Előfizetés

“Kár, hogy túlélte” - írta a fideszes exképviselő Sándor Máriáról

Publikálás dátuma
2017.02.18. 13:10
FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Felháborító kommentet írt egy Sándor Máriáról szóló cikk alá egy fideszes exképviselő, aki jelenleg a salgótarjáni önkormányzat egyik bizottságának külsős tagja. A Tarjáni Fészek nevű Facebook-oldal a fekete ruhás nővér öngyilkossági kísérletéről szóló hírt osztotta meg, amit Kakuk Zoltán úgy kommentált: "kár, hogy túlélte". A bicskanyitogató hozzászólást a Pesti Bulvár szúrta ki, akik egy villáminterjút is készítettek a képviselővel.

Sándor Mária öngyilkossági kísérletéről a 168 órának adott interjújában számolt be, a hír pedig pillanatok alatt bejárta az egész sajtót. A Tarjáni Fészek nevezetű Facebook-oldal is megosztotta a szívszomorító cikket, ez alá érkezett az aljas komment, nem is akárkitől. Salgótarján fideszes exképviselője azt írta a fekete ruhás nővérről: "kár, hogy túlélte". A bejegyzést a Pesti Bulvár a biztonság kedvéért le is mentette, a hozzászólást itt visszanézheti!

Azóta felháborodásuknak hangot adva rengetegen szóltak hozzá a megosztott cikkhez, a portál pedig meg is szólaltatta Kakukot, aki tagadta, hogy Sándor Mária halálát kívánná, de azt vállalta, hogy a kommentet ő írta. 

A képviselő a hozzászólásához hozzáfűzte: “mindenkinek van egy életcélja. Valaki házat akar, valaki kocsit, valaki gyerekeket. Én minden embert támogatok az életcéljában. Sándor Máriának az volt a célja, hogy meghaljon. Én szurkoltam neki, hogy sikerüljön a célja elérése, de hát sajnos nem.”

A portálnak adott válaszában Kakuk mindezt még egy kérdéssel is tetézte: "Tudja, régen az egyház el sem temette az öngyilkosokat? Hol van most az egyház?”

A Tarjáni Fészek nevű közösségi oldal megjegyezte, hogy a Fidesz vezetői, tagjai még mindig nem határolódtak el párttársuk minősíthetetlen megnyilvánulásától.

Gyurcsány Ferenc újra pártelnök lett

Publikálás dátuma
2017.02.18. 13:04
FOTÓ: Népszava
Lezárult a Demokratikus Koalíció 3 hétig tartó pártszavazása, a DK tagjai 98%-os arányban Gyurcsány Ferencet választották újra a párt elnökének - írja a DK honlapján.

A DK az egyetlen olyan parlamenti párt, ahol az elnök személyéről nem szűk körben döntenek, hanem a párt minden egyes tagjának szavazati joga van a kérdésben. A párttagok döntése 2 évre szól, ez egyúttal azt is jelenti, hogy a DK Gyurcsány Ferenc vezetésével vág neki a 2018-as országgyűlési választásoknak - írta a párt sajtóirodája.

Jeges ár - Készültségben a Tisza több szakasza

Publikálás dátuma
2017.02.18. 12:12
MTI Fotó: Bugány János
Már csak a Tiszán van harmadfokú árvízvédelmi készültség összesen 292 kilométeren, és ott is a jégtorlasz aktuális helyzete miatt - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szombaton.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) szombati jelentése szerint más magyarországi folyón már nincs érvényben árvízvédelmi készültség.

A Tiszán az árhullám jelenleg Tiszaug és Csongrád között tetőzik. Szombaton a reggeli órákban megindult a Tiszakécske, Tiszabög térségében felgyülemlett teljes jégtömeg és Csongrád felé tart. A Bodrogon és a többi mellékfolyón is apadást észlelnek, készültségi szintek alatti vízállásokkal.

A következő napokban a Dunán enyhén áradó, a Tiszán stagnáló, illetve lassan apadó vízállásokra számítanak a szakemberek, az elsőfokú árvízvédelmi készültség szintje alatt.

Az előrejelzések szerint a következő néhány napban nem várható számottevő csapadék, de keddtől jelentős mennyiségű csapadék valószínűsíthető a Duna és a Tisza felső vízgyűjtőjén. A belvíz miatt jelenleg 10 vízügyi igazgatóság területén, 41 szakaszon van készültség: hét szakaszon másod-, harmincnégy szakaszon elsőfokú. A belvízzel elöntött terület fokozatosan csökken, jelenleg 37 900 hektár, ebből 11 500 hektár vetés-szántó. Legnagyobb elöntések továbbra is a Körösök és a Közép-Tisza vidékén vannak - olvasható az OMIT jelentésében.