Szabadlábon a rendőrnőt elgázoló kamionsofőr

Publikálás dátuma
2017.02.23. 12:43

Megszüntette a Budapest Környéki Törvényszék annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki február közepén az M5-ös autópálya leállósávjában kamionjával elsodorta az éppen intézkedő rendőröket - közölte a bíróság. 

Mint ismeretes, a román állampolgárságú kamionsofőr február 13-án reggel a vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel Szeged felé haladt az M5-ös autópályán. A férfi azonban nem a vezetésre figyelt, hanem a jármű rádióját próbálta beállítani, emiatt hajtott a leállósávba, ahol hátulról nekiütközött egy rendőri intézkedés alá vont személygépkocsinak és az előtte álló személyautónak. A kamion elsodorta a járművek mellett álló rendőröket, a balesetben az igazoltatott jármű vezetője és ez egyik rendőr súlyos sérüléseket szenvedett, egy rendőrnő pedig a helyszínen meghalt.

A Budakörnyéki Járásbíróság február 15-én elrendelte a halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsított férfi előzetes letartóztatását. A végzés ellen a vádlott és védője fellebbezett.  A másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék a fellebbezést alaposnak találta és arra az álláspontra helyezkedett, hogy a bűncselekmény súlya nem alapozza meg a szökés, elrejtőzés veszélyét.

"A bírói tanács megvizsgálta a gyanúsított életkörülményeit, valamint figyelembe vette az egyéb tárgyi és személyi tényezőket, mely alapján nem következtetett arra, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne" - írta a törvényszék, megjegyezve, ezért az elsőfokú bíróság végzését megváltoztatták és megszüntették a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ma lesz búcsúztatás

Néhai kollégánk, Menus Anikó rendőr törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség járőre szolgálatteljesítés közben 2017. február 13-án közúti közlekedési baleset következtében elhunyt. Búcsúztatására 2017. február 23-án kerül sor. A gyászszertartás – a család kérésére – a sajtó számára nem nyilvános - írják a police.hu-n.

Szerző

Körmendi botrány - Az ex-KDNP-s feleségül akarta venni a kislányt

Az azóta lemondott 56 éves KDNP-s körmendi alpolgármester akkor kezdte molesztálni a gyereklányt, amikor a pár faluval messzebb élő diák autóbuszára várt. 

A Magyar Narancs a gyermek édesanyját és a környezetéből is többeket megszólaltatott, hogy kiderüljön, miként történhetett meg az eset. Így derült ki, hogy a buszra várakozó lánnyal többször is kettesben maradhatott a korosodó pedagógus, ám amikor a szülők először tudomást szereztek a zaklatásról, kivették a napköziből a nyolcadikos gyermeket. Azt remélték, így nem tud találkozni az alpolgármesterrel, de az édesanya elmondása szerint a tanár ezek után is üzenetekkel bombázta a kislányt. A szülők az igazgatónak és a polgármesternek is szóltak, de nem történt érdemben semmi, ezután mentek a rendőrségre.

Azt állítják, a volt alpolgármester karácsonykor megjelent náluk és közölte, hogy majd feleségül venné az akkor 15 éves lányt. A szülők ezek után egy ügyvéd tanácsára bementek a rendőrségre, ahol távoltartást akartak kérni, de végül feljelentést tettek - derül ki a cikkből.

Szerző

Ő ütötte le a 6-os villamos vezetőjét - Videón a garázda férfi

Publikálás dátuma
2017.02.23. 11:08
Illusztráció/BKK/Facebook
A rendőrség keresi azt az egyelőre ismeretlen férfit, aki többször megütötte a 6-os villamos vezetőjét Újbudán. A police.hu-n közzétettek egy videót, ahol jól látható a gyanúsított. 

Mint az Origo információi alapjűn megírtuk a Móricz Zsigmond körtéri végállomásnál támadt rá a férfi a 6-os villamos vezetőjére. Többször megütötte áldozatát, akihez mentőt kellett hívni, mert elájult. 

Egy másik, a BKV - szerencsére csak a jármű, és nem a vezetője - ellen irányuló támadásról is informál a rendőrség: 

Egy 34 éves budapesti férfi 2017. február 21-én 9 óra 40 perckor betörte a Budapest X., Kerepesi úti megállóban tartózkodó trolibusz ablakát. A tettes megpróbált elmenekülni a helyszínről, de egy szemtanú követte és próbálta megállítani. A helyszín közelében járőröző rendőrök felfigyeltek a hangos veszekedésre, és elfogták a garázda férfit, akit előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra.


Szerző