Bajban a Palóc - Nem tudják eladni a CBA bezárt üzleteit

Publikálás dátuma
2017.02.08. 10:34
A kép illusztráció! FOTÓ: Népszava
Február végéig újabb hitelezői tárgyalást tartanak a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél, a CBA volt partnere ugyanis több száz hitelezőnek – pénzintézeteknek, beszállítóknak, magánszemélyeknek – tartozik, a Világgazdaság információi szerint összesen több mint 5 milliárd forinttal. 

A lap szerint a Palóc munkavállalóinak – akik egykor mintegy 1300-an voltak, mostanra azonban csupán 150-en maradtak – 200-300 millió forintnyi járandóságot nem tudott kifizetni a cég.

Mint ismert, a CBA korábbi franchise-partnere ellen tavaly szeptemberben rendeltek el csődeljárást, azt megelőzően nyolcvan üzletet működtetett. Ezekből mostanra nyolc-tíz maradt, azokban is csak a berendezési tárgyakon igyekeznek túladni.

Megírtuk, hogy bár korábban felreppentek a hírek arról, hogy a Coop és a Spar is vehetnek át üzleteket, egyelőre csak a Spar vett át egyetlen, szolnoki Palóc üzletet. A lehetséges vevők ugyanis kivárnak, abban bízva, hogy a kért 100 millió forint körüli összeg töredékéért, 56-60 millióért juthatnak végül a cég ingatlanjaihoz.

A VG szerint a második hitelezői tárgyaláson – a 120 napos fizetési moratóriumon túlmenően – az érintettek hozzájárultak további 75 nap fizetési haladékhoz, így maradt némi mozgástere április 6-ig a Palóc Nagykernek. A kidolgozott terv azonban eddig nem hozott eredményt a nógrádi áruházláncnak, amely mintegy 2,5-3 milliárd forintos bevételt várt abból, hogy a nyolcvan üzlethelyiségből harmincat értékesít, így előteremtve a követelések 60 százalékát. 

Szerző
Témák
CBA Palóc Kft.

Nevet változtatott az Igazi Csíki Sör

Publikálás dátuma
2017.02.08. 09:58
Forrás: Igazi Csíki Sör/Facebook
Átmenetileg Igazi Tiltott Sör néven forgalmazza gyártója az Igazi Csíki Sört - közölte a csíkszentsimoni sörgyártó az egyik közösségi portálon. 

 A cég közölte, hogy a névváltás nem érinti a sör minőségét.

A Lixid Project Kft.-nek január végén jogerős ítéletben tiltotta meg az Igazi Csíki Sör használatát a marosvásárhelyei táblabíróság.

Szerző

Sztrájkoltak Aszódon

A hétfői sztrájkot követően ma folytatódnak az egyeztetések az aszódi Richard Fritz autóipari beszállító vezetői és az érdekvédelmi szervezet képviselői között a béremelésekről.

Az üzem dolgozói hétfőn 21 órától két órás munkabeszüntetést tartottak, miután még mindig nem tudtak megállapodni a munkáltatóval a 2017. évi béremelésekről. A cég mindössze 3 százalékos béremelést adna a dolgozóknak. Az Autóipari Munkavállalók Aszódi Szakszervezete (AMASZ) ezt méltánytalannak találja, és magasabb béremelést szeretne kiharcolni, ezért szervezte meg a gyár munkatársainak a sztrájkját. A munkabeszüntetésben két műszak dolgozói vettek részt.

Korábban a bértárgyalások előtt, január 13-án a cég mondva csinált indokkal elbocsátotta Juhászné Kovács Edit szakszervezeti vezetőt, emiatt a dolgozók január 24-én figyelmeztető demonstrációt tartottak az aszódi üzem előtt a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének szervezésében. Noha az elbocsátást nemzetközi felháborodás kísérte, s a nemzetközi szövetségek szolidaritásuk jeléül levélben értesítették a Richard Fritz Kft. török anyavállalatának, a Sisecamnak a vezetőségét, Juhászné munkaviszonya azóta sem rendeződött.

Szerző