Kínos! Így magyarázza ittas vezetését a fideszes polgármester

Publikálás dátuma
2017.03.29. 21:06
Forrás: Facebook/Ruzsics Ferenc
Ruzsics Ferenc, Keszthely fideszes polgármesterét március 19-én vasárnap közúti ellenőrzés miatt állították meg a rendőrök. A szonda pozitív eredményt mutatott, ezért bevitték a rendőrkapitányságra, ahol az újabb ellenőrzésen a légalkoholszintje 0,35 mg/liter eredményt mutatott. A politikus jogosítványát bevonták - írja a keszthelyi helyi tévé honlapján. A polgármester azzal magyarázta ittas vezetését, hogy egy gyógyszer miatt a szervezete lassabban bontja le az alkoholt.

A politikus saját bevallása szerint előző este kilenc órakor fogyasztott utoljára alkoholt, előtte egy felest és négy doboz sört ivott. Másnap fél tízkor azzal a tudattal szállt autóba, hogy a szervezetéből teljesen kiürült az alkohol, "a mérési eredmények viszont nem ezt mutatták" - jegyezte meg. "Sajnos akkor még nem voltam azzal tisztában, hogy egy évek óta rendszeresen szedett gyógyszer mellékhatásaként bekövetkezett egészségkárosodásom miatt a szervezetem az alkoholt sokkal lassabb ütemben tudja lebontani, mint azt egy egészséges teszi. Cselekedetem nem volt szándékos" - magyarázta a helyzetet Ruzsics, aki tettéért mindenkitől elnézést kér, akinek csalódást okozott. 

A keszthelyi önkormányzat egyik neve elhallgatását kérő tagja szerint Ruzsics igazoltatása a helyi fideszes belviszály eredménye. Az Index úgy tudja, hogy a Fidesz vezetése "kilövési engedélyt adott" Ruzsicsra, akit le akarnak építeni, mert már nem vele szeretnének a 2019-es önkormányzati választásoknak nekivágni. A portál megjegyzi, hogy informátoruk szerint a fideszes többségű képviselő-testület szavazott már a polgármester ellen, éppen akkor, amikor a jogkörei megnyirbálásáról döntöttek. 

Szerző

Törvénytelen a Hóman Bálint Alapítvány

Publikálás dátuma
2017.03.29. 20:44
Forrás: Facebook/Hóman Bálint Alapítvány
Az Akadémia után a bíróság is megállapította, hogy a Hóman Bálint Alapítvány elnevezése jogszabályba ütközik. 

Mivel az alapítvány nem változtatta meg a nevét, a székesfehérvári cégbíróság jogerős határozatban elutasította a kérelmét, amelyben személyi változások átvezetését kérte. Így nemcsak a szervezet elnevezése, de a működése is törvénysértővé vált – közölte az eljárást kezdeményező Tett és Védelem Alapítvány.

Szerző

Feloszlatta magát a képviselő-testület Pusztavámon

Feloszlatta magát szerdai rendkívüli ülésén a képviselő-testület a Fejér megyei Pusztavámon.

 A hétfős testület öt tagja indítványozta az önfeloszlatást, mert nem kívánnak a jövőben együtt dolgozni Lisztmayer János (független) polgármesterrel. Az ülés egyetlen napirendi pontját a faluvezető és a hat képviselő is megszavazta, így időközi polgármester- és képviselőválasztás lesz a községben. A testületnek két fideszes tagja volt, a többiek függetlenként politizáltak.

Szerző