Előfizetés

OLAF-bizottságok itt is, ott is

Országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházással kapcsolatos jelentése miatt a Jobbik - közölte Staudt Gábor. A frakcióvezető-helyettes azt mondta, a bizottság egyrészt a 4-es metró ügyeivel foglalkozna, másrészt választ keresne arra, hogy Magyarországon miért nem lehet elszámoltatni az ilyen korrupciós ügyeket. Hozzátette: az OLAF-jelentés kapcsán az MSZP és a Fidesz "egymásra mutogat", ami "korruptsági küzdelemnek" tűnik. Staudt azt is kifogásolta, hogy a beruházásról szóló jelentés napvilágra kerülése előtt nem történt semmi, hiába tett az ügyben feljelentést a Jobbik és a Fővárosi Önkormányzat is. Szerinte az ügyészség teljesítményével is gondok vannak a korrupciós ügyek felderítése terén.

Eközben a Fidesz a Fővárosi Közgyűléssel állíttatna fel vizsgálóbizottságot a korrupciós ügyek feltárására. Hidvéghi Balázs a rendszerváltás utáni legnagyobb korrupciós ügynek nevezte a beruházást. A bizottság dokumentumokkal, vizsgálatokkal, meghallgatásokkal jelentősen hozzájárulhat az ügy tisztázáshoz - mondta a kormánypárt kommunikációs igazgatója. Hozzátette: az OLAF-jelentés alapján a 4-es metró építésének körülbelül harmadát lopták és csalták el, a felelősség pedig egyértelműen a Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon által vezetett szocialista-szabaddemokrata kormányokat, illetve a Demszky Gábor által vezetett ugyanilyen összetételű budapesti városvezetést terheli. Kiemelte, fontos lenne tudni, hogy a korábbi városvezetésben milyen politikusok, tisztségviselők, milyen módon voltak érintettek ebben az ügyben. Hidvéghi kérdésekre válaszolva nem zárta ki, hogy a későbbiekben például parlamenti vizsgálóbizottságok is felállhatnak az ügyben.

Jegesedés! - Lezárták az utat Budakeszi és Telki között

Lezárták az utat Budakeszi és Telki között  mert az időjárási körülmények miatt jegessé vált az útburkolat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a síkosságmentesítés idejére az érintett útszakaszt vasárnap este fél 9 előtt teljes szélességében lezárták a Budakeszi és Telki közötti szakaszon. Az autósok Páty felé tudnak kerülni, a forgalmat rendőrök irányítják.

Esős, kissé szeles lesz a hétkezdet

Publikálás dátuma
2017.02.05. 21:59
FOTÓ: Thinkstock
Hétfőn borongós, nyirkos, csapadékos időre számíthatunk, a Dunántúlon jelentősebb mennyiségű eső is eshet, kevesebb csapadék északkeleten várható.

Élénk, erős lesz az északi, északkeleti szél. Hajnalban -2 és +5, délután 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.