Az M7-es egyik szakaszának ingyenességét kérné Székesfehérvár

Amennyiben a pénteki közgyűlésen a képviselők támogatják, akkor Székesfehérvár önkormányzata kérni fogja a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, hogy az M7-es autópályának a székesfehérvári lehajtói közötti szakasza legyen ingyenes, amíg a városban megépülnek a belváros forgalmát csökkentő alternatív útvonalak.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester csütörtökön sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem az autópályadíj megszüntetését kezdeményezik, hanem a felfüggesztését a személygépkocsik és motorkerékpárok számára, a következő 3-5 évre. Hozzátette: erre az időszakra - igazolható bevételkiesés esetén - a város kész az államnak kifizetni az elmaradó bevételeket. Megjegyezte, korábban kértek már hasonló mentességet a minisztériumtól, de akkor kompenzációt nem ajánlottak, illetve a belvárost tehermentesítő utakra sem volt még forrás. Ez mostanra megváltozott, így a városvezető reméli, a tárca partner lesz az ideiglenes térítésmentességben.

Cser-Palkovics András elmondta, hogy három olyan fontos út épül meg több milliárd forintból a következő években, amelyek a városon belül alternatív útvonalakat jelentenek az autópályával szemben, és megoldást jelenthetnek Székesfehérvár közlekedési problémáira is. Az egyik a vasútállomás mellett létesülő intermodális központ beruházás keretében az Új Váralja sort köti össze a Mártírok útjával, a másik a déli összekötő út, amely a Székesfehérvár területén belül a 62-es és 63-as utak bevezető szakaszait köti össze, a harmadik pedig a börgöndi repülőtér-fejlesztés keretében a városhatáron kívül szintén a 62-es és 63-as utakat kötné össze. Az első kettőre már megvan a forrás, a harmadikra hamarosan meglesz.

A városvezető megemlítette, hogy szintén megkezdték a tárgyalásokat az állammal a Székesfehérvár-centrum autópálya-lehajtó és a 8-as főút kereszteződésében lévő körforgalom bővítéséről, mert ennek kapacitása a megnövekedett forgalmat nem képes elvezetni. A város hajlandó lenne anyagilag is támogatni a fejlesztést úgy, hogy a csomópont állami kezelésben van.

Szerző

"Meki"-konkurencia a töltőállomáson (fotó)

Publikálás dátuma
2017.03.23. 17:23
MTI Fotó: Marjai János
A MOL bemutatott egy különleges töltőállomást, ahol - Kelet-Közép-Európában elsőként - úgynevezett drive through szolgáltatást vezetnek be.

Az ügyfél az autójában ülve egy ablakon keresztül kérheti ki a kávéját vagy szendvicsét, majd vezethet is tovább. Vannak sütemények, saláták és menüajánlatok is. A világ megváltozott, sőt folyamatosan változik. Mi a MOL-nál felismertük, hogy a változó világhoz alkalmazkodnunk kell. Töltőállomásainkon olyan megoldásokat és szolgáltatásokat biztosítunk, melyek könnyebbé teszik életünket - írja honlapján a cég, ahol a Fresh Corner Drive töltőállomás ital- és élelmiszer árairól nem találtunk információt.   

Szerző
Témák
MOL drive through

Matolcsy fia is érintett a lex Heinekenben?

Matolcsy Ádám éppen akkor törne be a hazai sörpiacra, amikor a vörös csillagos Heinekent kiszorítanák róla. A jegybankelnök fia a baljós, Hübris nevű sörüzemnek adta bérbe balatonakarattyai földjét - írja aktuális számában a HVG hetilap.

A jegybank elnök fia bérbe adta 2, 8 hektáros balatonakarattyai földjét a kisüzemi sörfőzésbe kezdő Hübris Projekt Kft.-nek, nem törődve a cég nevének baljós jelentésével, a Hübris ugyanis ógörögül gőgöt, vagy túlkapást jelent.

Matolcsy Ádám épp akkor nyit utat a 2000 literes kapacitásúra tervezett sörfőzdének, amikor a Heinekent vörös csillaga - vagy inkább a Csíki sör – miatt ki akarják szorítani a hazai pályáról - emlékeztet a lap, hozzátéve, hogy a Hübris ugyan nem lesz a multinacionális vállalat komoly riválisa, de így is bízhat a pályázati milliókban, hiszen a sörüzem nem Budapesten működik majd. 

Szerző