Előfizetés

Ingatlanmutyi - A BRFK szerint nem bűncselekmény

Nem bűncselekmény a BRFK szerint, hogy a Fidesz-KDNP korábbi és jelenlegi képviselői közül többen a piaci árak töredékéért jutottak hozzá főként felújított önkormányzati ingatlanokhoz a IX. kerületben. 

A BRFK elutasította Tényi István feljelentését, aki azután fordult a hatóságokhoz, hogy a Magyar Nemzet azt írta: a budai Várnegyedhez hasonlóan Ferencvárosban is nagyvonalúan bánnak egymással a kormánypárti politikusok.

Kapcsolódó
Fideszes "ingatlanmutyi" - Magánkézbe adtak két üdülőt

Magyar "migránsriasztót" rendeltek

A német hatóságok 11 szövetségi tartományban tartottak házkutatást, s 29 embernél foglaltak le Magyarországról származó gumilövedékes fegyvereket - írta a Die Zeit című német hetilap.

A razzián kifejezetten egy magyar webshopból rendelt fegyvereket kerestek. A német hatóságok nem nevezték meg az online boltot, az Index azonban azt írta, feltehetően arról a vállalkozásról van szó, amely azzal került be a hírekbe, hogy a menekültválság tetőpontján "migránsriasztó" néven árult fegyvereket. A gumilövedékes fegyverek tartása Németországban törvényellenes. A Die Zeit korábbi információi szerint mintegy 200 alkalommal rendeltek fegyvert Németországba ebből webshopból, ezért a rendőrségi akciónak feltehetően lesz folytatása.

Bocuse d'Or - Az USA nyert, a magyar csapat különdíjas (Fotók)

Publikálás dátuma
2017.01.25. 20:27
Magyar szurkolók.
Az Egyesült Államok csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or döntőjét szerda este a franciaországi Lyonban, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Izland lett. Magyarország éppen lemaradt a dobogóról a negyedik helyezésével, két kategóriában azonban különdíjas lett. A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

A Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány alkotta magyar csapat a legjobb hústál és a legjobb promóciós poszter különdíját kapta a kétnapos versengést lezáró ünnepélyes díjátadón. "Jó lett volna érezni a szobor súlyát, de a legjobb ötöt céloztuk be, ezt sikerült elérni. Azt tekintve, hogy mennyi idő alatt jutottunk el erre a szintre, egyedülálló ez a teljesítmény" - mondta Széll Tamás a helyszínen a közmédia tudósítójának a köztévén sugárzott riportban.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke hozzátette: tíz évvel ezelőtt kevesen merték volna megjósolni, hogy itt fogunk tartani mind a Bocuse d'Ort, mind a Michelin-csillagos éttermeket tekintve. "Történelmet írtunk, hiszen magyar étterem kapott Kelet-Európában elsőként Michelin-csillagot, és most ismét igazán különleges díjakat vihetünk haza" - mondta Hamvas Zoltán, aki az ételeket pontozó 24 tagú zsűriben Magyarországot képviselte, és aki szerint a 16 pontnyi különbség igazán elenyészőnek számít. 

Serge Vieira portugál származású, de korábban francia színekben Bocuse d'Ort nyert séf szerint egyre több fiatal magyar szakács jelenik meg versenyeken. "Jó érzés látni olyan új országokat, amelyek nagyon magas szintet képviselnek a konyhában. Széll Tamás lenyűgöző munkát végzett" - fogalmazott a mesterszakács.

Széll Tamás és csapata végül 1565 pontot kapott a zsűritől, amely különösen magas pontszámot adott a magyar csapatnak az íz és főzési technika, a tálalás, a földrajzi sajátságosság és eredetiség értékelése során. A lyoni döntő első versenynapján, rendkívül erős mezőnyben küzdő magyar csapat teljesítményének elismerése egyben kedvező nemzetközi visszaigazolás a magyar gasztronómia terén az utóbbi években tapasztalható fejlődésről is. Magyarország világdöntős helyezésével és az európai döntő tavalyi megnyerésével megkerülhetetlen helyet vívott ki magának Európa és a világ gasztronómiai térképén. Az elismerés irányt mutat a magyar gasztronómia következő generációja számára is - olvasható a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesület közleményében. 

A magyar csapat a 2013-as és a 2015-ös döntőt követően idén is megnyerte a lyoni Bocuse d'Or plakátversenyét. A magyar posztert novemberben mutatták be hivatalosan, a közönség a verseny végéig, január 25-ig szavazhatott az egyes versenyző országokat megjelenítő alkotásokra. A világdöntőre készült magyar plakáton Széll Tamás látható az idei verseny fő alapanyagával, egy bresse-i csirkével, amint épp Lyon felé halad az erdőben.

Magyar szurkolók.

Magyar szurkolók.

Az idei verseny során különösen fontos elvárás volt a nemzeti karakter megjelenítése a tál és a tányér témájában. Széll Tamás és csapata ezt a magyar gasztronómiai kultúra egyik tradicionális eleme, a savanyítás jelentős használatával, illetve a magyar erdő hangulatának és alapanyagainak beemelésével kívánta érvényre juttatni. A sorrendet meghatározó pontszámokról a tálalást és a gasztronómiai kiválóságot pontozó kóstoló zsűri és a versenykonyhában végzett munka tisztaságát, fenntarthatóságát és higiéniáját értékelő konyhai zsűri döntött.

A legjobb vegán tálért járó különdíjat a francia csapat, a legjobb commis-nak (segédnek) járó díjat pedig a francia séf segítője kapta.

A versenyt egy francia szakács, Paul Bocuse alapította, és 1987 óta minden második év januárjának végén rendezik meg a döntőt Lyonban.