Előfizetés

Veronai busztragédia - Meghalt a legsúlyosabb sérült

Publikálás dátuma
2017.03.22. 17:25
MTI Fotó: Kovács Attila
Meghalt a veronai buszbaleset legsúlyosabb égési sérültje szerda délben - közölte a budapesti Honvédkórház orvosigazgatója az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

 Tamás Róbert elmondta, hogy a legkörültekintőbb orvosi és ápolói küzdelmek ellenére következett be "a negyven év körüli férfi" halála, amit több szervi elégtelenség és egy nagyon súlyos tüdőgyulladás okozott.   A férfi utas volt a buszon. Az orvosigazgató elmondta azt is, hogy az összeégett embernek - akit ötödikként szállítottak Magyarországra - kiterjedt, hatvan százalékos égési sérülése volt, és már szeptikus állapotban érkezett Budapestre.  Kérdésekre válaszolva közölte: egy nagyon súlyos koponyasérültet ápolnak még a kórházban, az ő állapota stabilnak mondható. Kommunikálni is lehet vele, de még idegsebészeti műtét vár rá - tette hozzá Tamás Róbert.

 Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A most meghalt férfi a tizenhetedik halálos áldozata a tragédiának. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

"Mindhalálig közmunkaprogram" - Ez a Fidesz terve

Az LMP szerint "mindhalálig közmunkára" ítélne egyeseket a kabinet azzal, hogy akár tíz évig is lehetővé tenné a részvételt a közfoglalkoztatásban. Ezt az LMP ifjúsági szakszóvivője mondta, az azonos témában tartott sajtótájékoztatóját követően.

Kanász-Nagy Máté rámutatott: bár kedden a témában közzétett kormányhatározat értelmében a jövő nyártól már csak legfeljebb egy évet lehetnek eltölteni a közfoglalkoztatásban, a Belügyminisztérium egy ettől eltérő tartalmú törvénymódosítási tervezetről egyeztetett a pártokkal a héten. Kifejtette: a közfoglalkoztatásról szóló jogszabályt ezen tervek alapján úgy módosítanák, hogy akár tíz évet is el lehessen tölteni ebben a foglalkoztatási formában. 

Kanász-Nagy Máté zsákutcának nevezte a közfoglalkoztatást, hangsúlyozva, hogy inkább továbbképzésekre, átképzésekre lenne szükség, valamint valódi munkahelyek létrehozására, például a szövetkezeti gazdálkodás feltételeinek javításával, vagy szociális földprogramok meghirdetésével.

„Mégis, mire számítottál?" - Trumpot osztotta a Terminátor

Publikálás dátuma
2017.03.22. 16:49
Fotó: Robert Cianflone/Getty Images
„Mire számítottál? Elvetted a gyerekektől az iskola utáni programokat és a szegényektől a kiszállított ételt. Nem ezt nevezik úgy, hogy Újra naggyá tenni Amerikát." - szólt be Donald Trumpnak Arnold Schwarzenegger, színész, testépítő, Kalifornia kétszeres volt kormányzója, egyben sokszoros sztár, és nem mellesleg republikánus érzelmű férfiember a Twitteren. A bejegyzést a 444. szúrta ki.

Korábban Trump is beszólt a Twitteren Schwarzeneggernek, mert a New Celebrity Apprentice című NBC-s celebsorozat műsorvezetőjeként, ahol épp Trumpot váltotta, nem hozta a várt számokat. Most az elnök csökkenő népszerűségi mutatói adtak okot a visszavágásra.