Előfizetés

Nocsak! Nyomoznak a budavári lakáspanama ügyében

Hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a IX. kerületi Ügyészség a Budavári Önkormányzat által fillérekért osztogatott bérlakások ügyében – értesült a Magyar Nemzet. Az I. kerületben jutányos összegekért kiadott önkormányzati ingatlanok miatt a fideszes Tényi István, Hegedűs Lórántné, a Jobbik parlamenti képviselője, és Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke is feljelentést tett.

A politikusok azután fordultak a hatóságokhoz, hogy a Magyar Nemzet tavaly év végén beszámolt róla, hogy Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere a valós piaci árak töredékéért bérel önkormányzati lakást a saját maga vezette kerülettől. Ezután az Index cikke is rámutatott arra, hogy rendszerszinten osztogatják potom pénzekért a patinás ingatlanokat a Várban. Nagy Gábor Tamás polgármesternek pedig egyszemélyi joga, hogy a lakásbérleti pályázatokat intézze. 

Kiderült, hogy többek közt Torma Szilvia, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt állami szerződéseket vizsgáló főosztályának vezetője is a Várban lakik. Az önkormányzat volt pénzügyi igazgatója – aki most a Forster-központ gazdasági elnökhelyettese –, 60 ezer forintért bérel egy 52 négyzetméteres lakást a Toldy utcában.

Azt már a Demokratikus Koalíció helyi képviselője gyűjtötte ki, hogy milyen további ingatlanok bérlésére tett javaslatot a polgármester, és milyen indokokkal. E szerint egy vállaltan jobboldali Kossuth-díjas színésznek csupán 45 ezer forintot kell fizetnie az Úri utcában egy műemlék épületbeli 117 négyzetméteres ingatlan után. A Magyarság Háza igazgatójának szintén az Úri utcai műemlék épületben 75 ezer forintba került havonta egy 65 négyzetméteres lakás. A Hagyományok Háza igazgatója pedig a Batthyány téren egy 57 négyzetméteres ingatlant kapott meg 30 ezer forintért.

Részletek a Magyar Nemzetben!

Pécsi Ildikó kórházba került pénteken

Sajnos nem beszélt levegőbe a színésznő, amikor azt mondta, a fia és a menye egyre durvuló válópere komoly hatással van az egészségi állapotára. A folyamatos érzelmi sokkot nem tudta feldolgozni, pénteken kórházba került. 

A Bors úgy értesült, hogy több vizsgálatot is elvégeznek rajta, és még nem tudni, hogy meddig kell bent maradnia.

Eperjes újra dönthet a Kossuth-díjakról

Publikálás dátuma
2017.02.04. 06:46
FOTÓ: Népszava
A kormányfő felkérte a Kossuth- és Széchenyi- díjakat odaítélő bizottság tagjait - írja a 24.hu. 

A Magyar Közlöny legfrissebb számában az olvasható, hogy a miniszterelnök a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság tagjának kérte fel egy évre: Bitskey István irodalomtörténészt, Bogsch Erik vegyészmérnököt, Eperjes Károly színművészt, Freund Tamás neurobiológust, Hámori József neurobiológust, Jókai Anna írót, Kodolányi Gyula költőt, műfordítót, Palkovits Miklós agykutatót, Sánta Ferenc hegedűművészt, Vékás Lajos jogászt.

A tíztagú bizottság összetételében a tavalyihoz képest annyi változás történt, hogy a nyáron, 78 éves korában elhunyt Granasztói György helyére visszakerült Eperjes Károly, a korábban Szőcs Gézát váltó Kalász Márton utódja pedig költőtársa, Kodolányi Gyula. A bizottság a beérkezett javaslatok alapján ajánlásokat készít a kormánynak, de a végleges döntést a köztársasági elnök hozza meg.