Előfizetés

Nem bírja a terhelést a NAV weboldala

Publikálás dátuma
2017.03.16. 16:45
FOTÓ: Szalmás Péter
Elérhetetlenné vált az oldal, ahol ellenőrizni lehetne, milyen szja-bevallást készített a NAV azoknak, akiknek van ügyfélkapujuk - írja a hvg.hu.

Ugyan ma reggelre már - némi késéssel ahhoz képest, amit ígértek - működött az oldal, ahol az adóbevallások tervezeteit lehet ellenőrizni, mostanra összeomlott.

A NAV-nál a lap kérdésére annyit válaszoltak: már dolgoznak a probléma megoldásán. Azt azonban még az ügyfélszolgálaton sem tudták, hogy pontosan mi a probléma oka.

Portugál-magyar - Santos keretet hirdetett

Kihirdette keretét a magyar labdarúgó-válogatott elleni, jövő szombati világbajnoki selejtezőre Fernando Santos, az Európa-bajnok portugálok szövetségi kapitánya.

A 25 fős névsort a portugál szövetség honlapja tette közzé csütörtökön. A portugálok a Benfica lisszaboni stadionjában fogadják Bernd Storck együttesét, majd három nappal később Svédország ellen játszanak felkészülési mérkőzést Madeirán.

A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a csoportban a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata jövő szombaton győzne Lisszabonban, akkor előlépne a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerülne.

A portugál keret:

Kapusok: Rui Patrício (Sporting CP), Anthony Lopes (Olympique Lyon), Marafona (Braga)
Hátvédek: Cédric Soares (Southampton), Joao Cancelo (Valencia), Nélson Semedo (Benfica), Luís Neto (Zenit), Pepe (Real Madrid), José Fonte (West Ham United), Bruno Alves (Cagliari), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Eliseu (Benfica)
Középpályások: Danilo Pereira (Porto), William Carvalho (Sporting CP), Joao Mário (Internazionale), Renato Sanches (Bayern München), Joao Moutinho (Monaco), André Gomes (Barcelona), Pizzi (Benfica)
Csatárok: Bernardo Silva (Monaco), Gelson Martins (Sporting CP), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Ricardo Quaresma (Besiktas), André Silva (Porto), Éder (Lille)

Hadházy-infó - Tanulmány oldalanként 10 millióért?

Publikálás dátuma
2017.03.16. 13:46
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Az LMP társelnöke szerint nehéz lenne megmondani, mire költött el mintegy 10 milliárd forintot az egykori Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet, és az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményét azért "szántották be", hogy eltűntessék a pénzköltés nyomait.

Hadházy Ákos csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: az intézet olyan projekteket finanszírozott, amelyek egy részéről még a cél sem határozható meg pontosan. Ide sorolta például a családi csődvédelem intézményének bevezetésével járó közgazdasági hatások pénzügyi szempontú vizsgálatát, rámutatva: a projekt honlapja, a modernizacio.hu már a szociális szolgáltatások modernizálását szabja feladatul. A program zárultával egy 150 oldalas tanulmány készült, amelynek ára Hadházy Ákos elmondása szerint oldalanként 10 millió forintba került. 

Hadházy Ákos szerint az intézet közbeszerzései között "hemzsegnek azok a cégek", amelyek korábban egyáltalán nem foglalkoztak szociális feladatokkal. A személyes gondoskodást végző emberek pályázatainak előzetes elbírálására és a kapcsolódó adminisztrációs feladatokra például egy olyan céget bíztak meg csaknem 20 millió forintért, amely műkörömépítéssel és annak oktatásával foglalkozik.

Egy hódmezővásárhelyi ingatlan-bérbeadást végző társaság több mint 16 millió forintot kapott képzési dokumentáció monitorozására, míg a dokumentáció irattárazási jellel való ellátását 24 millió forintért egy rendezvényszervezéssel és étkeztetéssel foglalkozó kft.-re bízták - sorolta Hadházy Ákos. Utóbbiról kijelentette: az nyilvánvalóan "kamu cég", hiszen egy olyan székhelyre van bejelentve, ahová ezerötszáz másik vállalkozás is.