Előfizetés

Vajna Chili TV-jére cserélték a TV Paprikát

Publikálás dátuma
2017.03.31. 20:25
Az örök nyertes: a TV2-Csoport FOTÓ: Népszava
Az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő TV2-Csoport Chili TV-jére cseréli április elsejétől az Antenna Hungária a fizetős MindigTV extra digitális földfelszíni platformon eddig elérhető TV Paprika csatornát.

Ezt a 24.hu-nak pénteken Tóth András, az állami műsorszóró kommunikációs igazgatója erősítette meg. Mindez azért is érdekes, mert a TV Paprikát működtető AMC Networks hónapok óta perben áll a TV2-vel, egy bírósági végzés alapján a TV2 nem is használhatná a Chili TV nevet, ezt azonban nem tartja be Vajna tévéje, ezért bírósági végrehajtás is folyamatban van az ügyben.

Mi történt? - Remek idő lesz hétvégén

Publikálás dátuma
2017.03.31. 20:06
Thinkstock illusztráció
Az empirikus tapasztalatok szerint, ( nyilván szegény hétközben dolgozók bosszantására ) általában hétvégére romlik el az idő. Most az előrejelzés szerint nem így lesz, hétfőig kitart a meleg, napos tavasz. Szombaton zavartalan napsütésre, száraz időre számíthatunk. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, majd szombaton napközben megélénkül, az Észak-Dunántúlon, valamint a főváros térségében meg is erősödik a déli, délkeleti szél. Hajnalban - szeszélyes területi eloszlásban - 0 és +10, napközben  20-25 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. A helyenként megélénkülő déli szélben 20-25 fok valószínű. Hétfőn északnyugat felől záporok érkezhetnek, és a szél is északnyugatira fordulhat, melyet erős lökések is kísérhetnek, de a hőmérséklet nem esik vissza jelentősen - írja az Időkép előrejelzésében.

Csökkenteni lehetne a hajléktalanságot

Publikálás dátuma
2017.03.31. 19:52

A hajléktalanok körében végzett február 3-ai országos felmérés alapján elkészült szakértői vélemény szerint jól kiépített és jól működő lakóhely közeli segítő szolgáltatásokkal radikálisan csökkenteni lehetne a hajléktalanságot - közölte a Menhely Alapítvány kuratóriumának elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Győri Péter elmondta, döntő többségük azért szorul hajléktalanellátásra, mert hiányzik az olcsó lakhatás, a támogató család, a lakóhely közeli ellátás, valamint az ápolást, gondozást biztosító tartós bentlakásos intézményi elhelyezés. A közterületen élő hajléktalan emberek kétharmada a vidéki városokban van. Ez részben annak a következménye, hogy a vidéki hajléktalanokat ellátó, illetve befogadó szervezetek "kiépítettsége" sokkal alacsonyabb, mint Budapesten.