Előfizetés

Új munkája van Gundel Takácsnak - Az olimpia mellett kampányol

Publikálás dátuma
2017.02.22. 10:41
Forrás: BOM/Facebook
Az olimpia pártiak Gundel Takács Gáborral erősítenek! - újságolja a közösségi portálon a 2024 - Budapesti Olimpiáért Mozgalom. A Táncsics Mihály-díjas magyar újságíró, műsorvezető, sportriporter és kommentátor mostantól a BOM szóvivőjeként támogatja a Budapesti Olimpia ügyét és a BOM ösztöndíj programját. Köszönjük Gábor, hogy minket választottál! - lelkendeznek. 

Az utóbbi időben szakmai kérdésekben, illetve az MTVA által ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban használt kommunikációs megoldásokban akadtak olyan döntések, amelyekkel már nem tudtam egyetérteni. Bennem folyamatosan az vetődött fel, hogy a nevemet, az arcomat, a hitelességemet, amiben 33 év munkám van, adhatom-e ezekhez a döntésekhez. Eljött az a pillanat, amikor egyértelművé vált, hogy tovább nem - ezt korábban az Origónak adott interjújában mondta a népszerű televíziós, az MTVA-tól való távozásának okait firtató kérdésre. 

Gundel Takács Gábor ezek szerint most megtalálta azt, amihez a nevét, az arcát és a hitelességét adhatja

Kálmán Olga: a "G-nap" alaposan átrendezte a viszonyokat

Publikálás dátuma
2017.02.22. 10:10
Kálmán Olga Tóbiás Józsefnek dedikál 2014-ben - Forrás: Kálmán Olga/Facebook
Simicska Lajos, a HÍr TV tulajdonosa akkor ( amikor az ATV műsoraiban gyakran erős kritikával illették - a szerk. )  még politikai szereplő volt. Most már nem az. Most az emlegetési rangsorban a helyén Mészáros Lőrinc áll. Ez most egy más helyzet, Simicska Lajos már nem a politikai hatalom egyik oszlopos tagja. A G-nap eléggé átrendezte a viszonyokat - mondja a nemrégiben munkahelyet váltó Kálmán Olga az Indexnek adott interjújában. 
Kálmán Olga Tóbiás Józsefnek dedikál 2014-ben - Forrás: Kálmán Olga/Facebook

Kálmán Olga Tóbiás Józsefnek dedikál 2014-ben - Forrás: Kálmán Olga/Facebook

Arra a kérdésre, hogy miért hagyta ott az ATV-t, a csatorna hajdani "arca" azt mondja, hogy kicsit sok, de legalábbis elég volt az ott töltött 14 év.

Az ember ilyenkor saját magában átgondolja, hogy voltak-e olyan pontok, amikor besokallhatott volna, de az én esetemben nem voltak ilyenek. A 14 évből nem tudok egyet, kettőt vagy hármat kiemelni, amikor felmondhattam volna. Egyrészt nem is kerestek más televíziótól, másrészt pedig nem volt olyan nagy dolog, ami miatt betelt volna a pohár. Egész egyszerűen sok volt ugyanott, ugyanazt, 14 éven át csinálni.

A döntés a lépésről mindazonáltal sokáig érlelődött benne, noha a döntést viszonylag hamar, két nap alatt meghozta.

Szeretem magam körül a rendet, leültem otthon egy négyzetrácsos papírral, húztam egy vonalat és két oszlopba rendeztem a váltással járó előnyöket és hátrányokat. És az előnyök közé sokkal több dolog került.

Arra, a helyzet némiképp bizarr voltát firtató kérdésre, hogy az általa az ATV műsorvezetőjeként sokat, nem is túl finoman bírált Simicska Lajos az előny-hátrány mérleg melyik serpenyőjébe került, Kálmán Olga azt felelte, hogy egyikbe se. 

Ő a tulajdonos. Nem főnököm, nincs befolyással a munkámra.  Le kéne akadnia a magyar sajtómunkásoknak a tulajdonos kilétéről, mert nyilván vannak vállalhatatlan helyzetek, de az, hogy valaki, valamikor alapított egy céget, de a napi munkába nem folyik bele, az nem tartozik ezek közé.(...) ahogy az atv-nél sem érdekelt, hogy a Hit Gyülekezete a tulajdonos. Nem ők szóltak bele a napi munkába, nem kaptam tőlük útmutatást, irányítást, javaslatot, semmit. A lényeg a szakmai, napi munka. A HírTV-nél nekem Tarr Péter, M. Kiss Csaba vagy D. Bányász Gergő személye megfelelő szakmaiságot jelent. 

Az interjúban, ami teljes terjedelmében  itt olvasható, Kálmán Olga cáfolja azt a híresztelést, hogy hívta volna őt az RTL Klub, ahogy a 4 milliós fizetés is csak alap nélküli pletyka. 

Újabb "nemzeti konzultációval" fenyeget a Fidesz

Publikálás dátuma
2017.02.22. 09:58
Egy korábbi konzultáció "terméke" - Népszava fotó
Folyamatban van az újabb nemzeti konzultáció előkészítése - ezt a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár mondta reggel az állami rádióban. 

Tuzson Bence magyarázata szerint: ha olyan kérdések merülnek fel, amelyek a nemzet, az ország sorsát a következő időszakban jelentősen befolyásolják, mindig érdemes megkérdezni az emberek véleményét.

Ráadásul, jelezve, hogy annyira demokraták, amennyire ez csak lehetséges, hozzátette:  

A kormányzat akkor tud sikeres lenni, ha az emberek véleményét figyelembe veszi.

A tájékoztatás szerint öt veszélyforrásról kérdezik meg az állampolgárokat.  Arra a kérdésre, hogy az újabb nemzeti konzultáció is levélben zajlik-e majd, az államtitkár azt mondta: ez a konzultáció jól bejáratott, jól működő formája, ami hatékony is, ezért szeretnék megőrizni. 

( "jól bejáratott" és "hatékony" -  arról nem is beszélve, hogy ha van is "visszakérdezés" a "konzultációban", az a publikum előtt rejtve marad, ahogy a válaszokat is csak a hallgatag papírok őrzik - a szerk.)