Előfizetés

OLAF-jelentés - Tarlós: közzéteszik a szerződések dátumát

A főváros honlapján, a budapest.hu oldalon közzéteszik az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentésében észrevételezett szerződések, megbízások dátumát - közölte Tarlós István pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A főpolgármester az újságíróknak felsorolta az említett dokumentumok dátumát, túlnyomó részük 2006 és 2009 közötti.

Tarlós István érthetetlennek nevezte, hogy az OLAF miért nem hozza nyilvánosságra saját jelentését, miközben odaadja másoknak, a nyilvánosságra hozatal esetleges következményeire figyelmeztetve.

Késik Kálmán Olga műsora

Publikálás dátuma
2017.02.03. 12:44
Fotó: Szalmás Péter/Népszava
A tervekkel ellentétben mégsem indul el februárban Kálmán Olga új műsora a Hír TV-n. Tévés forrásunk a csúszás pontos okát nem nevezte meg, csupán annyit mondott, jelenleg az előkészületek zajlanak, Kálmán várhatóan március második felétől lesz látható a képernyőn. 

Az ATV-től igazolt műsorvezető egyébként egy az Egyenes beszédhez hasonló formátumú produkcióban lesz látható a Hír TV-n. Kálmán tavaly mondott fel az ATV-nél, Németh Szilárd, az ATV vezérigazgató-helyettese nem akart nyilatkozni a felmondás okairól, annyit árult el, hogy civilizált körülmények között váltak egy egymástól.

A Facebook a tévéket is meghódítaná

Publikálás dátuma
2017.02.03. 06:18
FOTÓ: Thinkstock
Olyan videós alkalmazáson dolgozik a Facebook, amelyet kifejezetten a televíziók set-top boxaira, köztük például az Apple TV-re szán - tudta meg a The Wall Street Journal. A fejlesztés célja, hogy a hosszabb, egyedi videók a felhasználók nappalijából, a tévén keresztül is elérhetőek legyenek, illetve hogy a cég új platformon tudjon hirdetési bevételeket szerezni.

Emellett a közösségi profilok védelmét is erősítenék: egy olyan koncepción dolgoznak, amely akkor is segítene megvédeni a profilokat, ha a hackereknek sikerül feltörniük a felhasználók e-mail-fiókját. Ha egy illetéktelen behatoló megkaparintja az e-mail fiókot, és így sok esetben a Facebook profil adatait, egy egyszerű jelszóváltoztatással könnyedén kizárhatja a valódi tulajdonost. A Facebook biztonsági szakemberei a a hozzáférés helyreállításához fejlesztenek új módszert, amely független az e-mail címtől.

A nagyobb biztonság már csak azért is szükséges, mert folyamatosan nő a felhasználók száma: a cég negyedéves kimutatása szerint világszerte már 1,79 milliárd ember használja a Facebookot, a naponta többször is csatlakozók száma elérte az 1,23 milliárdot, három hónap alatt újabb 50 millió ember regisztrált.