Hivatalos! Ki lehet fütyülni Orbánt - Videó

Publikálás dátuma
2017.03.14. 22:48

Miután a  rendőrség harmadszorra sem engedélyezte, hogy az Együtt fütyüléssel demonstrálhasson Orbán Viktor március 15-ei beszéde alatt, Juhász Péterék bírósághoz fordultak és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségét kérték az ügyben. A szervezet Facebook-oldalán jelentette, hogy a bíróság eldöntötte a kérdést, és engedélyezte a demonstrációt.

A TASZ a bejegyzésben azt írta: A bíróság eldöntötte a kérdést, a rendőrség törvénytelenül tiltotta meg kétszer is, hogy Juhász Péter síposztó tüntetést szervezzen a március 15-i miniszterelnöki beszéd idejére. A tiltásokat felülvizsgáló mindkét bírói tanács leszögezte, a gyülekezési törvény nem teszi lehetővé, hogy a rendőrség előzetesen nem létező jogcímen, a "méltó megemlékezéshez való jog" valószínűsített sérelmére hivatkozva tiltson meg egy tüntetést.

 

Szerző
Frissítve: 2017.03.15. 08:31

Dzsudzsák gólt lőtt arab csapatának

Publikálás dátuma
2017.03.14. 20:38
Dzsudzsák a magyar válogatott korábbi mérkőzésén FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Dzsudzsák Balázs gólt szerzett kedden az ázsiai labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Klubja, az al-Vahda közösségi oldalára feltöltött videó tanúsága szerint a magyar válogatott csapatkapitánya a vendég szaúd-arábiai al-Hilal elleni mérkőzés 54. percében a tizenhatos sarkáról bombázott a hálóba. A csoportkör harmadik fordulójában rendezett találkozó 2-2-es döntetlennel zárult, pedig a magyar szélső csapata a 62. perctől emberelőnyben futballozott. Ez volt az al-Vahda első pontja. A négycsapatos csoport első és második helyezettje jut tovább. Dzsudzsák az egyesült arab emírségekbeli bajnokságban 21 forduló alatt hatszor volt eredményes.

Szerző

Rasszista megjegyzések miatt büntették az Újpest FC-t

Félmillió forintra büntette az Újpest FC-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden.

Az MLSZ honlapján olvasható indoklás szerint a fővárosi klub szurkolói szidalmazták az ellenfelet és a szövetséget, továbbá rasszista megnyilvánulásaik voltak szombaton a Budapest Honvéd elleni bajnoki mérkőzésen.

A kispestiek olasz vezetőedzőjének, Marco Rossinak 100 ezer forintot kell fizetnie, mert a mérkőzés lefújása után a játéktérre ment és ott a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott. Klubját 250 ezer forintra büntették, mert drukkerei szidalmazták az ellenfelet és más sportszervezetet.

Az OTP Bank Liga legutóbbi fordulójában történtek miatt a Videoton FC-nek és a Ferencvárosnak egyaránt 100 ezer, a Haladásnak pedig 50 ezer forintot kell fizetnie büntetésként.

Szerző