatartásának eljöveteléig, felelősségének felvállalásáig, a rendezésben vállalt szerepének tisztázásáig, a Pizolit Kft. járműveire ne szálljanak fel, ne rendeljenek tőlük járatot, a megrendelt utakat pedig lehetőség szerint mondják le.

Tényleg begurult - Már "kasztrálással" fenyegeti Orbánékat Simicska-fia

Publikálás dátuma
2017.04.03. 11:32
Van, akik rajongva fogadják - Orbán Salgótarjánban ( Forrás: Orbán Viktor/Facebook)
Kifakadt Simicska Lajos és a fia, miután állításuk szerint a hétvégén paparazzik lepték el a veszprémi házuk környékét – írtuk tegnap a hvg.hu információi alapján.  Mára még inkább elszakadhatott a cérna Orbán volt legjobb barátja, majd - az ominózus "G-nap" óta - legádázabbnak tűnő ellensége fiánál. 

A paparazzik nem hagyják a családomat kilépni a házuk ajtaján. Abba kéne ezt hagyni! –  ezt írta a tegnapi Facebook-posztban Simicska Ádám. A hvg.hu elérte a papát, Simicska Lajost is, aki egyebek mellett leszögezte, hogy őt nem lehet megfélemlíteni, elkergetni, ez az én hazám, én meg megyek tovább azon az úton, amit elhatároztam - mondta, hozzátéve, hogy ellenfele egy büdös bűnöző banda, amelynek el kell takarodnia

Ma reggel újabb poszt jelent meg Ádám Facebook-oldalán, ahol a zsúrpubi.hi-nak adott interjúját tette közkinccsé, azzal a felvezetővel, hogy: milliméterenként lesz levágva a f*szuk.

A magyar politika kisgyerekeket próbál megdolgozni. Gusztustalan és aljas dolog, amikor az ember családját támadják politikai okok miatt. Sok mindent el tudunk képzelni, mi férhet bele a politikába és mi nem, azonban egy biztos: ez már nem az, ami belefér. Ezekért a dolgokért előbb-utóbb mindenkinek fizetnie kell, ha mást nem, akkor milliméterenként lesz levágva a f@szuk, és ennek minden másodpercét majd az adott pillanatban élvezni fogjuk - nyilatkozta a zsúrpubinak Simicska Ádám, majd hozzátette, ő és a családja alapvetően béketűrő emberek, de ez az a pont, amikor betelik a pohár. Azt gondolom, amikor gyerekek válnak célpontokká, az már elér egy olyan szintet, hogy nem nekem kell magyarázkodnom az előbbi mondatért. Itt a családomról van szó, az öcsémről meg a húgomról. Szerintem minden jóérzésű ember számára világos, hogy kisgyerekeket fotózgatni politikai célokból, az már nem játék. Pedig így dolgozik a magát konzervatív, családbarát kormánynak mondó maffia. Mindenkinek üzenem, hogy a mi családunk teljesen rendben van, nem nálunk kell szaglászni, máshol biztosan több lenne a szaftos téma, nekünk biztosan nem kell coming out-olni. Ezt mindenki értse, ahogyan érteni akarja. Innen is üdvözöllek Viktor, ha már ti vagytok az állítólagos keresztény erkölcs felkent bajnokai!

 

Örvendjünk! - 600 milliós sportcsarnok épül Répcelakon

Hétszázmillió forintos beruházással épül 300 fő befogadására alkalmas sportcsarnok Répcelakon - közölte az MTI-vel a település polgármestere.

Szabó József (MSZP) elmondta: az építéshez szükséges pénz 70 százaléka, mintegy 484 millió forint TAO támogatásból származik, a helyi szénsavgyárnak köszönhető, a többit az önkormányzat állja saját forrásból. A polgármester tájékoztatása szerint a beruházás már 70 százalékban elkészült, a sportcsarnok átadását június 17-én a Répcelaki Fesztivál keretében tervezik.

A multifunkcionális csarnok elsősorban a helyi kézilabdacsapat új otthona lesz, egy több mint 1100 négyzetméteres, kettéválasztható pályával, 140 négyzetméteres aulával, 200 fős emeleti lelátóval, irodával, klubszobával és szaunával. A polgármester hozzátette: a szabványos kézilabdapálya mellett három edzőterem is épül, így a városban működő kézilabdaklub mellett más sportágaknak is otthont ad majd a csarnok.