Tragédia - Iskolásokkal teli busz szenvedett balesetet

Mintegy hatvan emberrel a fedélzetén, köztük iskolásokkal balesetet szenvedett egy busz Svédország középső részén, hárman meghaltak, sokan megsérültek - közölték a hatóságok vasárnap.

Peter Nystedt, a helyi katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a buszon 52 középiskolás diák és hat felnőtt, valamint a sofőr tartózkodott. Tizenkilencen könnyebben, hatan súlyosan megsérültek, az autópályán a fővárostól, Stockholmtól 430 kilométerre északnyugatra fekvő Sveg településnél.

A busz egy síközpontba tartott. A baleset helyszínén készített fényképeken az látható, hogy a busz az oldalára dőlve fekszik az árokban, az autópálya mellett. Egyelőre nem ismert, hogy mi okozta a balesetet, azt azonban tudni, hogy az út jeges volt, amikor a baleset reggel 7 órakor történt - írja az index az MTI híre alapján.

Szerző
Témák
sítáborok

Tüntetés a CEU-ért - Forgalomkorlátozás lesz a BKK-nál

Forgalomkorlátozásokra kell számítani demonstráció miatt vasárnap délután - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Vasárnap 16 és 20 óra között vonulásos demonstrációt tartanak a Fővám tér - Vámház körút - Kálvin tér - Múzeum körút - Astoria - Károly körút - Deák Ferenc tér - József Attila utca - Nádor utca - Kossuth Lajos tér útvonalon, ezért a 83-as trolibusz, a 9-es, 15-ös, 115-ös, 5-ös, 7-es, 8E, 110-es, 133E, 178-as, 16-os, 105-ös buszok, a 47-es, 49-es és a 2-es villamosok, valamint az M2A állomáspótló-busz forgalmában fennakadás lehet - olvasható a BKK közeményében.

Az érintett járatok közlekedéséről a BKK Facebook-oldalán, a BKK Info oldalán, vagy a BKK Info mobilakalmazáson keresztül lehet majd tájékozódni. A BKK által jelzett útvonalon a Most a CEU, de ki a következő? - Tüntetés a szabad oktatásért címmel tartanak demonstrációt.

Szerző
Témák
CEU BKK lex CEU

Szörnyethalt egy motoros Jászberénynél

Halálos baleset történt Jászberény közelében a 32-es főúton vasárnap délelőtt. Egy autó és egy motorkerékpár ütközött össze, a motoros utasa a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A baleset Jászberény és Pusztamonostor között, a 32-es számú főút 23-as kilométerénél történt eddig tisztázatlan körülmények között. A főút érintett szakaszát a rendőrség teljes szélességében lezárta a műszaki mentés és a helyszínelés idejére, a forgalmat a főút melletti földútra terelik. A közlekedők Jászfelsőszentgyörgy irányába kerülhetik el az útszakaszt - olvasható a közleményben.

Szerző