Előfizetés

Megakadályoznák Juhász Péterék füttykoncertjét

Publikálás dátuma
2017.03.09. 20:55
Juhász Péterék először tavaly október 23-án fütyülték ki Orbán Viktort. FOTÓ: Népszava
A rendőrség nem engedélyezte az Együtt március 15-re, Orbán Viktor Magyar Nemzeti Múzeumnál tartott beszédére tervezett kifütyülő demonstrációját.

A hatóságok személyesen is felkeresték a párt irodáját, hogy közöljék: a tervezett síposztó pontokat sem engedélyezik - számolt be Juhász Péter a Facebookon. Az indok szerint a standok akadályoznak egy bejelentett rendezvényt. Az Együtt elnöke ismertette: három ilyen pontot nem engedélyezett a rendőrség, ezért most hatot fog bejelenteni, ha azokat is betiltják, akkor tizenkettőt, "ha kell minden egyes sípolót bejelentünk" - jelentette ki az Együtt elnöke.

Németh Szilárd: a Fidesz az elmúlt 30 évben világosodott meg Soros-ügyben

Publikálás dátuma
2017.03.09. 20:42
FOTÓ: Népszava
Az elmúlt harminc évben világosodott meg a Fidesz Soros Györgyöt illetően: "harminc évvel ezelőtt más volt a helyzet, mint most" - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján. 

Tehát a Fidesz-alelnök szerint amikor még Orbán Viktor vagy Kovács Zoltán kormányszóvivő kapott Soros Györgytől ösztöndíjat, még jó lehetőségnek lehetett tartani, ám aztán "át lehetett látni a szitán". Egyébként a nyolcvanas évek végén a miniszterelnökön és a szóvivőn kívül Németh Zsolt, Szájer József, Deutsch Tamás és Kövér László is kapott pénzt tanulmányokra vagy tudományos kutatásra az amerikai üzletembertől - emlékeztetett a Hír TV.

Hidegfront jön viharos széllel, záporokkal

Publikálás dátuma
2017.03.09. 20:26
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Éjjel hidegfront érkezik, mely péntekre északnyugat felől többfelé hoz esőt, záporokat, helyenként az ég is megdörrenhet. Egyre nagyobb területen feltámad az északira, északnyugatira forduló szél, a Dunántúlon viharos lökésekre is számítani kell. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 7-13 fokot mérhetünk. Hidegfronti hatás érvényesül majd.

Szombaton a napsütést időnként felhők zavarhatják meg, de említésre méltó csapadék nem várható. Élénk, erős, helyenként viharos lesz az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul. 

Vasárnap is számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem valószínű. Jelentősen veszít erejéből a szél, de keleten még lehetnek élénk északias széllökések. Hajnalban helyenként gyengén fagyhat, napközben 7-11 fokot mérhetünk.

A következő hét első napjaiban is marad az alapvetően száraz idő. Változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, a légmozgás csak időnként élénkülhet meg. Hajnalban a gyenge fagy többfelé visszatérhet, nappal 10 fok körül alakulnak a maximumok - írja az Időkép.