Csökkenő jegyárak

Csökkenti jegyárait a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK, jelentette be Deutsch Tamás a klub elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. 

A csapat hazai mérkőzéseire sem az MTK-, sem a vendégszurkolók számára nem lesz szükséges a szurkolói kártya használata a jegyvásárláshoz. Deutsch nyilatkozatában megemlítette, a cél ezzel az, hogy 2020-ra az átlag nézőszám elérje a 4000 főt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A legdrágább belépő eddig 4900 forintba került, tavasszal azonban 500-2300 forintért engedik be a nézőket.

Szerző

Fa Nándor újra megkerülte a bolygót

Publikálás dátuma
2017.02.09. 06:56
,,Drága barátaim, éljenek a magyarok, éljenek a franciák” FOTÓ: AFP/LOIC VENANCE
Legalább fél év kell majd, hogy feldolgozzam, ami a verseny alatt történt, nagy küzdelem volt, de megérte – hangzott tegnap délben Fa Nándor első magyar nyelvű nyilatkozata még hajója fedélzetén, miután a vízen egyedül eltöltött 93 nap, 22 óra 52 perc után kikötött a Vendee Globe céljánál, a francia Les Sables d’Olonne kikötőjében.

Száz napon belül akarta teljesíteni a legkeményebbnek tartott földkerülő szólóvitorlás verseny távját, így eredménye saját bevallása szerint messze felülmúlja elképzeléseit, ahogyan a 8. helyezés is, amit elért, hiszen reálisan a 10-15 hely valamelyikére számított. Arra a legbüszkébb, hogy egyetlen egyszer nem kellett megmásznia az árbocot, ami annak köszönhető, hogy ő tervezte és építette a Spirit of Hungary-t.

Fa Nándor a 27 850 mérföldes, több mint 50 ezer kilométeres távot 12,35 csomós (22 km/óra) átlagsebességgel teljesítette, célba érésével pedig egyben a Vendée Globe korrekordere is lett, hiszen 63 évesen eddig senki nem tudta végigfutni a versenyt. Hosszú és nagyon alapos felkészülés, éveken át tartó technikai és fizikai tervezés, építkezés, előkészület után tavaly november 6-án indult el a 29 hajóból álló mezőnyben, amelyből azonban az óceáni kihívásokat 11 vitorlás nem bírta, és feladni kényszerült a viadalt. A magyar hajósnak ez volt a harmadik megméretése a kikötés és segítség nélküli földkerülő versenyen, először 1992/93-ban a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba 128 nap után.

,,Drága barátaim, éljenek a magyarok, éljenek a franciák" – kiáltotta magyarul és angolul, szinte önkívületben a boldogságtól a verseny hatalmas színpadán ugrálva, táncolva a veteránnak számító versenyző a sok ezer ünneplőnek, köztük a szép számmal megjelent magyaroknak. A beérkezés előtti órákat már élőben lehetett figyelni a magyar hajó Facebook oldalán is, a szurkolók ezrei itt fejezték ki örömüket és elismerésüket Fa Nándornak, aki máris új terveken töri a fejét, de hajót már csak másoknak akar tervezni és építeni. Most utoljára kerülte meg a bolygót egyedül, egy 18 méter hosszú vitorlás fedélzetén.

Szerző

Döntős a Barcelona

Kitartott a Barcelona idegenben megszerzett előnye, így az Atlético Madrid elleni 1-1-es hazai döntetlen azt eredményezte, hogy a katalán csapat jutott a spanyol labdarúgó Király-kupa döntőjébe.

Luis Suárez az első játékrészben megszerezte a vezetést a házigazdáknak, s úgy tűnt, a katalán sztárklub könnyedén kerül a fináléba. A második játékrészben azonban felcsillant a remény a vendégek számára, az 57. percben Sergi Roberto piros lapot kapott, s bő tíz percig emberelőnyben játszhatott az Atlético, ekkor azonban Yannick Carrasco is a kiállítás sorsára jutott.

Antoine Griezmann eközben betalált a házigazdák hálójába, ám a játékvezető tévesen nem adta meg a találatot. A hajrára azonban maradt izgalom, s a vendégek alaposan ráijesztettek ellenfelükre. Kevin Gameiro a 80. percben büntetőt hibázott, a 83.-ban javította hibáját, s ekkor egyenlítettek a madridiak. A hajrában a házigazdák kilenc emberre fogyatkoztak, Suárez is megkapta második sárgáját, ám a matracosok nem tudtak újabb gól lőni, így 3-2-es összesítéssel a Barcelona jutott tovább. A katalánok ellenfele a döntőben a Celta Vigo-Alavés párharcból kerül majd ki. Az első mérkőzésen gól nélküli döntetlen született.

Szerző