Előfizetés

Hajófenékbe zuhant egy férfi Fadd-Domboriban

Fadd-Domboriban egy férfi bezuhant egy uszály rakterébe, és tűzoltók mentik ki – tudósított a teol.hu. 

Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a balesetet szenvedő férfinak mindkét lába eltört, így a szekszárdi hivatásos tűzoltóknak kellett segédkezniük a kiemelésében. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogyan esett be a raktérbe a férfi.

Imádkoznak a lúgos orvosért

Publikálás dátuma
2017.03.31. 09:58
Bene Krisztián a tárgyaláson FOTÓ: Molnár Ádám

Közös imádságot szerveznek a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián családjáért a Zugligeti Szent Család Egyházközösség tagjai – tudta meg a Bors. A plébános szerint magánügy, ki és miért imádkozik.

A Zugligeti Szent Család Egyházközösség Facebook-bejegyzéseiből derül ki, hogy közös imádságot szerveznek Bene Krisztián családjáért, az erről szóló felhívást a lúgos orvosként elhíresült férfi édesanyja is megosztotta.

Bene Krisztiánt kedden este őrizetbe vették, a Kúria helyet adott az ügyészség indítványának és elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A bíróság szerint Bene 2013-ban megtámadta volt szerelmét, elkábította, majd nemi szervét lúggal öntötte le. Miután fennállt a veszélye annak, hogy a nő belehal a sérülésekbe, ezért a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója másodfokon kilenc év fegyházbüntetést kapott, orvosi hivatásától pedig örökre eltiltották. Közfelháborodást és általános értetlenséget váltott ki, hogy egy ilyen súlyos ítélet után miképp sétálhatott ki a bíróságról.

A férfi áldozata, Renner Erika döbbenten reagált a hírre.
– Imádkoznak a Bene családért? Persze, értem én, valahol ők is áldozatok. De katolikus emberként úgy gondolom, hogy a vallás alapvetően az elesetteket, az áldozatokat gyámolítja. Értem ki imádkozik? – tette fel a költői kérdést Erika, aki hozzátette: támadója keddi letartóztatása megnyugvással tölti el.

A Bors szerette volna meghallgatni Bene Krisztián hozzátartozóit is, felvette a kapcsolatot a doktor sajtóügyeit intéző férfival, ám a család nem reagált.

A lap utolérte az egyházközösség plébánosát, aki azt mondta: magánügy, hogy ki és miért imádkozik. Ne kutakodjon, ne érdeklődjön, mert ez a vallásszabadságba ütközik!

Jogerős! Hét év börtönt kapott K. Béla

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélt egy befektetéseket kínáló férfit csütörtökön a Debreceni Törvényszék - közölte a bíróság sajtótitkára.

Veszprémyné Szajkó Márta tájékoztatása szerint a másodfokú bíróság annyiban változtatta meg a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét, hogy a vádlottat öt évre a pénzügyi tevékenység gyakorlásától is eltiltotta, valamint csaknem háromszorosára - mintegy 179 millió forintra emelte - a vádlott vagyonára elrendelt vagyonelkobzás összegét. A vádlott kilenc sértettnek köteles kártérítés címén 3 millió és 35 millió 500 ezer forint közötti összeget megfizetni.

K. Béla 2010 és 2012 között csaknem 400 millió forintot csalt ki mintegy 52 sértettől. A jobbára többmilliós összegeket befektetési céllal vagy kölcsönként adták a sértettek. K. Béla 1993-tól alkalmazottként, vállalkozóként pénzügyi termékekkel, biztosításokkal, befektetésekkel foglalkozott. Széles körű ismeretségre tett szert, a sértettek nagy részét is ez idő alatt vagy az ekkor kiépült kapcsolataival ismerte meg. Jó hírnevét felhasználva 2010 nyarától ajánlott nagy hozamú befektetéseket, vagy magas kamat ígéretével kért kölcsön. Ezek azonban mind fiktív ajánlatok voltak, fiktív szerződésekkel. K. Béla ugyanis - ígéretével szemben - nem, vagy nem a szerződésekben foglaltak szerint fektette be az átvett összegeket. A visszafizetés nem állt szándékában, mint ahogyan a hozamok kifizetése sem.