Szexuálisan zaklatta élettársa lányát egy férfi Zombán

Szexuális erőszak és súlyos testi sértés kísérlete gyanújával vettek őrizetbe a Tolna megyei Zombán egy 63 éves férfit, aki élettársa 35 éves lányával erőszakoskodott - közölte honlapján szerdán a rendőrség.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója szerint a férfi kedd délelőtt zombai házukban próbált meg szexuális kapcsolatot létesíteni a nővel. Amikor a sértett ellenkezett, láncot tekert a nyakára, és egy baltával többször fejbe ütötte. A nőt kimenekült a házból, majd édesanyja értesítette a rendőrséget, a sértettet a mentők kórházba vitték. A főkapitányság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását - írták a közleményben.

Szerző

Korrupcióval gyanúsítják a NAV több munkatársát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 14 pénzügyőrét hallgatta ki gyanúsítottként hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség - közölte szerdán a főügyész. 

Keresztes Imre közleményében azt írta: az ukrán határszakaszon szolgáló pénzügyőrök rendszeresen jogtalan előnyt kaptak a jövedéki termékeket Magyarországra csempészőktől. A főügyész felidézte: a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség több rendőri szerv és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal támogatásával kedden 21 helyszínen, köztük a Beregsurányi Határátkelőhely hivatali helyiségeiben tartott házkutatást, majd 14 pénzügyőrt és 6 civilt hallgatott ki gyanúsítottként.

A megalapozott gyanú szerint a pénzügyőrök hivatali kötelességüket megszegve, tényleges ellenőrzés és vámvizsgálat nélkül rendszeresen engedélyezték a belépést Ukrajnából Magyarországra jövedéki termékeket csempésző személyeknek. A pénzügyőrök a csempészektől rendszeresen, utólagos kifizetéssel pénzt kaptak - tette hozzá.

Az előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Az ügyben 3 gyanúsítottat, köztük 2 pénzügyőrt és egy civilt őrizetbe vettek, az ügyészség a nap folyamán dönt arról, hogy kezdeményezi-e az előzetes letartóztatásukat.

Szerző
Témák
korrupció NAV

Halálra rázott egy kisfiút a magyar bébiszitter

Halálra rázott egy brit kisfiút egy 34 éves magyar bébiszitter - legalábbis a Bors szerint az angol ügyészség ezzel vádolja T. Viktóriát.

2014. augusztus 29-én a 10 hónapos kisfiú, Joshua agyvérzéssel került kórházba Turnpike Lane-ben, két nappal később pedig meghalt. A magyar nő vallomása után felmerült a gyanú, hogy ő okozta a gyerek halálát, mivel a vád szerint hiába vette fel a csecsemőt, az nem hagyta abba a sírást, így a bébiszitter önuralmát elveszítve rázni kezdte a kisfiút. Ettől a gyerek – a szakértői vélemények szerint – az agyvérzés mellett egyéb sérüléseket is szenvedett: többek között vér jelenlétét mutatták ki a gerincvelőben is. A brit ügyészség vádat emelt, és emberöléssel gyanúsítja a nőt. Viktória néhány hónapig előzetes letartóztatásba került, majd óvadék ellenében szabadult - írja a portál, hozzátéve, hogy az ügyet az is bonyolítja, hogy a kisfiú számos betegségben szenvedett. 

Viktória tagadja az ellene felhozott vádakat a londoni bíróság előtt. Szerinte éppen a térdén lovagoltatta a kisfiút, amikor a gyerek fulladozni kezdett. Azt hitte, valamit félrenyelhetett, ezért a kicsi hátát kezdte ütögetni. Joshua állapota egyre romlott, teste már remegett, ekkor hívta a dada a mentőket.

A szülők egyébként elégedettek voltak a bébiszitterkedéssel felhagyott magyar nővel, soha nem tapasztalták, hogy kezet emelt volna a gyermekükre.

Szerző