Lemondott Vincze Balázs

Lemondott posztjáról Vincze Balázs, az OSC férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője. Az újbudai klub csütörtöki közleménye szerint a versenyidény végéig Tóth László, a női válogatott jelenlegi másodedzője látja el a szakvezetői feladatokat. 

A vlv.hu szakmai oldalnak Vincze Balázs annyit mondott: „az elmúlt időszak eseményei következtében alakult ki olyan helyzet, amiből az egyik, számomra kedvezőbb megoldás a lemondás". Távozása egy nappal követte az ob I-es kudarcot: az OSC a szerdai középszakaszos mérkőzésen kikapott a BVSC-től.

A legutóbbi bajnoki idényt bronzérmesként záró csapat a jelek szerint a mostani szezonban sem tudja a fő célt valóra váltani: miközben az A-Híd OSC Újbuda főszponzora bajnoki címet várt, még a döntőbe kerülés sem tűnik valószínűnek, a csapat pillanatnyilag harmadik a Szolnok és az Eger mögött. A Magyar Kupában is elmaradt a végső siker, az elődöntőben az Egertől kapott ki. Ráadásul a Bajnokok Ligájában a főtáblás szereplés sem a várakozásnak megfelelően alakult, s csaknem bizonyos, hogy a gárda nem lesz ott a budapesti hatcsapatos döntőben.

Szerző

Hét Olajfa - "A Fidesz átlépte a vörös vonalat"

Publikálás dátuma
2017.03.30. 20:49
FOTÓ: Tóth Gergő
Az, hogy a Fidesz idáig süllyedt a 2010-es kétharmadnak köszönhető - mondta Hadházy Ákos, a Hét Olajfa Egyesület tegnap esti rendezvényén. Az LMP társelnöke és Gémesi György, Gödöllő polgármestere egyetértett abban, hogy a kormánypárt átlépte a vörös vonalat. Gémesi a napokban alakult pártjáról is beszélt: az Új Kezdet össznemzeti mozgalom szeretne lenni.

Szerző
Témák
Hét Olajfa

Tarlós feleségét is megbüntették a közteresek

Publikálás dátuma
2017.03.30. 20:23
FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Tarlós István főpolgármester a Klubrádióban elismerte, hogy a feleségét is 50 ezer forinttal bírságolták egy szabálytalan kanyarodás miatt kamerafelvételek alapján.

Tarlós István felesége írásban is elismerte felelősségét, és a bírság összeget is elutalta. A főpolgármester a műsorban elmondta azt is, hogy a Bécsi út és a Szépvölgyi út sarkán elhelyezett kamera egy, a főváros tulajdonában álló oszlopon van, noha erre nem kértek engedélyt tőlük. A főpolgármester elmondta, hogy egyúttal javaslatot tesz a közterület-felügyeletek rendszerének átalakítására, ez ügyben már egyeztetnek is.

Tarlós István arról is beszélt, hogy az "atomizálódott" kerületi közterület-felügyeletek között vannak nagyon jól működők, polgárbarátok, mint például a II. és IX. kerületiek. Szerinte a III. kerületi nem ilyen - jegyezte meg. A főpolgármester rámutatott, hogy jelenleg nincs senki, aki a nem jól működő kerületi közterület-felügyeleteket rá tudná szorítani más szellemiségű munkára. Az egyeztetések célja, hogy ne ilyen legyen a rendszer. "Ezt megtámogatta" Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter is - mondta. 

Tarlós közölte, az ügyben a kerületek nem egységesen viselkednek, és ő a "békesség" kedvéért, a rendszer működéséért azt szeretné, ha egy társulásos formát hoznának létre. Azzal kapcsolatban, hogy az óbudai közterület-felügyelet igazgatója, Böjtös Zoltán közleményében tudatta, a főpolgármester állításával ellentétben a közterület-felügyelet nem egy II. kerületi templom falára szerelt fel "kandi kamerát", hanem egy közlekedési jelzőlámpa oszlopára a templom előtt, Tarlós István azt mondta: valóban nem a templom falán, hanem a főváros oszlopán van a kamera, és az a különbség, hogy nem a templomtól, hanem a fővárostól nem kaptak tulajdonosi hozzájárulást.

Lázár János e heti Kormányinfóján a Tarlós István és a közterület-felügyelet között kipattant balhéval kapcsolatban elmondta, hogy az ORFK szerint a közterület-felügyelet kamerái nem is felelnek meg a követelményeknek, amelyek alapján bírságolni lehetne. Pintér Sándort megkérik majd arra, hogy világosabb legyen a szabályozás, ugyanis jelenleg hét jogszabály rendelkezik erről a témáról - közölte a kancelláriaminiszter.

A főpolgármester múlt pénteki sajtótájékoztatóján buzdította arra a budapesti sofőröket, hogy hagyják figyelmen kívül a kamerás bírságokat, azaz ne fizessék be az 50 ezer forintos büntetést mindazok, akiket – kötelező haladási irány megsértése miatt – úgy bírságoltak meg, hogy a közterület-felügyelők a helyszínen sem voltak. Ezután Tarlós kezdeményezte is a közterület-felügyeletről szóló törvény módosítását, hogy egyetlen közterület-felügyelő se büntethessen meg senkit jogsértő módon.

Szerző
Frissítve: 2017.03.30. 21:09