Andrássy úti paloták eladása - Felfüggesztett büntetést kaptak

Felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta két Andrássy úti ingatlan 2004-es elidegenítése ügyében, több száz millió forintos hűtlen kezelés miatt Fürst Györgyöt es tizenegy társát első fokon a Fővárosi Törvényszék kedden.

A vádlottak VI. kerületi szocialista, szabaddemokrata politikusként vettek részt a két ingatlan pályáztatás nélküli eladásáról szóló döntésben. A vádlottak mindvégig tagadták bűnösségüket, álláspontjuk szerint politikai indíttatású koncepciós eljárás folyik ellenük. A több mint öt évvel ezelőtt kezdődött per során három vádlott elhunyt.

A vádlottak a több mint 350 millió forintos vagyoni hátrányt okozó, több mint tíz évvel ezelőtti cselekmények miatt másfél és két év közötti felfüggesztett szabadságvesztést kaptak, emellett Fürst Györgyöt hetvenmillió forintos pénzbüntetéssel is sújtotta a törvényszék. Az elsőfokú ítélet indoklása várhatóan délután ér véget.

Szerző

Három férfi erőszakolt egy nőt - A Facebook-on "közvetítették"

Publikálás dátuma
2017.01.24. 16:02
Fotó: Népszava
Megerőszakoltak egy nőt a svédországi Uppsalában, a tettesek - három férfi - a Facebookon előben közvetítették az erőszakot. A bűncselekmény és annak közreadása iszonyatot és óriási felháborodást váltott ki - tudósít az Euronews.

A rendőrségnek még nem került a birtokába a közösségi oldalon élőben látható képsor, de már letartóztatták a lehetséges elkövetőket. Egyiküket gyanúsítottként hallgatják ki. Az uppsalai erőszaktevők 19-28 év közötti fiatalok. Az áldozatról úgy tudja a svéd sajtó, hogy 30 év körüli lehet. Egyiküket lehetséges elkövetőként tartóztatták le, ami a svéd törvények szerint erősebb jogi kategória, mint egy egyszerű gyanúsítás. Másik kettejük csupán gyanúsított – mondta egy vezető ügyész, Magnus Berggren.

Uppsalában egyre többen hangoztatják, hogy az eset felveti az élő internetes közvetítések körültekintőbb szabályozását.

 Nem vagyok meglepve, ez a színtiszta valóság. Ma már bárki csinálhat élő közvetítést a mobiljába épített kamerával, és nem csak jó céllal. Az alkohol, a kábítószer vagy a felindulás is ahhoz vezethet, hogy ártó szándékkal használja bárki a technikai lehetőségeket. Ez mind érzékelhető az interneten – mondta egy svéd kriminológus.

Szerző

Teherautóval ütközött a ráckevei HÉV - Fotók

Publikálás dátuma
2017.01.24. 15:36
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Tűzoltók dolgoznak Budapesten, a Soroksári úton, ahol teherautóval ütközött a ráckevei HÉV egyik szerelvénye a Timót utcai megálló közelében. A balesetben senki nem sérült meg. 

Szerző