Simonka-ügy - Előzetesben van az üzlettárs?

Előzetes letartoztatásba került Simonka György fideszes országgyűlési képviselő egyik üzlettársa – értesült a Magyar Nemzet. A politikus cégtársát február 23-án hallgatták ki gyanúsítottként, azóta pedig az egyik büntetés-végrehajtási intézményben tartják fogva. Az ügyészség nem erősítette meg az információkat.

Az már tavaly év vége óta ismert, hogy ez az eljárás Simonka Györgyöt is érinti. Ezt pedig onnan lehet tudni, hogy Bod Tamás, az Együtt Békés megyei szervezetének elnöke a fideszes politikus ellen tartozás fedezetének elvonása miatt feljelentést tett. Bár ezt az ügyészség elutasította, egyben arról tájékoztatta az ellenzéki képviselőt, hogy feljelentését „szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán” egy a költségvetési csalás büntette miatt már folyamatban lévő bűnügyben vizsgálják.

A lap megkereste Simonka Györgyöt is arról érdeklődve, tud-e arról, hogy az üzlettársát letartóztatták, ám nem kívánt nyilatkozni, és bontotta a vonalat. A politikust biztosan nem hallgathatták ki az ügyben, őt ugyanis védi a mentelmi joga.

A Simonka Györgyöt érintő ügyekben korábban egyébként az LMP társelnöke is feljelentést tett gyanús közbeszerzési pályázatok miatt. Hadházy Ákos az egyik, Korrupcióinfó címmel tartott sajtótájékoztatóján mutatott be egy szövevényes céghálózatot, amelyet Dél-Békésben hoztak létre, és amelyben a Magyar Termés TÉSZ Kft. is feltűnt. A vállalkozás több olyan közbeszerzést is hirdetett, amelyen a Simonka család más cégei voltak a befutók.

További részleteket itt talál!

Szerző

Újra zavartalan a forgalom az M3-ason

 Újra zavartalanul halad a forgalom az M3-as autópályán Bag közelében, ahol korábban nagy torlódás alakult ki, mert egy kamion és egy furgon összeütközött - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság .

A tájékoztatás szerint a rendőrök befejezték a helyszínelést a balesetnél, amely az M3-as autópályának a főváros felé vezető oldalán, a 44-es kilométernél történt délután. Az ütközésben nem sérült meg senki, de több kilométeres torlódás alakult ki.

Szerző

Halálos baleset Héreg közelében

Halálos baleset történt Héreg közelében péntek délután, egy autó az út menti partoldalnak ütközött, vezetője a helyszínen meghalt - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Azt írták: a baleset Héreg és Bajna között történt. Az úton a műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt félpályán halad a forgalom.

Szerző
Témák
baleset