Lemossák a Margit és a Petőfi hidat

Lemossák szombaton a Margit hidat, vasárnap pedig a Petőfi hidat, a munka forgalomkorlátozással jár - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt.

A közlemény szerint szombaton 6.30 és 15.30 között mossák le a Margit hidat, és vasárnap 6.30 és 15.30 között a Petőfi hidat, egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett. A munkát a hidak északi - Pestről Budára vezető - oldalán kezdik, és a déli oldalán fejezik be.

A társaság arra kéri a gépjárművezetőket, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Szerző
Témák
Duna hídmosás

Agrár-pénzeső hullott öt honatyára

Évente több tízmillió forintos EU-s és állami agrártámogatásokat hívhattak le a földbirtokokkal és mezőgazdasági érdekeltségekkel rendelkező parlamenti képviselők. A tavalyi adatok alapján a Blikk összeállította a támogatási ranglistát: eszerint a legtöbb támogatás Farkas Sándor fideszes képviselőnek jutott. A Csongrád megyei képviselő cége, a Kinizsi 2000 Kft. tavaly 244 millió forint szubvenciót kapott. A cégben Farkas Sándornak 10,47 százalékos a tulajdonrésze, így a rá eső rész 25,5 millió forint.

Czerván György agrárállamtitkár a Blikk számításai szerint 21,5 millió forintban részesülhetett. Czerván Aranyszarvas Mgzrt.-ben 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik, amely 84 milliót kapott, ezenkívül egy szövetkezet révén is részesülhetett a támogatásban, sőt még saját jogon is kapott potom 300 ezer forintot. Jutott még pénz L. Simon Lászlónak, Lázár Jánosnak és az LMP-s Sallai R. Benedeknek is.

Szerző

Körmendi botrány - Megszólalt a diáklány

Az atv.hu utolérte azt a 16 éves körmendi diáklányt, akinek a gyanú szerint kapcsolata volt a város kereszténydemokrata alpolgármesterével. Az ügyben nyomozás zajlik, a diák viszont nem tartja magát áldozatnak, noha lelkiállapota nem valami rózsás.

A nyugat.hu írta meg, hogy Körmend kereszténydemokrata alpolgármesterének évek óta viszonya van egy 16 éves diáklánnyal, aki korábban a tanítványa volt abban az általános iskolában, ahol napközis tanárként dolgozik. Szabó Ferenc a magánéletében történt változásokra hivatkozva, váratlanul lemondott az alpolgármesteri pozícióról, majd pár nappal később – mandátumát megtartva – kilépett a KDNP-ből is. 

Az érintett iskola diákjai szerint „szaftos” Facebook-os levelezésük miatt buktak le Szabóék. 

A lány a portálnak kifejtette, hogy magánügynek tekinti a vele történtekről kialakított álláspontját, azt azonban elárulta: kitolásnak és hazugságnak tartja, ahogyan egyes médiumok áldozatként mutatták be őt a nyilvánosság előtt. A helyzetbe viszont úgy tűnik beletörődött, mert ennek kapcsán azt írja: „megesik” az ilyen és „számoljon el mindenki a saját lelkiismeretével”. A lelkiállapotát firtató kérdésre szarkasztikus választ adott: „remekül”.

A lány édesapja azt mondta, hogy a nyugat.hu cikke nagyjából fedi a valóságot, de majd a rendőrség a végére jár az ügynek, amivel azért sem akar foglalkozni, mert annak politikai vonzata is van.

Részletek itt!

Szerző