Előfizetés

Orbán Viktor "tegye tisztába" az ügynökaktákat!

A Magyar Liberális Párt elnöke arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "tegye tisztába" az ügynökakták ügyét.

Fodor Gábor hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta, növelni kellene a nyilvánosság körét és legalább a megfigyeltek számára biztosítani kellene, hogy kitakarások nélkül megismerhessék a rájuk vonatkozó releváns információkat.

A független képviselő szerint amikor Orbán Viktor a kommunizmus bűneit lényegében Nyugat-Európa felelősségi körébe utalta, akkor "megint látványos dolgokat" próbált mondani a saját szavazóbázisának, de ezek a kijelentései nem igazak.

A nyugati civilizációban természetesen sokféle, jó és kártékony eszme is megszülethetett, mert ez a szabad világ - jelentette ki, hozzátéve: a magyar kormányfő viszont mindent megtesz annak érdekében, hogy a saját hazájában korlátozza a szabadságot.

Az ügynökkérdés régóta fertőzi a magyar közvéleményt, és nem lehet azt mondani, hogy jobboldali kormányok mindent megtettek volna a probléma megoldásának érdekében - mondta Fodor Gábor.  A pártelnök gratulált az Oscar-díjat nyert Mindenki című magyar film készítőinek.

Orbánt gyávának nevezte az MSZP-s képviselő

Az olimpiai pályázat visszavonásáról is beszéltek a képviselők napirend előtt az Országgyűlés hétfői ülésén. Tóth Bertalan MSZP-s politikus gyávának nevezte a miniszterelnököt és kormányát, amely szerinte megfutamodott attól, hogy népszavazást tartson az olimpiai pályázatról. 

A szocialista képviselő úgy fogalmazott: nem az a szégyen, ha az emberek mondanak véleményt egy fontos kérdésről, hanem az, hogy az ország már a visegrádi országoktól is lemarad. Arra szólította fel a kormányt, hogy a valós problémákkal foglalkozzon ahelyett, hogy háttérhatalmakkal hadakozik. Ilyen valós problémának nevezte például a paksi bővítés hitelét, amelyről azt mondta: az 21 évre adósítja el az országot. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára furcsának nevezte az államadóssággal kapcsolatos kioktatást éppen az MSZP-től, mert, mint mondta, "ha önökön múlik, még most az az IMF-hiteleket nyögi az ország". 

TEK-esek, rendőrök szállták meg a Bródy Sándor utcát

Lezárták a Bródy Sándor utca mindkét végét, rendőrök, TEK-esek, mesterlövészek, illetve az ELMŰ és a Főgáz szakemberei is a helyszínen vannak – írja az Index.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya azóta közölte: késsel a kezében fenyegetőzött egy férfi ám a rendőröknek még a terrorelhárítás munkatársainak kiérkezése előtt sikerült együttműködésre bírniuk; nem sérült meg senki.

A tájékoztatás szerint egy 23 éves férfi egy Rökk Szilárd utcai lakásban eddig ismeretlen okból zavartan viselkedett és egy konyhakéssel a kezében fenyegetőzött. A férfi édesapja elhagyta az ingatlant és értesítette a rendőrséget, de a fiatalember közben eltorlaszolta egy szekrénnyel a bejárati ajtót; a rendőröket pedig nem engedte be a lakásba. A zavart férfi nem volt hajlandó beszélni a járőrökkel, kezében a késsel fel-alá járkált a lakásban - írták.

A VIII. kerületi rendőrök értesítették az Országos Mentőszolgálat és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársait, utóbbiakat azonnal a helyszínre is irányították. A kiérkezésükig a józsefvárosi járőröknek sikerült jobb belátásra bírniuk a férfit, aki beengedte a rendőröket és együttműködővé vált.

A TEK egészségügyi ellátója megvizsgálta a férfit, majd a mentők további vizsgálatokra kórházba vitték - közölték.