Előfizetés

Leáll a kormány portálja

Karbantartás miatt szerda este 10 órától csütörtök hajnali két óráig nem lesz elérhető a Kormányzati Portál és az Ügyfélkapu - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

A NAV tájékoztatása szerint a karbantartás alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások sem lesznek elérhetőek. Hozzátették, hogy az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) elsődleges hozzáféréssel regisztrált felhasználók nem tudnak majd bejelentéseket tenni. A NAV azt javasolta, hogy az üzletmenet folytonossága - szükség esetén - úgy biztosítható, ha az érintettek másodlagos felhasználók létrehozásáról gondoskodnak.

Polgármestert választanak Ópályiban

Időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ópályiban, a településvezetői tisztségért heten, a képviselői helyekért pedig harmincheten indulnak - közölte a község megbízott jegyzője kedden.

Kanyó Tamás közölte, a választást azért kell megtartani a háromezer lelkes településen, mert a képviselő-testület 2016. november 2-án megtartott ülésén feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért Erdélyi Miklós korábbi polgármester mellett Medve László, Szántó Imre, Herdon János, Bazula Sándor és Minárcsik Brigitta egyaránt függetlenként, míg Pásku Károly a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A hat képviselői helyre harmincheten pályáznak, mindannyian független jelöltek. A 2350 választásra jogosult vasárnap reggel hat órától este hét óráig adhatja le szavazatát a község két szavazókörében.

Fekete-Győr: az ügynököket a Fidesz magas pozícióiban kell keresni

Publikálás dátuma
2017.02.28. 10:49
FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
A Fidesz nemzetinek hazudja magát és minket ügynököz le, de az ügynököket valószínűleg az ő soraikban kell keresni, méghozzá magas pozíciókban - mondta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom (MoMo) elnöke a Magyar Nemzetnek. Az interjúban a budapesti olimpiáról népszavazást kezdeményező szervezet elnöke határozottan cáfolta a kormányközeli sajtó állítását, miszerint lenéznék a vidékieket.

Az ország Budapest-központú, tele van vidékről oda költözött, vagy oda egyetemre járó emberekkel. Ez mesterséges szembeállítás, a Fidesz így gerjeszti a feszültséget, mert nem találtak jobbat - reagált a kormányközeli sajtó támadására Fekete-Győr.

Az ügynökaktákkal kapcsolatban - amiknek a kibogozása a sikeres aláírásgyűjtés utáni terveik között szerepel - úgy fogalmazott a szervezet elnöke: addig nem fejeződik be a rendszerváltás, amíg a döntéshozók zsarolhatók és nem rendeződik e jelenlegi helyzet. "A Fidesz nemzetinek hazudja magát és minket ügynököz le, de az ügynököket valószínűleg az ő soraikban kell keresni, méghozzá magas pozíciókban" - jelentette ki Fekete-Győr, emlékeztetve, hogy egy 2002-es vizsgálat szerint minden addigi kormányban voltak ügynökök.

A Momentum-elnök szerint elképzelhető, hogy az ügynökakták ügyében is lesz aláírásgyűjtés, de Magyarországon nagyon nehéz népszavazást kezdeményezni. A beszélgetésből az is kiderült, hogy egyelőre nem tudják, mikor alakult párttá a mozgalom. Szombaton tartják alakuló ülésüket, aztán a bíróságtól függ, hogy mikor jegyzik be pártként a szervezetüket.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja!

Fekete-Győr András a Borsnak is adott interjút, amiben bevallotta, hogy szívesen focizna együtt Orbán Viktorral, a kedvenc csapata a Manchester United, a hazai focit viszont "elengedte", és ez elszomorítja. A beszélgetésből az is kiderült, hogy van jogosítványa, de kocsija nincs, ezért tömegközlekedik. Csak társaságban szív el egy-két szál cigit, tévézésre és rádióhallgatásra nincs ideje, a hírportálokat viszont olvassa, még "a Fidesz totálisan egyoldalú propagandatermékeit is", az adrenalinbevitel miatt.